woensdag, oktober 12, 2005

Bert Anciaux & Manet



















Wat ben ik blij dat Bert Anciaux uitgeschakeld is in "De Slimste Mens". Ik geniet meestal van deze quiz maar de laatste dagen sloeg plezier om in ergernis. En dit had alles te maken met de heer Bert Anciaux, die als een overjaarse scout, zich hopeloos belachelijk maakte.

Bert Anciaux is één van de meest onbekwame, mediageile ministers die België ooit kende. Enkele jaren terug was hij de meester van het indienen van (meestal) nutteloze wetsvoorstellen. Soms kwam hij wel 5 keer per week op het scherm met een nieuw wetsvoorstel. Is er uiteindelijk één van de honderden wetsvoorstellen gerealiseerd ??? Geen kat die het weet (misschien eens een tip voor een Terzake-reportage ).

En als het er echt op aankwam bijv. de nachtvluchten boven Brussel, hield Bertje blèiter zich zoveel mogelijk afzijdig want problemen oplossen, kan dit kindje niet.

Momenteel is Bertje minister van Cultuur. Men zou dan toch verwachten dat hij er iets van afweet. Van een minister van Economische zaken wordt ook verwacht dat hij weet wat inflatie,... is. Maar neen, het is al lang geweten dat Bertje geen groot licht is. Gisteren, in de "de slimste mens" vroeg Erik van Looy wat Bert wist ivm Manet . Onze minister van Cultuur wist te vertellen dat het een Frans schilder was........ "en welke stijl was dat nu ook weer A ja, surrealisme !" Waarna Bieke Illegems eraan toevoegde "impressionisme" en "Déjeuner sur l'herbe" wat bij vele mensen spontaan naar bovenkomt bij het aanhoren van de naam Manet. Bert keek naar Bieke alsof hij het voor het eerst hoorde.

Verleden week zag ik ook een gesprek tussen Gerard Mortier & Bert Anciaux en daar werd nog maar eens pijnlijk duidelijk dat Bert absoluut onbekwaam is.

Bert, hou de eer aan jezelf en stop ermee. Hoe kan je nu nog ooit geloofwaardig overkomen als minister van Cultuur ?

Geen opmerkingen: