maandag, oktober 31, 2005

Boekentip : De Dollarprinses



Soms neem ik uit de bibliotheek een boek mee, louter afgaand op de cover en de beknopte inhoud op de achterflap. Dit kan tegenvallen maar soms ontdek je op die manier een pareltje. De Dollarprinses van Karyn Bosnak is zo'n pareltje.

Het is het waar gebeurd verhaal over een jonge vrouw die verhuist van Chicago naar New York. Ze krijgt een goedbetaalde job als TV-producer en vestigt zich in het peperdure Manhattan.

Ondanks haar hoge loon stapelen de schulden zich op. Karyn is zo'n typische 'sex and the city' - girl die vooral in wil zijn en daarvoor enkel trendy zaken (lees : dure zaken) bezoekt o.a. hippe kappers, selecte fitnessclubs met personal trainer, exclusieve clubs en restaurants,... Daarnaast draagt ze bijna uitsluitend merkkledij,....

Dit werpt een ontluisterend licht op de Amerikaanse economie waarbij men zich focust op overconsumptie. Amerikanen dienen meerdere creditcards te hebben en dienen schulden te hebben. Enkele maanden geleden werd ik, in sommige zaken, in Los Angeles bekeken alsof ik een Neanderthaler was want ik betaalde cash ipv met creditcard.

In enkele maanden tijd stapelt de schuld van Karyn zich op tot 25.000 $. Door meerdere creditcards en andere systemen kan ze de schuld zo hoog laten oplopen en toch royaal leven.

Maar dan beslist ze te verhuizen naar Brooklyn en haar leven als "Shopaholic" te beëindigen. Ze vindt een geniale manier om haar schulden terug te betalen.

De Dollarprinses is een vlot lezend, humoristisch boek gebaseerd op een waar verhaal. Je vindt dit boek terug o.a. in de Roeselaarse bibliotheken

Geen opmerkingen: