dinsdag, april 18, 2006

Tokyo Dragons & Danko Jones





















Zopas terug van een namiddag, avond, nacht in Brussel. Een lentezonnetje zorgde ervoor dat Brussel iets fleuriger werd. Hier en daar werden de korte rokjes uit de kast gehaald. Jammer genoeg vonden bepaalde mannen het nodig hun tenen te presenteren aan de bevolking door het dragen van sandalen (de meest lelijke en hatelijke uitvinding ooit !)... O, wat haat Murke sandalen voor mannen. Een mooie vrouwenvoet in een gestyleerde sandaal, dat kan dan wel.... een vrouwenvoet in zo'n Duitse sandaal is echter 'zum kotzen'

In de Anspachlaan en in de bruisende côté nabij de beurs, merkte Murke tal van "Schwung 2006" affiches op aan de gevels. Ook in de AB hingen er twee grote affiches nl. rechts als men binnenkomt en een grote op het ronde bonnetjeskot... van een "eyecatcher" gesproken. De kaboutertjes van AANP doen hun job uitstekend.

Er waren twee voorprogramma's voorzien. De eerste groep heb ik gemist wegens flyeren (een volledig rugzakje). Om 20h10 kwam ik eens piepen in de concertzaal van de AB waar het tweede voorprogramma van jetje gaf.... Man, man, man zelden werd Murke zo weggeblazen. Op het podium The Tokyo Dragons uit Londen (zie foto). Murke had nog nooit van deze band gehoord maar was sterk onder de indruk. Uitstekende hardrock, goede show en de juiste spirit. The Darkness zou nog iets kunnen leren van deze youngsters. Ik zag 30 minuten van hun optreden en iedereen was het erover eens dat we nog zullen horen van deze band.

Beluister eens een muziekfragment op hun site of bekijk hun video die bevolkt wordt door wellustige Vampirella's www.tokyodragons.com

Vervolgens was het de beurt aan de Canadees Danko Jones. Sobere podiumopstelling met drums, één bassist en Danko zelf (gitaar en vocals). Wel Danko is een superperformer en de songs staan er. Murke was even weg van de wereld en dat is een zeer goed teken. Ook zijn commentaar tussen de nummers door was uiterst grappig en aangenaam. Mensen die Danko Jones nog nooit aan het werk zagen, moeten bij zijn volgende passage aan de AB zeker eens gaan zien want het loont echt de moeite.

Kortom het was een geslaagde avond

1 opmerking:

Anoniem zei

en snoeper, hoe was de nacht ?

de nieuwsgierige