zondag, februari 05, 2006

GSM etiquette













Er zijn dringend enkele regeltjes nodig inzake GSM-gebruik. Murke ergert zich ongelooflijk aan het ongebreideld gebruik van de GSM.

Via GSM en SMS worden de meest stompzinnige zaken doorgegeven. Verder wordt het veel te veel gebruikt voor onnodige zaken zoals bellen met de melding : "ik ben thuis".

Niets zo ergelijk dan dat je in een café om de 3 minuten gestoord wordt door meestal belachelijke ringtones. Dan begint het zoeken naar dat onding en wordt er wat geleuterd in dat ding.

Murke is niet voor een rookverbod in cafés maar wel voor een GSM-verbod. Iedereen zou zich eens moeten afvragen waarom er telkens gebeld wordt door kinderen, vrienden, partners,... en of het verder zou kunnen zonder dat SMS'je of GSM-gesprek.

Tien jaar geleden ging dit perfect. Niemand werd gestoord tijdens het cafébezoek door een GSM. Het enige verschijnsel dat je dan had, was dat omstreeks 14h00 de telefoon ging in het café en er waren altijd wel een paar mannen aan den toog die zeiden : "Ik ben hier niet, hé" uit schrik voor hun matrone. De GSM is er ook de oorzaak van dat dit stukje folklore verdwenen is.

Dus, denk eens na waarom jullie binnen jullie familie de GSM gebruiken en of het echt wel nodig is ! Met wat je per maand uitspaart aan onnodige berichten en gesprekken kan je zeker één maal per maand op restaurant gaan. Minder oproepen is ook minder stress.

Indien niet nodig, laat dat onding dan ook thuis of in de wagen als je een café binnenkomt. Als het echt nodig is, kan men je toch bereiken via de GSM van de cafébaas. Indien er toch nog mietjes zijn die het bovenstaande niet begrijpen, zet dan je GSM-volume laag of zet hem op trilfunctie. Kies ook een niet-agressieve ringtone zodat je de omgeving zo weinig mogelijk stoort

't mienwerkerke bezorgde me onderstaande link waar je jouw eigen ringtone kan aanmaken. Enkel je naam invullen



http://www.ringtonio.nl/send/nametone?rtaff=7013&rtlo=22935&clx=1&brpc=&bami=0

1 opmerking:

Anoniem zei

er bestaat een café in torhout waar gsm's verboden zijn. allen daarheen;

vgm