donderdag, oktober 27, 2005

Oostendse kaviaar ?

Vandaag had ik een afspraak in één van de restaurants in het Casino van Oostende. Ik was uitgenodigd dus diende ik niet te betalen en ik koos voor steak tartare met Oostendse kaviaar.

Kaviaar uit Oostende kan volgens mij niet. De steur komt toch niet voor in Oostende. Op mijn bord lag er iets dat perfect geleek op kaviaar. Het was een zeer kleine hoeveelheid kaviaar.

Ik had nog nooit kaviaar geproefd en (als dit kaviaar was ?) moet ik zeggen dat het OK is. De smaak bevalt mij wel.

Het was een mooie dag in Oostende en ik wandelde nog anderhalf uur langs de zee. De jodium en het zonnetje deden wonderen. Na deze wandeling besloot ik terug richting Roeselare te rijden. Toen ik mijn wagen startte, stond het pijltje "hot - cold" volledig in het rood van "hot". Mijn garagist heeft mij altijd gezegd dat dit het belangrijkste metertje is op mijn dashbord.

Ik deed dan ook mijn motorkap open en ik keek naar mijn motor. Dit was de eerste keer dat ik mijn motor zag. Murke die kijkt naar een motor komt overeen met een analfabeet die probeert de Ilias van Homerus te lezen. Ik wou kijken of er nog water en olie was maar vond dit niet terug. Dan maar in de auto gestapt en 45 kms gereden tot bij mijn garagist. Onderweg stopte ik nu en dan om te controleren of er nog geen rook te zien was onder mijn motorkap maar dit was niet het geval.

Veilig bereikte ik mijn garagist in Beveren en hij stelde vast dat er niets aan de hand was met mijn motor. Enkel de sensor die "warm-koud" aangeeft was kapot. Opgelucht reed ik terug naar huis.

P.S. Toen ik door Oostende reed, merkte ik ook het mienwerkerke op. Hij verliet de duurste delicatessenzaak van Oostende. Hij kon de vele zakken bijna niet dragen. Dat wordt morgenavond hoogstwaarschijnlijk smullen op onze pokeravond bij 't mienwerkerke !
Wie weet ? ...... misschien wel ............ Oostendse kaviaar

1 opmerking:

Anoniem zei

Als dat geen toeval is, ik was inderdaad in Oostende.
Wie weet?.....

Had nog wat zout nodig voor op de gebakken patatjes.

't mienwerkerke