woensdag, februari 15, 2006

71° Noord

Als liefhebber van koudere landen o.a. Noorwegen keek ik gisteren naar de eerste aflevering van "71° Noord" een tocht van Lindesnes naar de Noordkaap.

Presentatrice was Evi Hanssen. Deze vrouw heeft, volgens Murke toch, een zeer irritant stemgeluid dat storend werkt. Murke kan soms echt afknappen op een timbre en een accent...erg hé.

Ik had een beetje gevreesd dat het een mix zou worden van een derderangs - MOL en Expeditie Robinson (maar dan in de sneeuw) en ja hoor ... er was zelfs een immuniteitsproef.

Verder vergroot men bij bepaalde kandidaten bepaalde eigenschappen uit. Zo werd die Limburger voorgesteld als een haantje de voorste die zich opdrong. Het was voor Murke meteen duidelijk dat hij zou afvallen.....die zingende kaartjesknipper uit Peer.

Voor de rest was de reportage niet veel soeps. Murke smelt echter als hij besneeuwde landschappen ziet.

Zo'n programma's zijn belust op sensatie dus een beetje overdrijven mag wel zullen de makers gedacht hebben. Ze hebben er niet bij verteld wanneer de tocht plaatsvond maar de zon kwam op om 7h00 dus moet dit ofwel in maart of september geweest zijn. de commentaarstem meldde dat het in Lindesnes, het zuiden van Noorwegen 's avonds -12° C was. Wel zo'n zaken kan men Murke niet wijsmaken. Kijk bijv. eens naar de weersvoorspelling van vandaag in Lindesnes en je zal zien dat men niet onder 0° C gaat

http://www.wunderground.com/global/stations/01436.html

Verder sliep men 's nachts op een hoger gelegen gebied bij -28° C, enkel beschut door een plastieken zeil, op takken, met een thermische vest maar zonder thermische slaapzak. Het kleine kampvuur zal ook niet veel warmte gegeven hebben. Weet dat men bij zo'n condities kan doodvriezen dus .... het zal wel iets warmer geweest zijn.

Verder ben ik jaloers als ik hen zie lopen door een sneeuwlandschap

Heb je het niet gezien, bekijk dan een videofragment en luister naar het irritante stemgeluid van Evi Hanssen op http://www.kanaaltwee.be/71gradennoord/home.htm

Zal Murke kijken naar de volgende afleveringen ... misschien ? Wel zal Murke kijken naar de laatste afleveringen als ze in het Noorden van Noorwegen aanbeland zijn, boven de poolcirkel.
Daar Murke in 2003 ook deze streek inclusief de Noordkaap verkend heeft, wil hij wel eens de beelden zien. Hopelijk heeft Evi dan een bronchitis opgelopen en kan ze haar stemgeluid niet ten berde brengen

1 opmerking:

Elsbabbel zei

volledig akkoord
zelfde opmerkingen
slechte presentatie (vond zelfs onze sappige frees)