vrijdag, oktober 14, 2005

Veldrijden in Ardooie


















Ieder jaar ga ik op een donderdag in oktober, samen met Matanza, naar het veldrijden in Ardooie. Het doel van dit bezoek is een deel van het parcours afwandelen en vooral nu en dan stoppen om iets te drinken.

We begonnen in den OPCD en in Matanza kwam het kind naar boven. Hij stond aan de nadars en bedelde om handtekeningen van Bart Wellens, Rein Groenendaal, Erwin Vervecken,.... Telkens hij een handtekening kreeg, maakte hij een kleine vreugdedans. Zie bovenstaande foto met tekst "aan Frank en Geert - Bart"

Vervolgens gingen we naar het café aan de vliegende wip. Matanza vertelde me dat hij volgend jaar een speciaal kunstwerk zou maken. Hij zou in een grote ruimte een paar blote vrouwen op een stoel zetten en de toeschouwers zouden ernaar kunnen smijten met tomaten. Eén dezer dagen zou hij contact opnemen met Sas met de guitige sproetjes, Elzebubbel, Kikkertje, hamstertje, dinsdagliefje,..... Ik vond het een goed idee en beloofde aan Matanza om voor de tomaten te zorgen.

Vervolgens gingen we naar café "de roos" alwaar er een Venetiaans blonde bestelde. Ze keek om beurten verleidelijk in onze ogen. Matanza en ikzelf zagen ons al in het hooi met deze gelaarsde kat. Ondertussen kwam Vanhaver en zijn deerne ons vervoegen. Na een beetje psychologisch gissen, kwamen we te weten dat ze binnen 3 jaar zouden trouwen.

Een lachende Fredflik kwam naar ons toe met in zijn kielzog een uiterst, knappe verschijning. Fredflik voelde zich duidelijk betrapt en zei stotterend : "dit is mijn, euh euh nichtje". Murke vond dit een knappe meid. Ondertussen moest Matanza voor de eerste keer overgeven. Hij deed dit vlak voor een tafeltje waar 5 mensen aan het genieten waren van hun trappist. Matanza zei dat het die stokvis was. Maar misschien zaten die 20 pinten er ook voor iets tussen

Ondertussen was ook Johan Musseeuw aangekomen en O ironie, vlak na hem kwam de vrachtwagen van de dopingcontrole toe. Dit zou pas een mooie foto geworden zijn.

Bart Wellens won uiteindelijk en we zakten af naar mietjes. Vervolgens ging ik nog naar de squashclub waar er een vergadering was. Deze vergadering was uitstekend vermomd als een drink.

's nacht droomde ik van het nichtje (?) van Fredflik

2 opmerkingen:

Anoniem zei

ps. 't was gisteren de verjaardag van MUSSEEW

Anoniem zei

Zo te zien kan den Bart even skoon schrijven als Murke