vrijdag, juni 30, 2006

Werchter - Dag 1























File van Groot-Bijgaarden tot afrit Rotselaar maar ik was uiterst relax, sigaar in de mond en in het gezelschap van Roos Van Acker (althans op de radio).

Rondom Werchter was het een verkeerschaos en Marianne vertelde me later dat ze diverse politie-escortes dienden te organiseren o.a. voor backline, Damian Marley en de mij onbekende groep TBA :-)

De zon was van de partij en dat resulteerde in veel teensletsen, sandalen en wondermooie vrouwenteentjes. Het publiek was jong, tot zeer jong met nu en dan een ouder exemplaar daar tussen. Werchter is nog altijd het après-examen feestje waar je met vrienden naartoe gaat.

Ik kwam op het terrein en toen begonnen The Deftones. Zeer lome set, dus na 5 nummers besloot ik even het terrein te verkennen. Wandelen en mensjes kijken is gezellig en op andere festivals kom ik altijd wel iemand tegen die ik ken maar nu was ik reeds 1 ½ uur op het terrein en ik was nog geen enkele bekende tegengekomen.

Dan Tool en dat was zeer statisch en mak. Dus tijd om backstage eens een kijkje te nemen. En ja hoor, daar zaten veel bekenden. Ik kreeg onmiddellijk een pint van Tania, het babbelgat uit Oostende. Ook Marianne had even tijd voor een babbel. Daarnaast veel bekend volk en dit deed het alcoholverbruik toenemen. En wat tof is, het chique restaurant is er terug.

Om 20h30 begaf ik me richting hoofdpodium voor Manu Chao. Ik nam plaats aan de linkerzijde vooraan. Om 20h45 begon het optreden en vanaf de eerste noot was het één grote party. Het ingrediënt lijkt simpel nl. een mix van patchanka, rock, salsa,… alles overgoten met een goede percussiebeat en hyperkinetische muzikanten maar het werkt ongelooflijk aanstekelijk.

Iedereen sprong, iedereen liep ter plaatse, polonaise, ronddedansen, shaken, lachen,… ja dit was één groot feest. Ik keek rondom mij en iedereen was gelukkig. En zelfs de 2 cafe con leches waren aanwezig en wat hadden ze een schone glimlach. Murke sprong, nam deel aan rondedansen en vooral Murke genoot.

Ze zenden die optredens wel ergens uit op bijv. TMF. Probeer dit even te bekijken. Na het optreden zocht ik verfrissing in de backstage en Tania had ook extreem genoten van dit optreden. Dit was inderdaad de eerste groep die zo’n immens podium aankon en die het publiek deed shaken. Dit optreden maakt mijn Werchter al geslaagd

Dan was het de beurt aan de Red Hot Chili Peppers. Ik nam plaats ergens in het midden van het terrein en liet het over mij komen. Ze begonnen met 3 hits en stem en geluid was OK, enthousiasme van de groep was iets minder. Maar Murke houdt niet echt van hun muziek zelfs als het goed gebracht is. Murke en die strandjanetten van LA, het zal nooit iets worden.

Ik verliet dan ook het terrein en mijn T-shirt met op de voorzijde “IK BEN WANHOPIG” en op de achterzijde “OP ZOEK NAAR EEN TOFFE VROUW” had niet geholpen. Vandaag zal ik een andere tactiek bezigen :-)

Iemand tips ?

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Tegenwoordig is het een rage onder de vrijgezellen vrouwen van net nog geen 40 j. om BOM (bewust ongehuwde moeder) te worden. Ze gaan op zoek naar spermadonoren of adopteren kinderen.
Daarom de volgende T-shirt tip voor deze avond Frank :
Vooraan : 'ik ben ongelooflijk' Achteraan : 'in het maken van kindjes'.

of

'Een kwakje in je kom en je wordt gratis BOM'

of

'Geef nonkel frank een pintje en hij helpt je graag aan een kindje'

enz.......

Elsbabbel zei

- I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
- Out of my mind. Back in five minutes.
- I don't have to be dead to donate my organ.