vrijdag, augustus 05, 2005

Hollywood, Sunset en Santa Monica Boulevard



















Columbo rookt altijd dikke sigaren en nu weet Murke waarom... de sigarenlucht die Columbo inademde was waarschijnlijk gezonder dan de lucht in Los Angeles. Er hangt hier altijd een soort smog boven de stad. Zo kan je de beroemde “Hollywood”-letters bijna nooit zien omwille van de smog die er hangt.

Dan maar de auto in en richting Hollywood Boulevard. Je passeert klinkende namen van straten als daar zijn Mulholland Drive, Melrose,… Uiteindelijk kom je aan bij één van de hotspots van L.A. nl. de blokken tussen Hollywood Boulevard en Santa Monica Boulevard met daartussen vanzelfsprekend Sunset Boulevard.

Nu nog de wagen parkeren en dat is andere koek. Dure parkings zijn er voldoende, soms vragen ze zelfs 3 $ voor 20 minuten. Na een 20-tal minuten rondrijden, vind ik een gratis parkeerplaats in Detroit Street, op 5 minuten wandelen van Sunset Boulevard.

En van dan af is het vooral mensjes kijken en Murke moet zeggen dat er in L.A. veel te zien is. Je vindt hier de meest extravagante types terug (zie foto). Verder vind je hier ook de meest sexy vrouwen terug, al heb ik bij sommige exemplaren mijn twijfels qua geslacht (waarschijnlijk omgebouwde mannen, stel je voor …).

Hollywood Boulevard is natuurlijk een toeristische trekpleister met alle gevolgen vandien : kitscherige souvenirsshops, opdringerige spektakelverkopers,…. Maar al bij al valt het nog redelijk mee. Uit één van de zijstraatjes weerklinkt goede muziek en Murke gaat even kijken. Het blijkt een “Musicians Inn”, een soort Vzw van muzikanten die repetitieruimtes ter beschikking stellen, muziekonderwijs geven,…. Iedere dag geeft één muziekklas een gratis optreden. Deze jonge gasten brengen werkelijk goede muziek en het publiek bestaat vooral uit muzikanten. Je kan er bier kopen aan 2 $ en alle opbrengsten gaan naar de “Musicians inn”, voorwaar een schitterend initiatief.

Ik besluit iets te eten op Sunset Boulevard. Ik krijg een plaatsje op een terras en van dan af aan, bekijkt Murke hoe L.A. zich opmaakt voor de nacht.

- Hoe later, hoe meer de teensletsen plaatsmaken voor hoge hielen bij de vrouwen
- Hoe later, hoe meer daklozen met hun supermarktkarretje, waarin hun hele hebben en houden zich bevindt, het straatbeeld sieren. Want ook dit is L.A., meer dan 100.000 daklozen. Daar hoor je George W. Bush nooit over spreken. Iedere avond zie je zijn kop op diverse TV-zenders (of te wel republikeinse propagandakanalen) en iedere speech is bijna identiek. Recept : gebruik zeker de woorden Terror, Al Qaeda, Iraqi, War, as a good christian,… en voeg er dan nog enkele woorden aan toe en je hebt een speech van deze barmhartige samaritaan
- Hoe later, hoe luider de bassen in de voorbijrijdende wagens
- Hoe later, hoe verdwaasder de ogen van diverse voorbijgangers. Murke ziet verschillende mensen met een grote petard in hun mond voorbijwandelen. Is dit niet verboden in de VS ?
- Hoe later, hoe luider sommige discussies soms oplaaien tussen diverse personen. Op zo’n moment je vooral niet moeien en ongeïnteresseerd voorbijlopen

Kortom er valt hier iets te beleven en soms kom je ogen te kort om alles te aanschouwen.

Ondertussen heeft Murke ook de LA Weekly doorbladerd en het aanbod qua concerten, musea, theatervoorstellingen,…. is overweldigend. Murke besluit nog twee concerten mee te pikken nl. Op vrijdagavond verplaatst Murke zich in de richting van Malibu waar Molly Hatchet een concert geeft in The Canyon Club in Agoura Hills www.canyonclub.net

Verder zal Murke op zaterdag aanwezig zijn op het BB King’s Bluesfest dat plaatsvindt in één van de prachtigste concerttempels ter wereld nl. The Gibson Amphitheatre. Vooraf ga ik eten in BB King’s Bluesclub om vervolgens te genieten van o.a. Kenny Wayne Sheppard, de schitterende Joe Bonamassa, Robert Gray (tijd om iets te drinken, Murke houdt niet zo van de cleane Gray) en als Top of the Bill vanzelfsprekend de 80-jarige BB King met zijn geliefde “Lucille”

1 opmerking:

Anoniem zei

murke,murke,
ben tot nu toe nog niet jaloers geweest van nieksmendal maar nu doet ge me toch wel echt watertanden, zunne !
Kom maar vlug terug naar hier, met beide knoezeltjes op de grond.
Ik verzeker u NU al : 't zal wreed lastig zijn !!!!!
elzebubbels