zaterdag, december 17, 2005

Het groene eiland "Djurgarden"























Onze nachtelijke escapade had bij iedereen een kater achtergelaten.

Murke stelde voor om een lange wandeling te maken naar het groene eiland "Djurgarden". Uiteindelijk vertrouwden ze op Murke en gingen we op stap.

Het was ijzig koud en meerdere graden onder O°C (ondanks een prachtig zonnetje). Eerst gingen we een vest kopen voor onze Keniaan want hij was er niet op gekleed. Hij kwam van 30° C naar een heel stuk onder O° en dus dwong een "Everst"-vest zich op. Onze geleerde mag dan alles afweten van bodemonderzoek,..... maar in een kledingzaak is hij echt onbeholpen. Toen hij riep : "Murke, help mij" schoten we alle drie in een luide lach

Onderweg nog even gepasseerd aan een ijspiste en vervolgens betraden we het eiland "Djurgarden". Prachtige natuur, ijs, sneeuw, extreme koude maar een mooi winterzonnetje.

Na anderhalf uur wandelen stopten we om een espresso te nuttigen. De kater was bijna weg. Op het einde van de wandeling begon het door te wegen o.a. spierpijnen bij de slange, verkleumdheid bij De Keniaan, Opa is 20x net niet weggegleden. Murke stikte bijna van 1"Catch Licorice". Catch Licorice is een tabakzakje dat men achter de lippen dient te plaatsen en je krijgt een straffe tabaksmaak in de mond.

Na 3 uur wandelen kwamen we weer in de bewoonde wereld. Van de katers geen spoor meer te bekennen dus snel een bar binnen alwaar we elk een Vodka-cocktail nuttigden.

Nu nog snel een douche nemen en dan gaan we naar "The Icebar". Daarna gaan we naar een "Mongolian restaurant" om vervolgens het nachtleven in te duiken.

Geen opmerkingen: