zondag, november 27, 2005

Een dagje met (Kid Creole) & The Coconuts





















De Ronde Tafel Roeselare vroeg me 6 maanden geleden of ik een partyband voor hen kon contacteren. Ik stelde hen Kid Creole & The Coconuts voor en dat bleek de perfecte band voor deze avond.

De meeste bandleden kwamen via Londen en de ravissante Coconut Gry kwam uit Kopenhagen. Het vliegtuig had anderhalf uur vertraging maar ze waren toch om 14h00 in Roeselare.

Murke ontving ze in het Parkhotel en eerst kwam de limousine toe met Kid Creole en Bongo. Kid Creole zag eruit als een maffiabaas maar dan het gentleman type. Bongo, de dikke zwarte percussionist van Kid, was een man naar het hart van Murke. Een uiterst gezellig persoon uit Brooklyn (New York) die constant bezig was over vrouwen.

Even later kwam de band toe. Allen eerder jonge snaken die, zou later blijken, uitstekende muzikanten waren.

Vervolgens kwamen de Coconuts toe. Murke kende hen alleen van foto maar live waren ze oogverblindend. Ze waren spontaan (geen artist-dikkenekkerij) en ik geraakte vlot in gesprek met de Kopenhaagse Gry. Dit meisje had zo'n mooie ogen, ze keek vertederd, ... kortom 99,9% van de heteromannen zou daar voor vallen. Murke was ook verkocht !

Dan naar de soundcheck. Ondertussen was Luc Alloo gearriveerd. Hij maakte een knotsgek interview met Kid, Bongo & The Coconuts (natural style). Je kan dit a.s. vrijdag bekijken in Sterren en kometen om 22h15

Meer info op http://www.vtm.be/tv/index_programma_sterren_en_kometen.htm

Na de soundcheck aten we en kreeg ik de gelegenheid om met de groep en de Coconuts te praten. Het waren droomvrouwen. Slim, geen vedetteallures en naast een superlichaam die mooie blik in hun ogen. Murke is er nu definitief van overtuigd dat mannen "het zwakke geslacht" zijn. Geen enkele man zou kunnen weerstaan aan deze vrouwen, een man blijft enkel een prooi die zich soms even kan onttrekken uit de klauwen van een vrouw.

Maar Murke is graag een prooi en hij verdronk in de ogen van de Gry die een schattig soort Engels hanteerde en met haar 2 vlechtstaartjes er echt schattig uitzag.

Na de maaltijd ging de band terug naar het hotel en om 21h45 kwamen ze terug. De Coconuts hadden een metamorfose ondergaan. Natural beauties waren sexsymbolen geworden maar Murke vond dit helemaal niet erg.

Voor het optreden vroegen de Coconuts mij hen te begeleiden tot hun kleedruimte naast het podium. Ze droegen een uiterst sexy, weinig verhullende pinky outfit. We moesten een stukje door de zaal en veel mensen in kostuum en das ontpopten zich tot echte bouwvakkers via hun gefluit (zie voorgaand 99,9 % van de mannen is een gemakkelijke prooi).

Ik werd ook gebombardeerd om het optreden aan te kondigen (zie foto).

Het optreden was 80 minuten pure funk. The real vibes, uitstekende muzikanten, dollen met het publiek en de interactie tussen Kid Creole en de sexy Coconuts (zie foto).

Iedereen was aan het shaken en na afloop was iedereen content. Ook Kid & de band zeiden toen ze de kleedkamer binnenkwamen na het optreden "Very nice gig".

Ze bleven nog een uurtje in de kleedkamer en toen ze het fabriekspand verlieten kreeg Murke nog een nightkiss van The Coconuts en ja hoor....... Murke heeft goed geslapen

Ook Elzebubbel was aanwezig, bekijk haar verslag op http://elzebabbel.myblog.com

Met dank aan "Vrei goe Marc" die deze avond fotograaf van dienst was