zondag, maart 19, 2006

Een avondje Anderlecht















We kwamen aan bij het Constant Vanden Stockstadion en Dorito mocht zijn wagen parkeren vlakbij het stadion. Wat een service !

Dorito en 't mienwerkerke waren onder de indruk van de pracht en praal van het Anderlecht stadion. 't mienwerkerke zei : "Als je dat vergelijkt met het stadion van Brugge ewel dan is het plein van Brugge maar eentje van 1° provinciale en dat van Anderlecht is internationale klasse"

We gingen binnen in de Saint-Guidon en we zaten aan tafel met mensen van "De Beverse Feesten". Toffe gasten en onze stijl

Eerst kregen we champagne à volonté. Dorito was onze BOB van dienst maar maakte toch één fles champagne soldaat. Hij zei vervolgens : "van champagne word je niet dronken !"
Onze tafel werd bediend door een exotische schoonheid met prachtige donkerbruine ogen. Murke werd een beetje verliefd. Dorito en 't mienwerkerke bekeken het meisje niet eens want het zijn trouwe echtgenoten.

Vervolgens aten we hammousse, diverse soorten vis, konijn, spruitjes mmhh..... Dit ging gepaard met uitstekende witte en rode wijn. Wij pinkten een traantje weg toen we dachten aan "de slange", de vroegtijdige bejaarde die zo'n grote afstand tussen Roeselare en Brussel op zijn leeftijd niet meer aankan.

Dorito was ook reeds VIP geweest op FC Brugge en hij zei : "Als je het eten en de omkadering van Anderlecht vergelijkt met Brugge wel dan is Brugge een veredelde refter"

En dan de match. In één woord DROOMVOETBAL. We zaten in onze business-seats achter glas, Cohiba in de mond en hadden een prachtig overzicht van het spelgebeuren. Prachtige combinaties, super Zetterberg,.... 't mienwerkerke zei : "wel, op FC Brugge kun je zo'n voetbal niet zien, 't zijn daar inderdaad pottestampers". Murke was blij dat 't mienwerkerke eindelijk tot de jaren van verstand gekomen was. 't mienwerkerke vroeg mij ook dit niet te verklappen in het café want hij was een beetje bang van de represailles van Koentje Spuuge, Vanhaverdinges en Fredflik.

Tijdens de rust was er koffie en amaretto en in Murkes maag was er nog een klein plaatsje vrij voor een chocolademousse.

In de tweede helft terug droomvoetbal en de einduitslag was Anderlecht 4 Beveren 0

Nadien dronken we nog enkele pinten met de mannen van "De Bevers Feesten" in de Coca Cola VIP - sportbar.

Dit is zeker voor herhaling vatbaar. En na deze zware thuiswedstrijd van Anderlecht wacht er hen volgende week een gemakkelijke uitwedstrijd

Geen opmerkingen: