zondag, augustus 28, 2005

Een doodgewone dag ten huize Murke (4)


















(Lees eerst de voorafgaande afleveringen)

Toen ik binnenkwam in de "Poane Preute" was er een optreden van het trekzakgezelschap "De Bustels" aan de gang.

De paaldanseressen hadden in laatste instantie afgezegd en den dwerg had dan maar geopteerd voor "De Bustels". De Bustels waren soms ongelooflijke zageventen maar sporadisch was het ook ambiance. En vanavond was er volop sfeer temeer daar het overgrote deel van de aanwezigen al in hogere sferen vertoefde. De Bustels speelden hun eigen versie van het lied "Heb je even voor mij" van Frans Bauer. Hun titel luidde "Hete teven in mei"

Tussen de nummers door tapte de opperbustel moppen die in het jaar 1973 waarschijnlijk als 'nieuw' beschouwd werden. Nu hadden ze echter een baard van hier tot in Bommerskonten. Een voorbeeldje :

"Het zit in je boekentas en 't blaft. Wat is het ?"
"Een Duitse scherper"

Ondertussen liep den dwerg rond met talrijke hapjes : warme scampi's, bitterballen, Oud Brugge kaas, worstjes,.... Soms vroegen wij ons af hoe den dwerg dit allemaal kon verwezenlijken. Hij vroeg slechts 1 € voor een pint, er waren soms zeer verzorgde hapjes en soms was er een gratis optreden. Volgens Butgenbach werkte den dwerg met zwarte vaten.

De pinten kwamen weer zeer snel. Murke had het eens bijgehouden en in "de preute" lag het gemiddelde op 7 pinten per uur. Murke werd echter nooit zat, zat worden vond hij trouwens iets voor janetten. Murke aanhoorde de verzuchtingen van zijn vrienden. De ene zou nu eindelijk eens rondtrekken met een rugzak door Zuid-Amerika, de andere klaagde dat zijn vrouw hem weigerde af te zuigen. Murke had deze verhalen al meer dan 10 keer gehoord en zou ze wellicht nog tientallen keren aanhoren. En Murke vond dit nu echt geen problemen, je vloog al voor 700 € naar Buenos Aires en Mireille, de Cubaanse schone op 't Zuid in Gent zoog je lid vakkundig af voor 40 € (tarief van 1 augustus 2005)

Ondertussen speelden de bustels voor de 35ste keer "Hete teven in mei". De drummer klopte nu zo hard op zijn trommeltje dat Murke er aan dacht om zijn drumstokken af te pakken en ze te steken op de plaats waar het licht niet aan kan.

Net op dat moment ging de deur open en

(wordt vervolgd)

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Als de deur open gaat van de Poane Preute, moet het Grote Lul wel zijn die daar is...

Anoniem zei

Murke, ik geloof dat je fantasie nu toch wel echt op hol slaat. Je slaat je droom en de realiteit door elkaar. In werkelijkheid loop je op je sloefkes met een stofdoek in de hand rond in je appartementje. Wanhoop niet Murke, jouw tijd komt ook nog (ooit, misschien)

Anoniem zei

Opperbustel had kunnen vragen wat er 's winters warmte geeft en 's zomers in een boom hangt (of deed hij dat?)