dinsdag, juni 14, 2005

Vrijdagavond Pokeravond

a.s. vrijdag is het pokeravond ten huize Murke. Daar het nu reeds de 5de pokeravond is, laten we geen spiekbriefjes meer toe. 't is ongelooflijk dat bepaalde sujetten nu nog de diverse mogelijkheden niet uit het hoofd kennen. Daarom hieronder nog even (en dit voor het laatst) alle mogelijke combinaties

Van laag naar hoog :

  • One pair
  • two pair
  • three of a kind
  • a straight : 5 opeenvolgende van verschillende soort bijv. klaver 5, harten 6, klaver 7, ruiten 8 en klaver 9
  • a flush : 5 kaarten van dezelfde soort bijv. harten 2, harten 4, harten 7, harten heer en harten aas
  • Full house : bijv. 3 zessen en 2 tienen
  • a straight flush : 5 opeenvolgende kaarten van dezelfde soort
  • a royal flush : 5 opeenvolgende kaarten van dezelfde soort met de aas als hoogste

Murke is de enige die op alle voorgaande pokeravonden gewonnen heeft. Slechte verliezers wijten dit aan geluk maar Murke weet wel beter.

Murke is echter ook een goed mens en hieronder vind je een site waarop je meer uitleg krijgt ivm "Texas Hold'em", de pokervariant met 7 kaarten die wij spelen.

http://www.texasholdem-poker.com

Indien je, na het lezen van de diverse hoofdstukken op deze site, nog overtuigd blijft dat het een puur kansspel is, zal je voor altijd een 'loser' blijven.

Indien bepaalde mensen zich nog even willen testen qua combinaties kan dit op de site van "het Laatste nieuws" www.hln.be Ga naar online games en klik op "strippoker". Je bent direct mee met combinaties als full house, straight,....

Zo, mannekes, ik verwacht jullie vrijdag 17 juni om 20H00. Ik zorg voor een drankje en een versnapering. Zorgen jullie er maar voor dat je voldoende cash meebrengt om mij te betalen. Als je nog durft afkomen tenminste. En er worden geen spiekbriefjes toegelaten

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Er moet ook gezegd worden dat wij "zogezegde losers" geen nood hebben om uren, zelfs dagen de tijd nodig hebben om allerhande lectuur te verslinden om de begrippen, kansen en uiterlijke verschijnselen, die eigen zijn aan het pokeren, te begrijpen of herkennen. 't Is maar om te zeggen Murke:" Ge hebt al veel buzze gehad"
Poker Joker

de bevers zei

Poker Joker

Time will tell !

Murke

Anoniem zei

strippoker, tzal daar een schoon zicht zijn vrijdag. Even een fotootje komen trekken

Anoniem zei

voorstel : doe maar eens écht strippoker. En de madammen komen kijken !
een madam

de bevers zei

Beste anonieme madam,

Op anonieme voorstellen gaan we nooit in. Maak je bekend en wie weet .....

Anoniem zei

Murke,murke, murke toch. De losers mogen geen spiekbriefke meer gebruiken, voel je misschien dat uw winst de laatse pokeravond minder geworden is dan bij de eerste avonden? Bang om te verliezen van een loser?

We zien wel vrijdag.

Mister Flush

de bevers zei

Mr Flosj zul je bedoelen whoehahaha