maandag, juli 17, 2006

Dorito's 40ste verjaardagsfeest

Vrijdagmorgen 14 juli werd ik wakker na een bijna slapeloze nacht. Teveel rode wijn op donderdagavond en een laat vreemd bericht brachten Murke in de war.

Snel gedoucht, nog even een frisse neus halen in het Sterrebos en dan Elsbabbel en de kindjes Matanza & Redel oppikken. De sfeer zat er in en we luisterden onderweg naar Wolfmother, Lordi, Mano Negra,…. Murke was er echter nog altijd niet met zijn gedachten bij. En even voorbij Brussel werden Redeltje en Matanzaatje ook nog lastig. Ons plan om hen af te zetten in Hengelhoef vonden ze maar niets, ze wilden mee naar Peer.

Uiteindelijk kwamen we aan in Peer en na een drankje bij Pol Kip, lieten we onze kinderen achter. Elsbabbel en Murke hadden nog diverse zaken te regelen ivm het feest van Dorito.

Eerst gingen we naar de plaats waar het feest plaatsvond nl. het supergezellige, excellente Italiaanse restaurant “L’Uno Coll Altro” http://www.lunocollaltro.be/. Uitstekende keuken, prachtige locatie, charmante patron Franco en de bediening gebeurt uitsluitend door prachtige, vriendelijke, lachende Italiaanse schoonheden. Wat zou een mens nog meer willen.



















We bespraken de laatste details en vertrokken dan richting Leopoldsburg waar we de “ontsluiering van de opdracht” in alle rust konden voorbereiden. We kochten “Het Belang van Limburg” en via een code konden Dorito & Co de eindbestemming raden. In Leopoldsburg zaten Koentje Spuuge en Haverdinges. Ze keken uiterst triomfantelijk omdat ze dachten dat de eindbestemming Leopoldsburg was. Ik zei tegen Elsbabbel dat dit ideaal was want die 2 gazetten zouden zeker de rest van de bende inlichten en hen dus op het verkeerde been plaatsen. We waren er in geslaagd om de eindbestemming geheim te houden en dit is al een prestatie op zich met al die “Naughty girls & boys”

Dan terug naar Peer om de slaapplaats van “The Naughty 40 Club” te inspecteren en het moet gezegd dat Dorito, ’t mienwerkerke en dinsdagliefje een prachtprestatie geleverd hadden o.a. luxe kadertent voorzien van frigo, veldbedden,... Per bed oordopjes, Dafalgan, condoom, roze handdoek etc…. Kortom pico bello en hiervoor was Dorito dan reeds geslaagd.

Om 17h00 moest iedereen bij Pol Kip zijn en Dorito was een echte Schot. Die kilt werkte gedurende het ganse weekend als een magneet op vele vrouwen. Zijn klokkenspel werd regelmatig beroerd maar Ma (alias 'dikke middenvinger') spande de kroon toen ze Dorito van ’t verschot een erectie bezorgde…. Hoe zij Dorito’s klokkenspel vastgreep ! Tja ...



















(op foto : links Dorito - rechts Matanza)



















(een echte schot !)

Om 17H30 kwam ik aan met Sophia die in het Italiaans de geheime locatieopdracht gaf aan Dorito.



















In het Belang van Limburg zat volgende boodschap verborgen : “Dorito en eerbiedwaardige sujetten, Neem de benenwagen en kom naar Peer, Bomerstraat 22, Ciao”

Iedereen was er en enkelen hadden hun best gedaan inzake outfit (speciale pluim van Murke voor Heleen die er schattig uitzag in het rood)


















Toen ging ik terug naar L’Uno Coll Altro” alwaar Elsbabbel een metamorfose ondergaan had. Ze was nu een echt Italiaans topmodel en poseerde dan ook graag voor de lens. Geïnteresseerde modellenbureaus kun de volledige portfolio bekomen bij Murke




































Iets later dan verwacht kwam de groep aan. Dorito had Oguh gevraagd om hem te helpen bij het vinden van de locatie. Ja, dit is om problemen vragen



















En dan begon het festijn. Vele uren lieten we onze smaakpapillen verwennen met overheerlijke gerechten. De sfeer was uitermate goed en de vele wijn maakte de tongen op een gezellige manier los. Dit geheel beschrijven lukt moeilijk. Daarom volgend voorstel

Iedere aanwezige mag een anekdote, zijn indruk, een kortverhaal van deze avond plaatsen in “comments”. Laat jullie maar een keer goed gaan. In ieder van jullie schuilt een schrijver. En bewijs eens dat Alzheimer nog niet langsgeweest is bij jullie

Voor het dessert, riepen we Dorito naar buiten. Hij was al in de zevende hemel want als liefhebber van de betere Italiaanse keuken en wijnen, was hij uitermate opgetogen. De hele groep bracht het lied “Hij was een Dorito” (zie onderstaand filmpje). Ons orkest had al een paar flessen wijn teveel gedronken maar niemand die daar om maalde, het eindresultaat was een gezellige bende.



Iets na middernacht verlieten we uitermate tevreden dit prachtig restaurant. Velen zeiden daar ooit nog eens terug te komen. Want dit is inderdaad de max.

Dan ging het richting bar van de sporthal waar een fuifje aan de gang was. Murke vond het te druk en teveel zatte mensen maar anderen genoten daarvan. Toch bleef Murke nog tot 4h00 maar besloot dan het veldbed op te zoeken.

In de komende dagen vind je op Murke nog diverse filmpjes, foto’s, verhaaltjes…. terug van dit onvergetelijk weekend. Kijk ook reeds naar onderstaande post ivm “K 3 op Peer”.
Ook op onderstaande sites zal er veel info terug te vinden zijn.

http://elsbabbel.blogspot.com/
http://phillemon.blogspot.com/

Mensen die nog mooie foto’s / filmpjes / verhaaltjes / anekdotes hebben van dit weekend. Eén adres : Murke

Murke hoopt deze vriendenkring tot aan zijn sterfbed te kunnen behouden en dat we nog veel plezier mogen beleven. Murke zag tijdens het weekend veel gelukkige gezichten en dan is Murke ook gelukkig

Een gelukkig maar weemoedig Murke

1 opmerking:

Anoniem zei

Beste vriendjes en vriendinnetjes,

mag ik iedereen danken voor dit schitterend onvergetelijk niet te evenaren sublieme verjaardagsfeestje. Dit was zeker een 'schot' in de roos!

Dorito