dinsdag, november 29, 2005

Quiz "Irish Tunes"
























2 x per jaar vindt er in de "Irish Tunes" een gezellige quiz plaats. Een 30-tal teams van 2 personen zitten verspreid in het café of aan de toog. Er worden 60 vragen gesteld over diverse onderwerpen. Tussen de vragen door draait DJ Jozef Coghe muziek die perfect aansluit bij de vragen. Denk daarbij nog een single malt whiskey, een Guinness, een sigaartje en je hebt al een idee van de sfeer.

Murkes 'partner in crime' was terug Elzebubbel. In het voorjaar deden we voor de eerste keer mee en werden we eervol 5de. We hoopten deze avond even goed te doen. Elzebubbel en Murke vullen elkaar goed aan. Sommige zaken weten we beiden of weten we beiden niet.

Verder wist Elzebubbel wat de vertaling van "aneth" was, een product dat Fransen gebruiken in de keuken. Dit bleek 'Dille' te zijn. Zo herkende ze ook meteen het "Concierto voor Aranjuez". Murke wist dan weer dan André Waterkeyn de architect was van het atomium en dat de Nederlandse benaming voor Braine L'Alleud, 'Eigenbrakel' was. Kortom we vulden elkaar goed aan.

We maakten ook enkele domme fouten. Zo verwarden we George Moustaki met George Brassens. Ze vroegen ook een Franse aperitief op basis van een bepaalde plant, die ik vergeten ben, en die je veel ziet op op oude muren (zie foto). Wij gokten op picon maar het bleek SUZE te zijn. Niemand bleek dit drankje te kennen maar Murke moest dit geweten hebben want in 1991 reisde Murke, samen met de slange, naar île de la Reunion en daar hebben we liters SUZE gedronken. Dit was de basisdrank voor de, aldaar zeer populaire, Punch. Shame on me !
Verder gaven we als eenheid voor geluid "decibel" maar dit werd niet goedgekeurd. De eenheid is nl. bel (naar Graham Bell). Een decibel is 1/10 van een bel

Er zat ook een strikvraag tussen nl. "Hoeveel dieren van elke soort nam Mozes mee op zijn ark ?". Wij vonden dit een veel te gemakkelijke vraag en antwoordden toch "2". Het antwoord was natuurlijk "geeneen, want Mozes had geen ark, Noach wel". We zullen deze uitschuiver maar toeschrijven aan de whiskey en de Guinness.

We werden uiteindelijk 4de en vielen net buiten de prijzen. Volgende keer gaan we voor het podium. Met een andere quizploeg, die naast ons aan de toog zat, zullen we gezamenlijk een team vormen om op zondag 11 december te quizzen in de St. Georges.

Omstreeks middernacht verlieten we tevreden de "Irish Tunes". Voor Elzebubbel en Murke mocht het iedere maand zo'n quiz zijn.

P.S. Ons ploegje kreeg felicitaties van niemand minder dan Einstein. Geloof je dit niet ? Kijk dan op de weblog van Elzebubbel

http://elzebabbel.myblog.com

Geen opmerkingen: