woensdag, augustus 03, 2005

Murke goes to Hollywood

Gisteren wou ik nog een trip maken in het Joshua Tree Park maar de weergoden waren Murke niet goedgezind. Op de radio waren er speciale interventies ivm naderend onweer en overstromingen in de omgeving van Joshua Tree.

Murke hechtte daar niet veel belang aan maar plots zat hij er middenin. Er zat niets anders op dan te stoppen (rijden was onmogelijk) en af te wachten. De temperaturen daalden van 100° F tot 67° F.

Na een 20-tal minuten was het voorbij. Modderstromen kwamen naar beneden en op de radio liet men weten dat het Joshua Tree National Park afgesloten was wegens overstromingen.

Dus dan maar richting Los Angeles.

Los Angeles is een gigantische stad. Waar je in New York bijna alle wijken kan bereiken met de metro ben je in Los Angeles niets zonder wagen. Van de ene kant van de stad naar de andere kan het 70 kms zijn. Los Angeles bestaat uit 88 stadsdelen met als meest bekende Hollywood, Bel Air, Beverly Hills, Malibu, Venice Beach, Santa Monica, Pasadena,...

Verder is het hier qua verkeer een heksenketel waarbij je je overvolle 6-vaksbanen moet voorstellen waar auto's je links en rechts voorbijsteken (mag in Amerika) en waar het bordje "speedlimit 65 miles" er enkel bijhangt als decoratie.

In het begin ben je niet echt op je gemak maar na een tijdje word je ook dat gewoon. Op de radio een 80's zender met muziek van FGTH, Soft Cell, Icehouse, Bronski Beat, Talk Talk, Flock of Seagulls m.a.w. al die verkeerde muziek uit de jaren '80 maar uiterst passend bij het binnenrijden van L.A.

Ik rijd af in East L.A. en zoekt een hotelletje. Dat is snel gevonden en na een verkwikkende douche besluit ik iets te eten in Chinatown (zo'n 45 kms naar het Westen). Voor je ergens naar toe vertrekt, bestudeer je best eerst de kaart en memoriseer je best volledig je reisplan. Murke moet zeggen dat hij op dat vlak een redelijk fotografisch geheugen heeft m.a.w. een kaart kan hij opslaan in zijn hoofd.

Na een rit van een uur komt Murke aan in Chinatown. Stel je hierbij een oppervlakte voor ten grootte van Torhout met uitsluitend Chinese tekens, lampions, arcades, vuurwerk,..... en voor 95% bevolkt door Chinezen. Chinatown is een uiterst gezellig stadsdeel van downtown L.A.

Ik ga een restaurant binnen dat druk bevolkt is. Het is altijd een goed teken als restaurants druk bevolkt zijn. Meestal is de kwaliteit er dan OK. Aan de muur hangen enkel Chinese tekens en het restaurant is enkel bevolkt door Chinezen. Verder een 5-tal reuzeaquariums met daarin talrijke kreeften en twee reuzenkrabben van een 1/2 meter.

Murke krijgt het menu (en gelukkig in het Engels). Murke is blij dat er geen nummertjes bij staan zoals in België. Er staan enkele vreemde vreemde gerechten op zoals duif, zeekomkommer (wat eigenlijk een dier is), diverse slakken,... De prijzen varieren van 8 tot 30 $. Eén gerecht kost echter 68 $ nl. een haaievin.

Murke is echter een kiekefretter en eet dan ook iets op basis van kip met zwarte champignons (heerlijk).

Nu en dan komt één van de obers de zaal in met een levende kreeft, ter goedkeuring. Als de disgenoten de kreeft goedgekeurd hebben, zal het beest het geweten hebben.

Halfweg mijn maaltijd komt één van de obers plots met een klein, warm, vochtig handdoekje. Zo'n handdoekje dat je ook krijgt op lange vluchten om de uitdroging van het lichaam tegen te gaan. Murke weet echter niet wat hiermee te doen en wrijft het dan ook aan zijn gezicht, handen,....

Indien men dat na de maaltijd zou krijgen, zou men kunnen denken dat het voor het reinigen van de handen is maar midden de maaltijd ???? Indien iemand weet waarvoor dit dient, laat het maar weten.

Na de maaltijd vertrek ik terug naar mijn hotel. Zelfs 's avonds laat is er nog enorme verkeerschaos in L.A.

Het is nu woensdagmorgen en ik heb zopas mijn hotel geboekt in Hollywood. Ik verblijf twee dagen in Hollywood en morgen zal ik een ganse dag doorbrengen in de Universal Studios. Vandaag zal ik waarschijnlijk even het graf bezoeken van Stan Laurel in Hollywood Hills. In één van de Amerikaanse gidsen was het volgende te lezen (er bestaan dan toch Amerikanen met humor)

Hollywood Hills : Just west of Griffith Park is this 340 - acre cemetery, admission free - unless you're planning to stay forever

Murke, Covina (East L.A.) 10 PM

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Murke,
Die beleefde Chineesjes geven jou gewoon een doekje voor je kiekevingertjes proper te maken.
Ofwel is het om de WC-bril af te kuisen vooraleer ge erop gaat zitten. Ik zou het echter niet andersom proberen....
elzebubbel

Anoniem zei

Hi Murke,

Gij hebt nog geluk gehad, ik heb ongeveer 25 jaar terug ook eens kennis gemaakt met zo'n doekje maar dan zonder het te weten.
Een ober van een Chinees restaurant legde zonder verwittiging zo'n doekje op mijn gezicht....
De uitleg die volgde na van de schrik te zijn bekomen was, de warmte van het doekje doet je porieën openen, je begint eerst enorm te transpireren en daarna kraag je een heerlijk fris gevoel, dus laat ons zeggen een Chinees degestief.
Maar als je wil kan je erook op gaan zitten zoals Elzebubbel weet te vertellen...
Groet Matanza
Geef mij maar een lekkere Whiskie i.p.v.

Anoniem zei

Volgens mie adden ze hezien da je ant verveln woart en wilden ze tegn goan dat da vel in joen kiekske zoe vooln. (vandoar kiekevel...)

Anoniem zei

Vrijdag 05-08-2005
al 2 dagen geen nieuws...
Ofwel is Murke meegesleurd met een moderstroom, of heeft hij een kontrakt afgesloten met magere Hein op Cemetrie Hills, of heeft zijn kieken hem dan toch niet bevallen? oftewel heeft hij de ware tegengekomen en ligt hij nu te zonnen aan één van Beverly Hills privee zwembaden met zijn fotografe van dienst.
We zien of horen wel ....