dinsdag, maart 14, 2006

The Darkness en Jacklyn Smith


















Gisteren vertrok ik om 16h00 richting Brussel, meer bepaald naar de AB waar The Darkness geprogrammeerd stond.

Eerst ging ik naar "El Metteko" om iets te eten (www.metteko.com) El Metteko is een gezellig café/restaurant, gelegen tussen De Beurs en de AB. Er wordt opgediend door twee ravissante café-au-lait'jes die een aangeboren, prachtige glimlach etaleren. Murke koos voor "Tapas à carne" en verschoot zich een bult toen die exotische schoonheid het gevraagde bracht. Op mijn groot bord o.a. 5 boudins (diverse middelgrote worstjes), een groot dik stuk tortilla en 2 pikante ballen. Murke genoot uitermate van dit gerecht en keek ondertussen het café rond waar altijd mooie natuur samentroept. Murke at ongeveer de helft op van dit supergerecht en betaalde hiervoor 8 € (je leest het goed, 8 € voor een uitstekend gerecht in hartje Brussel)

Rond 19h00 verliet ik het stadscafé en begon ik te flyeren aan de AB. Na een halfuur waren mijn flyers op en ging ik binnen. En inderdaad de AB is rookvrij geworden en er wordt streng gecontroleerd. Je mag wel op straat roken en je krijgt dan een stempel om even de AB te verlaten.

De zaal was niet uitverkocht en de opwarmingsmuziek voor "The Darkness" mocht er zijn o.a. AC/DC en het laatste nummer voor hun optreden was "Cold Sweat" van Thin Lizzy. Twee tienermeisjes spraken me aan en vroegen van wie dit nummer was. Murke was verheugd dat ze Thin Lizzy kenden.

Dit deed Murke terugdenken aan zijn muziekverleden. Murke groeide op in het pré-MTV tijdperk. Murke luisterde als jonge tiener 's avonds en 's nachts naar Fréquence Nord waar men het betere werk draaide. Verder reed hij wekelijks met zijn fiets naar de mediabus in Izegem waar hij telkenmale 5 LP's ontleende (CD's bestonden nog niet). Op televisioneel gebied had men iets later Chewing Rock op RTL met Georges Lang en op NL vanzelfsprekend "Avro's Toppop". Via Avro's Toppop werd Murke zich ook bewust van zijn mannelijkheid. Zijn onderbuik begon te tintelen bij het aanschouwen van Debbie Harry, Kate Bush, Agnetha Faltskog (de blonde van ABBA) en vooral van Jacklyn Smith (Charlie's Angels). Murke had toen reeds smaak want sommige van zijn vrienden bevlekten hun lakens voor ocharme Frida (de roste van ABBA) en één vriend vulde menig zakdoek voor Farah Fawcett (Charlie's Angels). Bij die laatste vriend is het trouwens de verkeerde kant opgegaan (bij Farah Fawcett trouwens ook)

En "The Darkness" dan ? Wel de gimmick heeft zijn beste tijd gehad. Op het podium staat een middelmatige marketingmachine. En indien Leigh en Baigent, Dan Brown een proces aandoen wegens plagiaat. Dan mogen Vanda & Young zeker een proces aanspannen tegen The Darkness want ze hebben zeer veel gepikt van AC / DC

Na 40 minuten verliet ik het optreden. Het kon mij niet echt bekoren en Murke vindt dat bijv. Biff Byford van Saxon meer rock & roll présence heeft in zijn kleine teen dan dit marketingproduct dat men "The Darkness" noemt.

Thuisgekomen kroop Murke in bed en droomde hij dat Jacklyn Smith de overgebleven boudins in zijn mond stopte.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Indien je de volgende keet halfweg de namiddag in de hoofdstad bent, laat je maar iets weten.

El Fish

Anoniem zei

het moet uiteraard keer zijn ipv keet

Anoniem zei

de overgebleven boudin in haar mond stopte, bedoel je?

de bevers zei

Olalalala, wat is dat toch met die vrouwen met de voornaam "Els" :-)

Alhoewel "Els Pieters" kan evengoed een dikke man zijn van 50 jaar ? Wie zal het zeggen ?