zaterdag, oktober 29, 2005

"Pokerface" Murke























Klokslag 20h00 kwam ik aan bij 't mienwerkerke.

Toen ik binnenkwam zag ik de schrik in de ogen van Ivan met het korte vingertje, de slange en 't mienwerkerke. Dit was reeds 1-0 voor Murke

Ik focuste een beetje op hun zwakheden :

- Ik vroeg waarom de slang met zijn handen "tussen" zijn haar zat. De slange repliceerde dat het "in" zijn haar was. Maar gezien de beperkte haargroei bij de slang kun je enkel van "tussen" spreken.
- Ik vroeg aan Ivan of hij de casinochips zou kunnen oprapen met zijn "korte vingertje"
- Bij 't mienwerkerke informeerde ik naar de week van zijn overspelige vrouw in Mallorca. De deerne was alleen naar Mallorca geweest en bij haar thuiskomst vroeg 't mienwerkerke hoe het geweest was. Waarop ze rood aanliep en enkel antwoordde "goed".

Het inwerken op hun complexen en angsten was gelukt. Ze waren ontregeld. Dit was reeds 2-0 voor Murke.

De janetten probeerden om Murke te ontregelen door hem op een krakkemikkige stoel te plaatsen. Ik veinsde nervositeit en besloot een tijdje het spel mee te spelen en in de beginfase te verliezen. Murke zag de janetten glunderen, ze werden overmoedig. Dit was 3-0 voor Murke.

Ondertussen serveerde 't mienwerkerke ons delicatessen. Excellente rode wijn, scampi's in de look, een uitstekend vissoepje en natuurlijk zwan-worstjes. Ivan met het korte vingertje bood ons een Cohiba esplendido aan. En met die sigaar van 1.000 Bef in zijn muil, begon Murke te pokeren zoals het hoort. Terloops besloten we om volgend jaar 10 dagen naar Cuba te gaan om sigaren in te kopen.

Murke won het ene spel na het andere. Zijn berg chips groeide zienderogen. De wanhoop was af te lezen in de ogen van de tegenstrevers. Uiteindelijk werd Murke de grote winnaar. Ik belde naar Securitas om het geldtransport te regelen want met zo'n grote som geld durfde ik me niet op straat te begeven. Mijn pokervrienden zeiden in koor "Murke, wat ben jij een pokerface !"

Hoe later op de avond, hoe schoner het volk. Elzebubbel kwam als eerste binnen. Je zag dat de verantwoordelijkheid van haar eigen weblog haar reeds getekend had. Want wat moest ze morgen schrijven. Bekijk het op http://elzebabbel.myblog.com

Ook Dorito kwam er aan. Hij voegde zich direct bij de heren, stak een Cohiba in zijn muil, dronk wijn en besloot om met Nieuwjaarsavond te koken wat uitstekend nieuws was.

Ook dinsdagliefje kwam binnen. Deze overspelige vrouw kroop dicht bij 't mienwerkerke en je zag dat ze iets goed te maken had. Volgens de slang had ze in Mallorca een "p.sst.ve tussen eur p.sl.ppen" gekregen.

Omstreeks 2h00 verliet ik deze goktempel. Alle aanwezigen stonden recht en vereerden Murke met een staande ovulatie. Murke pinkte een traantje weg

Geen opmerkingen: