zondag, december 11, 2005

Ganzemeure !?













Gisterenmiddag ging Murke iets drinken in "De Poane Preute". Talrijke vrienden waren aanwezig. Al snel zat de sfeer erin (er zijn zo van die dagen).


  • 't mienwerkerke had een GSM gekocht met een kabeltje. Volgens mij hadden ze 't mienwerkerke bij zijn pietje gehad want een GSM met een kabeltje is waarschijnlijk ... een gewone telefoon
  • Oguh zag na een tijdje "door het bos de bomen niet meer". We zeiden dat de correcte spreuk was "door de bomen het bos niet meer zien" (door de vele details de essentie uit het oog verliezen) maar nee hoor......volgens Oguh was dit niet juist. Murke begint zich stilaan af te vragen welk onderwijs de onderwijzers van vandaag genoten hebben !?
  • Even later spraken we over kerstbomen en Louis Michel zei dat hij bij zijn kerstboom "door de bollen de boom niet meer zag" whoehahaha
  • Ondertussen zat er een knappe brunette aan de toog. Murke stak even zijn licht op en het bleek een zekere Trui te zijn. Ze zei me dat ze op iemand wachtte.
  • Oguh stelde plots voor om eens iets speciaals te koken voor ons. Direct werd dit op papier gezet (zie bovenstaand) "Ik Oguh, verplicht mij er toe een eetbaar menu klaar te maken voor De Bevers en hun wederhelften. Dit voor eind 2006 bij "de Redel van Pittem" (alias de slange). Murke betaalt de ganzemeure" Eerlijkheidshalve dien ik er volgende conditie aan toe te voegen : Indien de maaltijd ons smaakt, betalen wij de ingrediënten aan Oguh, indien niet dan betaalt Oguh alles .... Ik heb zo'n vermoeden dat het ons niet zal smaken :-) O ja, ik hoor jullie al denken "Wat is ganzemeure ?" Wel blijkbaar is dat iets dat ze normaal geven als voeder voor vinken maar Oguh smijt dit in het frietvet..... hopelijk is er in Pittem een goede frituur
  • Murke won de weddenschap ivm de linkshandigheid van "De Reus". Hij bleek inderdaad linkshandig maar als kind sloeg de leraar altijd met zijn liniaal op zijn vingers zodat hij nu gebrekkig met zijn rechterhand schrijft en dat is nog de minste van de afwijkingen die "de Reus" daaraan overgehouden heeft.
  • Vervolgens speelden we 2 spelletjes vogelpik. Vanzelfsprekend won Murke tweemaal
  • Er werd terug een belangrijk besluit genomen. Volgend jaar starten we met een minivoetbalploeg in de veteranencompetitie van Gits. We zoeken een 15-tal spelers. Geïnteresseerden, gelieve zich te wenden tot "De Reus". De naam van ons team wordt "De Preuteshotters". Ik kan niet wachten om onze truitjes te zien met het logo van "De Preuteshotters".
  • Dinsdagliefje betrad het café. Ze was bijna onherkenbaar. Ze had een volledige nieuwe look (5 uur bij de coiffeur !)
  • Dionysus was in 't mienwerkerke getreden en hij begon grootsprakerig te doen. Hij zei : "mien vrouwe is de skonste vrouwe van ôl de vrouwen van de Bevers". De Slange en 'kort vingertje' protesteerden luid want zij vonden hun vrouw de schoonste van allemaal. Dus Murke moest een oordeel vellen. Ondertussen wreef dinsdagliefje reeds over mijn bil en zelfs iets hoger maar Murke liet zich daardoor niet beïnvloeden en zei : "De schoonste vrouw van de Bevers is ......................... (Bekijk het antwoord bij 'comments')

9 uur later verlieten we het etablissement. Het leven kan toch mooi zijn.

5 opmerkingen:

de bevers zei

De schoonste vrouw van de Bevers is diegene met

- de Syrische ogen
- De Rubensiaanse rondingen
- een echt moederhart voor haar kinderen
- fluwelen handen die het mannenlichaam sensueel kunnen beroeren

Iedereen was tevreden want allen dachten dat het hun eigen vrouw betrof. Salomon zou nog iets kunnen leren van Murke !

Anoniem zei

Kon Murke niet slapen ? 3.30 am en 4.17 am

Anoniem zei

Dank u Murke voor dit verslag.
't mienwerkerke zit weer met enkele zwarte gaten.
Zoveel zelfs dat ik de bomen door het bos niet meer zie.

't mienwerkerke

de bevers zei

Mienwerkerke,

Zwarte gaten ? Volgens Oguh lijd je dan aan Parkinson

Altijd bereid om je geheugen weer op peil te brengen. A propos, bezorg je me deze namiddag de 50 € die je me gisteren ontleend hebt.

Anoniem zei

zopas vernomen dat dergelijke escapades niet gezond zijn :
- voor de naftebak van Hugo (hij heeft gisteren 1 uur langer gereden om in Kortrijk te geraken wegens verkeerde afslag genomen en zo bijna in Moeskroen beland...)en het humeur van zijn eega (was niet meer in staat om haar rug te wassen)
- het trouwservies van de Fabry's
(teljoor tegen dek) én hun frietvet
(Mienwerkerke kende het verschil niet meer tussen geschilde aardappel en geschilde appel)
elzebubbel