zondag, april 16, 2006

Een dagje A'pen

Gisterenmiddag vertrok ik naar Antwerpen.

Mijn GPS stelde ik in op "De Kruikstraat" alwaar CD uit A. vertoeft. En ongelooflijk, dat ding werkt perfect. Om 14h30 kwam ik aan bij CD uit A.

CD uit A. woont nu in een zeer ruime loft die mooi ingericht is. Eerst dronken we samen een fles rode wijn en babbelden we wat bij. Het doet altijd deugd om te zien dat mensen niet echt veranderen maar wel evolueren.

Kleine U. werd wakker en moest gevoed worden. Een overheerlijk fruitpapje stond op haar menu, al is die kleine vooral gefascineerd door bier uit West-Vleteren.... een erfelijk trekje :-)

We besloten te wandelen naar het Dageraadplein naar "café Zeezicht". U. stopten we in de maxi cosy en zij mocht ook mee. Was het de wijn of een vervroegd intreden van alzheimer maar we kwamen niet meer op evidente woorden als paardenmolen, oliebollen,....

Er was een kleine kermis aan de gang op het plein en lieflijke tonen van Laura Lynn overspoelden het plein. Het was bewolkt maar 15° warm zodat we plaatsnamen op het terras. Murke vond het tijd voor een Gin-Tonic, CD koos een Prinske (klein bolleke). We bekeken mensjes, zeverden een beetje,.... kortom de tijd vloog voorbij.

Omstreeks 18h30 gingen we terug naar de loft alwaar CD een maaltijd bereidde. Ze had reeds voorbereidingen getroffen en Murke kreeg stoofvlees in Trappist van West-Vleteren, luiewijvenpatatjes en witloof met appeltjes voorgeschoteld. Voorwaar een heerlijk gerecht. CD is een echt keukenprinsesje geworden.

Murke was de tijd wat uit het oog verloren en moest vertrekken naar het Hof ter Lo. Het dessert op basis van aardbeien en rhum zal voor een volgende keer zijn. Ik nam afscheid van CD en de kleine U en vertrok naar het Hof ter Lo.

Affiches ophangen, flyeren, bierbonnetjes bestellen, drank bestellen en dan ..... ANTHRAX

De trashers waren in goede doen. Schone interactie tussen band en publiek. Het publiek zag er vanavond zeer ruig uit. Het verheugde Murke dat een Amerikaanse band een nummer van TRUST covert nl. Anti Social. Murke is een grote fan van TRUST en leerde meer Frans via de teksten van TRUST, Téléphone,... dan via Perkietes drilpoëzie. Dagelijks werden meerdere gedichten van Rimbaud en Baudelaire in ons strot geduwd. Murke verkoos echter TRUST wat tevens poëzie is. Hieronder een stukje uit Anti Social van Trust. Anthrax bracht een Engelse versie van dit nummer maar Murke zong mee in het Frans

TRUST - Anti Social

Tu bosses toute ta vie pour payer ta pierre tombale,
Tu masques ton visage en lisant ton journal,
Tu marches tel un robot dans les couloirs du métro.
Les gens ne te touchent pas, il faut faire le premier pas.
Tu voudrais dialoguer sans renvoyer la balle.
Impossible d'avancer sans ton gilet pare-balles.
Tu voudrais donner des yeux à la justice
Impossible de violer cette femme pleine de vices.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

wuk nen skonen dag
vo nie te zeggen skitterunt
en CD uit A is inderdaad n skatje nji

Anoniem zei

Awel, 't was inderdoad nog ne kiè tof voe menschen ut Westflutten te ziene. Mor da van die freezen vinne kik nie skoane wi want kè ze zelve upgeetn en 'k woare zoe droenke lik ne petat. Ka der verzekers tevele sukkre in gedoan...
Enfin, volgende kiè kan Anthrax de pot up en goan we geweune freezen frettn.

CD uit A

Anoniem zei

"...Enfin, volgende kiè kan Anthrax de pot up ..."
You're anti...you're anti-social!!! ;-)