dinsdag, januari 10, 2006

België Absurdistan
























In het boekje "België Absurdistan" (op zoek naar de bizarre kant van België) beschrijft de auteur, Rik Vanwalleghem, op humoristische manier hoe de Belg zich gedraagt in het verkeer, t.ov. de fiscus, foefelare,.....

Je glimlacht spontaan bij het lezen van dit boekje maar in feite herken je jezelf soms in de situaties. Hij schrijft bijv. het onderstaande over schoorsteenvegers

"De Belgische wet schrijft voor dat uw schoorsteen minstens één keer per jaar gereinigd moet worden. Indien je controle krijgt, dien je een schoorsteenattest te kunnen voorleggen. "

Iemand van 't schouwvegersbedrijf "Het Schouwnikkertje" (what's in a name) zegt hierover. Voor de verzekering geeft men in België snel een attest af .... zelfs als de schoorsteen onvoldoende gereinigd is. Risico om tegen de lamp te lopen is er niet want er zijn welgeteld ......... 0 controleurs. Vanzelfsprekend leidt dit tot "foefelare"

Maar, jaarlijks sterven er in België 250 à 300 mensen door CO-vergiftiging. In Duitsland waar 8 keer meer mensen wonen en waar er wel strenge controle is op schoorstenen, valt er jaarlijks geen enkele dode aan CO-vergiftiging.

Geen opmerkingen: