vrijdag, april 07, 2006

Silvio Berlusconi

In het weekend zijn er verkiezingen in Italië. De grote vraag is of de postfascist Silvio Berlusconi aan de macht blijft. Moest ik Italiaan zijn, ik zou beschaamd zijn indien dit het geval zou zijn.

Berlusconi is de rijkste man van Italië. Hij bezit 90% van de media die vanzelfsprekend overgecensureerd wordt en enkel de loftrompet mag blazen t.o.v. Silvio Berlusconi. Journalisten die een andere mening verkondigen, worden ontslagen of fysisch bedreigd.

Daarnaast werd Berlusconi aanvankelijk veroordeeld wegens o.a. fraude, meineed, omkoping van rechters,.... De regering kreeg echter een wet goedgekeurd die hoogwaardigheidsbekleders als bijv. premier Berlusconi, immuun voor vervolging maakten zolang ze hun hun functie uitoefenden. Later werd deze wet echter ongrondwettelijk verklaard. Ondertussen lopen de processen tegen hem verder en probeert hij de immuniteitswet er toch nog door te krijgen.

Kortom Berlusconi is een extreem-rechtse fascist die maffiapraktijken niet schuwt. De Italianen zouden toch beter moeten weten na Mussolini.

Hieronder nog een filmpje van een hete Berlusconi. Berlusconi doet alsof hij een vrouwelijke politieagente van achteren neemt. In vele landen zou zo'n filmpje aanleiding kunnen geven tot het aftreden van de premier.

1 opmerking:

Elsbabbel zei

italian stallion
jakkes !