woensdag, augustus 02, 2006

Berlijn - de voorgeschiedenis

Eerst en vooral kan ik iedereen “Home from Home” appartments aanraden als overnachting in Berlijn http://mitte.home-from-home.de/
Murke beschikt hier over een luxe-appartement met reuzenbed, bureau, gratis WiFi, terras, zeer ruime badkamer, uitgebreide keuken incl. vaatwasmachine, oven, elektrisch fornuis, broodrooster, koffiezet. Verder ook een zithoek met bar, gekoelde champagne, TV,
stereo-installatie, DVD speler….. Verder in het hotel ook prachtige tuin, sauna, fitnessruimte,….. En voor dit alles betaalt Murke slechts 70 € per nacht. Absoluut een aanrader temeer daar je dichtbij het uitgangscentrum zit.

















Mijn eerste bezoek aan Berlijn dateert van 1983 of 1984. Samen met de Kortrijkse studenten vertoefden we 5 dagen in Berlijn. Eerst moesten we eens stuk door de DDR rijden, zeer strenge grenscontrole ! Vervolgens kwamen we in West-Berlijn en dat was het paradijs.
We hebben dan ook een rondleiding gehad in Oost-Berlijn waar men ons op het einde van de rondleiding naar een soort bordeel bracht en de geïndoctrineerde gids liet ons dan weten dat dit een gewoon café was in Oost-Berlijn & de DDR en dat er overal zo’n mooie vrouwen bestelden.
















(een piepjong Murke & Dujardin in Oost-Berlijn)

De Muur, Checkpoint Charlie, De Brandenburger Tor met “Sie verlassen jetzt West-Berlin” dat is allemaal verleden tijd. Maar Murke is blij dat hij ook het Berlijn van voor de val van de Muur (1989) heeft gekend.
























Begin jaren ’90 kwam ik dan geregeld naar Berlijn voor zaken en telkens beviel me dit. Berlijn is een ongelooflijk bruisende mix en is een onduitse stad.

Mijn laatste bezoek dateerde echter van 1996 of 1997 dus is het een blij weerzien met een oude geliefde.

Murke ist ein Berliner !

Geen opmerkingen: