donderdag, januari 26, 2006

Deep Purple in Vorst













Omstreeks 16h30 vertrokken Opa, 't mienwerkerke en Murke richting Vorst Nationaal.

Om 18h00 stonden we voor Vorst Nationaal. We haalden herinneringen op aan ons eerste concert dat we ooit zagen in Vorst. Het eerste concert van 't mienwerkerke en opa was Bryan Adams..... Murke was gelukkig dat hij, in tegenstelling tot zijn buddies, al van jongsaf aan goede smaak had want Murkes eerste optreden was Status Quo & Bad Company.

We plaatsten ons op strategische plaatsen en flyerden er op los. De reacties waren uitermate positief. Men leert er o.a. mensen uit het adressenbestand kennen. De Walen en Fransen spreken het uit als SUNG en QUO spreken ze uit als de watervallen van .... maar ze zijn uitermate beleefd. Verder waren velen geïnteresseerd in de verdere affiche. Kortom, 't was leuk werken.

Omstreeks 19h15 gingen we binnen. Het voorprogramma van Deep Purple was "Cowboys & Aliens". Murke sprak kort met de zanger en bassist en zij vonden het een grote eer om in Vorst te spelen. Sympathieke gasten met absoluut geen vedettenallures en zo moet het zijn.

Cowboys and aliens brachten een stevige set van 30 minuten en slaagden erin om het publiek mee te krijgen. Kortom een perfecte opener.

En dan Deep Purple ! Het was waarschijnlijk de 12de of 13de keer dat ik ze aan het werk zag en het was terug een magistraal optreden. Op momenten kreeg Murke kippenvel. Stuk voor stuk zijn het klasse-muzikanten en toen Don Airey een 5 minuten durende bombastische keyboards-solo gaf, was Murke, als amateur-pianist, even in extase. Hij vermengde 'Eine Kleine Nachtmusik', 'Star Wars', 'Mr Crowley' (van Ozzy Osbourne) tot een fantastisch geheel.

Na 1h45 kroop Deep Purple terug in hun flightcase. Deep Purple maakt samen met AC/DC en Metallica deel uit van Murkes "Holy Trinity". Omhooggeprezen kutgroepen à la Radiohead & Coldplay kunnen hier een puntje aan zuigen.

Na het optreden dronken we nog een reuze Stella. 't mienwerkerke liet ons enkele moppen horen van zijn nieuwe komische show die hij binnenkort zal opvoeren. Ik verklap alvast de openingszin

"Bonsoir, il est minuit et je suis montravailleur" (vertaling : Goedenavond, 't is min acht en ik ben 't mienwerkerke). De titel van zijn show wordt "Fijne Olie". Meer uitleg hieromtrent kan je bekomen bij 't mienwerkerke. Murke wil het deftig houden op zijn weblog

We stopten nog even in Gent alwaar mijn buddies zich tegoed deden aan frieten. Murke hield het bij een gin-tonic in de Charlatan. Door de boxen weerklonk "Love on the beat" van Serge Gainsbourgh. Het bracht bij Murke zwoele herinneringen terug van 'Living on the Edge'

Van Gent tot Roeselare was het "zwarte school" in Murkes oldtimer. Gelukkig hebben ze niet gezien dat Murkes 'voice recorder' alles opgenomen heeft. Murke denkt dat hij twee etentjes verdiend heeft anders openbaart hij bijv. het verhaal over g.rr. aan zijn lezers

't was een prachtige avond en we voelden ons weer even 18 jaar. Rock & Roll houdt een mens jong

7 opmerkingen:

Anoniem zei

kmoe u melden dat backstage nie zo goeisalsbij schwung, scrooge
gitartec Steve Morse,
wel genoten van de setlist
en de somsverbluffend nieuw klinkende oudjes,
edel uit R.

de bevers zei

Redel,

Was jij daar ook in Vorst ?

Murke

Elsbabbel zei

ik kan een heel vies woordje maken met g.rr

Anoniem zei

JOAK MET DIRK DEN HOLLANDER BACKSTAGE VIA DEN DIRK

Anoniem zei

Ok
nu Murke het toch verklapt heeft ...
Ik vertelde hem dit geheim in een kamer met kliklaminaat.

Wat dacht je van deze 't is trouwens gedichtendag

Een restaurant voor het gerecht slepen
voetballer zonder doel in zijn leven

Een azielzoeker vragen of hij al spaart voor zijn uitzet
de bril op bol z'n neus omgekeerd gezet

Geen eten krijgen op het vliegtuig omdat de cock pit
en een vogel die in nesten zit

't mienwerkerke

oh ja DP was skitterend

de bevers zei

elsbabbel,

Het zal dat heel vies woordje zijn

Redel,

was den Kees content met zijn DP-kerstkaarten

Elsbabbel zei

'k vrees het
gelukkig nooit geen last van gehad