maandag, januari 02, 2006

Oudejaarsavond
























Eindelijk gerecupereerd. Vieren tot 5h00 en de dag nadien terug vanaf 11h00 aperitieven ..... voor Murke is dat een beetje van het goede te veel.

Omstreeks 19h00 begonnen we aan de aperitief ten huize 't mienwerkerke & dinsdagliefje. De immense bowl aperitief maakten we toch compleet soldaat. We vierden terug met enkele vrienden en Murke hoopt stilletjes dat we nog vele jaren met dezelfde groep kunnen vieren en dat al deze mensen gespaard blijven van erge ziektes of erger nog .... DE DOOD !

Dorito had zichzelf overtroffen. Hij had een 7-gangenmenu voorbereid en stuk voor stuk waren dit kleine meesterwerkjes (klik op menu bovenstaand). Navel Dandy bleek echter allergisch voor garnalen en scampi maar een blikje Zwan-worstjes bracht verlossing.

Tussen de gerechten door was er de quiz "The Battle of the Sexes" olv Berend 'Murke' Boudewijn. De quizkanidaten kregen plezante vragen en opdrachten voorgeschoteld o.a.

Enkele anagrammen : Raadslid Nurk (Dirk Draulans), Armoede Eerst (Moeder Teresa), Soes Harakiri (Saskia Horrie),.....

Verder dienden bepaalde personen iets uit te beelden. Voor Kikkertje bleek "Mission Impossible" inderdaad een "mission impossible". David Davidse viel compleet door de mand bij het uitbeelden van het boek van Tom Lanoye "Een slagerszoon met een brilletje". ... al moet gezegd dat zijn ploegmaten "de alzheimers" niet echt goed bij de les waren. David beeldde een pet uit en deed vervolgens het teken "klinkt als" om 'met' te bekomen maar Opa zei "een mutse", de slange zei "een klakke".... Ja, met zo'n team is het uitermate moeilijk.

Tijdens de maaltijden waren de versprekingen niet meer te tellen. Eén van de aanwezigen slaagde erin om tot 3x toe te zeggen : "Zijn haring BRANDT hier niet".

Vervolgens was er nog een ronde waar de aanwezigen een filmpje zagen waar BB's (Bekende Bevernaars) antwoorden gaven. De aanwezigen moesten raden wat de vraag was en kregen daarbij 5 mogelijkheden. Eén van de vragen was : "Stel dat de poane preute een kalender zou maken, wiens preute zou je dan op de voorpagina plaatsen". Koentje koos voor de vagina van Dinsdagliefje waarop dinsdagliefje zei : "Wacht maar tot ik hem zie, ik bezorg hem een scheurkalender". De Reus koos voor de vagina van hamstertje. Hamstertje was blij met dit compliment maar de jaloerse slange zei : "dat de Reus volgend jaar maar oppast in Peer". Oguh koos voor de preute van Elzebubbel waarop Elzebubbel spontaan een orgasme kreeg aan tafel en luid riep : O G U H. Bol koos voor de preute van Erna en David Davidse werd uitermate jaloers. Hij zei : "Ik heb nog een eitje te pellen met Bol. Heb je gezien met welke grijns op zijn gezicht hij 'Erna' zei.. In het vervolg zullen we onze installatie ergens elders huren."

Het was ondertussen al na middernacht en ja hoor... zoals ieder jaar was het .... oude wijven kussen :-)

De assistenten van Dorito o.a. 't mienwerkerke, dinsdagliefje en Elzebubbel brachten de Mechelse koekoek op tafel. Murke besloot zijn lebmaag open te stellen om dit heerlijk beestje nog binnen te krijgen. Murke liet nog een beetje plaats voor het dessert nl. Dinsdagliefjes ijstetje met aardbeiencoulis... Murkes ongebreidelde fantasie sloeg even op hol.

De quiz ging verder en de mannen verloren veel van hun voorsprong. Murke kreeg verwijten naar zijn hoofd geslingerd alsof hij de vrouwen zou bevoordelen maar dit was niet het geval.... de vrouwen bleken op bepaalde vlakken sterker dan de mannen.

Omstreeks 4h00 was de quiz afgelopen. Uiteindelijk werden 'de ladies' de verdiende winnaars en bleken enkele mannen slechte verliezers... ocharme.

Omstreeks 5h00 verliet ik 2kgs zwaarder de party. Volgend jaar is het ten huize David Davidse en tante Erna..... bij leven en welzijn !?

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Zoek eens de 2 fouten in de tekst...

de bevers zei

En wie leerdde me leezen en schreiven in het lager onderweis :-)

Anoniem zei

Ha, Murke, indertijd (zo'n 35 jaar terug hee) wees ik je "de weg", maar of je die volgde...dáárvoor ben ik niet meer verantwoordelijk natuurlijk!
Maar allee, 't is nieuwjaar, iedereen is vergevingsgezind... laat ons aannemen dat het gebrek aan slaap tijdens de nieuwjaarsnacht je nog wat parten speelde toen je dit schreef (wat trouwens nog duidelijk te zien was om 11.30u toen je Preute binnenviel, zélfs al kwam je rechtstreeks van onder het stortbad.

Anoniem zei

oguh kan toch beter schrijven dan babbelen
dandy