dinsdag, juli 19, 2005

Ondertussen in Peer (België)














Mijn collega ter plaatse, OGUH, bezorgde me onderstaand verslag van hun belevenissen in Peer. Tevens vind je een karrevracht foto's terug op Murkes photoblog www.flickr.com/photos/murke De commentaar bij de foto's is deze van OGUH

Thx Oguh

Verslag Peer (door Oguh)

PEER 2005

Afspraak met de Slang bij Mietje vrijdag ts. 12 en 13u. Matanza en David komen ons uitwuiven, bijna letterlijk kwijlend. Beiden beloofden Peer volgend jaar niet te missen ! Mietje verzekerde ons dat de koffie zou klaar staan bij onze terugkeer maandagmiddag. Daar er geen airco in mijn auto is, vond de Slang het absoluut noodzakelijk een drinkstop in te lassen even voor Antwerpen, waar ik graag mee instemde. Voor de rest van de rit werd hij afgeleid van de (toch niet zó’n grote) hitte in de auto door zijn telefoontoestel dat bijna onophoudelijk rinkelde. Rond 16u bij Pol Kip aangekomen, kwam Bernard ons 5 minuten later vervoegen van uit Gent.

Het opzetten van de door Bol ter beschikking gestelde tent bleek voor Bernard en de Slang geen (groot) probleem, gelukkig voor Bol, de Reus en ’t Mienwerkerke, want die bleken reeds behoorlijk geladen bij hun aankomst. Rond 18u : dringend tijd voor de sporthal – festivalterrein – sporthal ! Menige Primus en Maes moesten er aan geloven in een razend tempo. Op zeker moment, vroeg in de morgen :

Slang: - Giv moa 5 consultaties !
Tapper: - ’t Zullen wel 5 consúmaties zijn zeker?
Slang: - zeevr nie, gifsu, ool de restintroduceert mie nie !

Onze doctor sneuvelde eerst (wel “eervol” qua tijdstip), korte tijd later ikzelf. Gelukkig dat de anderen van het ochtendgloren gebruik konden maken om hun rustplaats terug te vinden. De door Bol in de Aldi nieuw aangekochte berries werden opgezocht en ingewijd, zij het zonder ceremonie ! Dag één was voorbij ! Navraag leerde dat niemand zich herinnerde wat er gebeurde na 20u …: de vrouwen werden gekeurd, de drank binnen (en soms ook “gelijk waar”) GEGOTEN, er werd meerdere malen gekotst, we zagen individuen die tot drie maal toe zat werden in één avond, de eerste kippenbil als zandzak tegen overstroming werd naar binnen gewerkt, dat alles doorspekt met een taaltje de Bevers “waardig”, gepaard met darmgeluiden met ongelooflijk rijke toonvariaties.

Volgende dag én de dag erop: zelfde scenario !

Op zondag konden we genieten van een schitterend optreden (3 keer tussen de groepen door) van een Nederlandse kabaretgroep: “Enge Buren” (http://www.engeburen.nl/). Ongelofelijk !

We kregen bezoek van meerdere personen : Filip en zijn toekomstige (die naar het schijnt naar hun hotel “gevallen” zijn), de Lorre en zijn wederhelft, een schoolvriend van ’t mienwerkerke, …We leerden zelfs nieuwe mensen kennen:
Rita Gezzof
Kelly Verfrietn
Anouck Van ’n Toag

Dit jaar kon je op het plein ook een “ziener” raadplegen : De slang wou zijn toekomst voorspeld zien en klopte aan. Hij hoorde: “Wie is ‘t?”. Terstond keerde hij op zijn stappen terug. “Slechte ziener,” zei hij, “hij vraagt wie ik ben!” Later hoorden wij dat het de waarzegger van vorig jaar was. ’s Morgens was de slang aan het trainen om, half naakt, het wijsje te spelen van de tv uitzending “Tour de France”, en dit de ene keer mét, de andere keer zonder gebit.

Uiteindelijk, de maandagmorgen, opkramen!We landden bij Mietje en spijts onze goede voornemens, Matanza, Nic en David waren ook aanwezig, scheelde het niet veel of ook dáár werden onze Peer manieren verder gezet.Heel filosofisch werd de volgende idee geopperd: We zouden volgend jaar de Peer uitstap in de weide achter Mietjes café kunnen houden, de harmonie van Beveren vragen en het volk van Peer ook.Uiteindelijk trok iedereen huiswaarts (de slang niet, want ’t was nog steeds zotte maandag) om alles te verteren en dat vieze geurtje in het bad te laten afweken.O ja, de muziek in Peer !!
Die was goed hoor!!!!!!!!!!!

Groeten,

Oguh

Een (heel korte) greep uit de heel gevarieerde gespreks- en andere onderwerpen :

- Oude moppen (maar dat was toen het al hééééél laat was).
(Bvb.: - “Ma’k me joen tetjes speeln?”
- “Joa, moar niet te verre wegloapn!”
- Het toppunt van fruit: een banaan in een pruim peren.
- ’t Is wit en het staat in de wei: à “witte gij’t?”
- Een puit zonder poten is doof (wetenschappelijk uitgetest).
- De nieuwe naam voor café “Breughel” , die door de Reus in oktober geopend zal worden: Keuze tussen:
1) De Poane Preute (met als logo: P P)
2) De Ribfluwelen Pruim (voor wie het deftiger wil houden)
3) De Weeë Walm Resultaat: wat denk je?
- Frans voor cowboy: vache – garçon.
- De rug leegmaken: kakken.
- Last van de rug hebben: aandrang tot kakken voelen.
- Allerlei andere “stront”onderwerpen.
- Elvis de helft van 22.

Geen opmerkingen: