vrijdag, september 30, 2005

Herman BrusselmansMurke kreeg zopas een email van Herman Brusselmans met daarin het volgende

"Murke, kun je even op je weblog vermelden dat ik begin november, omwille van medische redenen, niet zelf zal aanwezig zijn op de boekenbeurs. Maar mijn twee zussen zullen met alle plezier de boeken signeren. Bedankt Herman"

Citroën DS
Gisterenavond nog even langsgeweest te Mietjes. En gelukkig maar, want de aanwezige Alzheimertjes wisten al niet meer wat ze vrijdag 30/9 dienden te zeggen tegen de reus (de uitbater van de 'Poane preute')

't mienwerkerke : "joen bakkebaarden zijn geliek een poane preute"
matanza : "joene kletskop is geliek een poane preute"

Wil je gratis drank, kijk dan nog even naar een vorige post waar je het correcte antwoord vindt.

Ik wilde net het café verlaten toen de slang en zijn collega binnenkwamen, vergezeld van een Rus. De Rus heette Marat en was een computerwizzard. Hij was een leverancier van de slange. Sympathiek detail, Marat droeg een T-shirt van Deep Purple en wist ongelooflijk veel van Deep Purple, Whitesnake, Dio,.. Hij had Deep Purple vorig jaar aan het werk gezien in Rusland. Een ticketje kostte daar maar even 150 € (voor vele Russen is dat een maandloon).

De Rus wou vele foto's en we namen een foto van hem en Mietje. Toen zeiden we dat Mietje de Miss België was van vorig jaar waarop wij en Mietje in lachen uitbarstten. De Rus wist nu even niet of dit humor was of niet.

Matanza stelde voor om bij hem thuis nog een single malt whisky te nuttigen. Vanzelfsprekend waren we direct akkoord.

Toen we aankwamen bij Matanza, zei hij dat hij eerst zijn pijlgifkikkers diende te voederen. In een soort aquarium waar constant 90% vochtigheid is, wierp hij levende mini-vliegjes. En ja hoor, daar kwam zo'n prachtige pijlgifkikker. De slange zei : "Indien ik thuis zo'n kikker zou hebben, zou ik daar iedere avond naar kijken". Misschien een tip voor zijn vrouw om hem meer thuis te zien, koop een pijlgifkikker.

We proefden een 5-tal excellente single malt whisky's. Eén whisky beviel me echter niet, je rook sterk de turf (Matanza noemde deze whisky het rioolputje) en de smaak was een beetje zoals de geur.

We eindigden met een grote fles "La Chouffe". Ondertussen was de Rus als boven zijn theewater. Wij hadden een rode kaboutermuts van "La Chouffe" op zijn hoofd geplaatst en hem wijsgemaakt dat dit het traditioneel hoofddeksel is van de Belgen.

Lichtje tipsy verliet ik het huis van Matanza. Thuis aangekomen keek ik nog even naar de televisie en er was een reportage ivm de Citroën DS. Murke kwam te weten dat ingenieurs 20 jaar in het geheim gewerkt hadden aan de ontwikkeling van deze revolutionaire wagen qua vorm, ophanging,....

En wat Murke mooi vond, was dat DS stond voor Déesse (godin). Murke vond dit prachtig en met een glimlach op zijn gezicht kroop hij onder de dekentjes

donderdag, september 29, 2005

De Grote Trek

Iedere dag eindig ik met "De Grote Trek". Sommigen zullen daar weer rare gedachten bij hebben maar "De Grote Trek" is een schitterend boek van Marc Helsen.

Marc Helsen is journalist van o.a. Het Nieuwsblad, National Geographic,... en in dit boek beschrijft hij zijn wereldreis die hij in 1999 - 2000 volbracht.

Deze reis ging via Brussel, Moskou, Siberië, Mongolië, China, Tibet, Nepal, Hongkong, Vietnam, Cambodja, Thailand, Maleisië, Singapore, Nieuw-Zeeland, Australië, Alaska, Canada, USA, Mexico, Costa Rica, Ecuador, Galapagoseilanden, Peru, Bolivië, Chili, Argentinië, Brazilië, Zuid-Afrika, Zimbabwe, Tanzania, uganda, Senegal, Marokko, Brussel

Het boek is opgesplitst in hoofdstukken die telkens één land beschrijven. Marc Helsen verplaatste zich bijna uitsluitend via het openbaar vervoer o.a. trans-Siberische trein, ... Hij bezoekt daarbij interessante plaatsen en beschrijft op een prachtige manier hoe de bevolking ter plaatse leeft. Alles is doorspekt met een zekere droge humor die het geheel uitermate leesbaar maakt.

Eén hoofdstuk per dag, voor het slapengaan, doet je even wegdromen. Momenteel ben ik al door Rusland, Siberië, Mongolië, China en vele Aziatische landen getrokken. Vanavond vertrek ik richting Nieuw-Zeeland.

Dit boek doet Murke beseffen dat er nog veel plaatsen zijn in de wereld waar hij nog niet geweest is. Maar lezen over reizen en reisplannen uitstippelen (die misschien nooit uitgevoerd worden) vindt Murke ook al erg interessant.

Ik kan iedereen met een "open geest" dit boek aanraden

woensdag, september 28, 2005

Ridder Murke

O ! wat was het gisterenavond weer gezellig ! Murke zat samen op café met 't mienwerkerke, Ivan met het korte vingertje en zijn deerne Sas met de guitige sproetjes.

Murkes nieuwe kapsel was het mikpunt van spot. Alle drie lieten ze zich niet onbetuigd en Murke kreeg de bijnaam "Ridder Murke". Volgens deze experts had Murke een kapsel zoals de ridders uit lang vervlogen tijden. Dit resulteerde in meerdere lachbuien. Op een bepaald moment dienden we 'Ivan met het korte vingertje' te reanimeren want hij bestierf het bijna van het lachen.

Maar Murke is trots dat ze hem vergelijken met een ridder. Het roemrijke geslacht van de Murkes is inderdaad afkomstig van een Engelse ridder. Heel lang geleden kwam ridder Steylant van Engeland naar Vlaanderen en verspreidde hier zijn zaad. Eeuwen later resulteerde dit in superieure wezens. De afstammelingen van ridder Steylant hebben iets adellijks over zich. Verder hebben wij ook ons eigen wapenschild bestaande uit 3 steenbokken.

Maar ja, de drie lachebekjes van gisteren hadden dat waarschijnlijk niet door. Hoe kan het ook anders. De deerne en 't mienwerkerke hebben namen die enkel voorkomen bij de laagste Italiaanse families. Hun voorouders zaten waarschijnlijk het overgrote deel van hun leven onder de grond (in de mijnen).

De naam van 'Ivan met het korte vingertje' heb ik kunnen traceren. En ook hier is dit geen verrassing. In de Middeleeuwen had je Floris, één van de voorvaderen van Ivan. Floris was niet al te snugger (eufemisme) evenals zijn vader Joris. Dus als men sprak van Floris, zei men altijd : "Ja ja, Floris van den dommen" waarbij ze doelden op vader Joris. Na verloop van tijd is 'Van den dommen' dan verbasterd tot de huidige naam van Ivan met het korte vingertje. En inderdaad hij heeft zijn naam niet gestolen

een trotse ridder Murke
roemrijke afstammeling van Ridder Steylant

dinsdag, september 27, 2005

Gratis drank in "De Poane Preute" !!!


Vrijdag 30 september gaat in Beveren-Roeselare het nieuwe café 't Dorp open. In de volksmond heet het café nu reeds "De Poane Preute"

De eigenaar van 't café, in de volksmond 'de reus' genoemd, vroeg me volgende boodschap op mijn weblog te plaatsen.

Bekijk even onderstaande link en je weet op welke manier je a.s. vrijdag gratis drank krijgt in het café.

http://www.rodenbach.be/posteractie/index.php?lang=nl&id=61127122540478633510768413anieuwsgierigheid ?

Nieuwsgierigheid leidt soms tot onaangename verrassingen. Murkes weblog bezoeken, houdt soms gevaren in.

Maar weet dat Murkes nieuwsgierigheid ook bestraft werd en dan nog wel door een vrouw. Ik weet hoe het voelt als er op het scherm verschijnt "You've been fooled by ... !"

Ik kan de vele gefopten echter geruststellen, jullie geheim is veilig bij Murke !

zondag, september 25, 2005

Als 't maar beweegt
De herfst is aangebroken. De zondagavond is een ideale TV-avond. Een glaasje wijn, kaarsjes, een zazie en goede programma's.

Zopas op één het nieuwe programma "Als 't maar beweegt" gezien. Het gegeven is OK maar ik vreesde een beetje voor acteurs die geschminkt worden als oude mensen. Het afgrijselijke "Rosa" ligt nog in mijn geheugen.

Maar ik heb ongelooflijk genoten en een paar keer luid gelachen. Stany Crets maar vooral Peter van den Begin zijn uitstekende acteurs. Ze zetten een zeer geloofwaardig bejaard koppel neer.

Bij de rubriek "Het leven zoals een vis" en de parodie op de RAI zat ik te schaterlachen voor mijn scherm.

Volgende week zondag zit ik terug voor mijn scherm met mijn zazie.

Jammer genoeg wordt dit programma gevolgd door het debiele "Flikken" met de uiterst slecht acterende Andrea Croonenberghs

zaterdag, september 24, 2005

Een schitterende sextest !!
Test even je sex-appeal !!

Vul deze test zo juist mogelijk in. Het resultaat dat je krijgt is ongelooflijk

Murke stond zelf met zijn mond vol tanden

Doe de test op http://www.yoursexappeal.com/test.php?test=441822

Natalia ?

Onze detective in Schiervelde liet me weten dat 't mienwerkerke en zijn deerne gisteren op de eerste rij zaten tijdens het concert van Natalia in Roeselare.

Schiervelde was vooral bevolkt door vrouwen. Dezelfde klote-exemplaren die je ook aantreft tijdens de concerten van Clouseau, Marco Borsato en die je ook aantreft wanneer de Chippendales optreden. Verder waren er qua mannen enkel coiffeurs en andere janetten aanwezig.

Onze detective sprak 't mienwerkerke hierover aan en hij werd bloedrood. Hij stamelde : "Ik heb gratis kaarten" en een beetje later zei hij "we zijn 16 jaar getrouwd en dit is een cadeau voor mijn vrouw".

Maar ons detective zag 't mienwerkerke enthousiast meezingen met de nummers van Natalia. Wat zal het volgende stadium zijn : kabouter Plop ?, K3 ?, Frans Bauer ?

En dan in Graspop maar de stoere hardrocker uithangen.

Maatregelen dringen zich op. Een gepaste boetedoening is hier wel op zijn plaats.

Ideeën ?????

vrijdag, september 23, 2005

Geheime boodschap voor Murke (foto)

Mijn computer is gehackt. Deze foto stond op mijn bureaublad met de boodschap

"Murke, plaats deze foto op je weblog. De reden hiervoor vind je binnenkort terug in je vervolgverhaal"

666

donderdag, september 22, 2005

Geheime boodschap voor Murke (kettingverhaal)

Bepaalde mensen hebben gevraagd om nog eens een kettingverhaal te starten. De bedoeling is om verder te borduren op het voorgaande. Leef jullie maar eens uit

Geheime boodschap voor Murke

Murke had dringend behoefte aan leesvoer en bezocht dan ook de bibliotheek. Murke bekeek de diverse ruggen van de boeken en zijn oog viel op het boek "De Ketter" van Bernard Cornwell. Murke had even de indruk dat het boek bewoog om zijn aandacht te trekken maar Murke schreef dit toe aan de hoeveelheid alcohol die hij de avond voordien tot zich had genomen in het bijzijn van zijn vrienden. Iedere dinsdagavond was er namelijk biljartavond bij één van de vrienden thuis en dit ging altijd gepaard met overmatig alcoholgebruik. De naam van de biljartclub was dan ook toepasselijk "de alzheimertjes"

Ik nam het boek en begaf me naar de balie. De bibliothecaresse keek naar het boek en keek dan met schrik in haar ogen naar mij. Toen ze me het boek teruggaf, was er een enorme bliksemschicht te zien gevolgd door een luide donderslag alsof de goden vertoornd waren.

Thuisgekomen begon ik meteen aan dit historisch boek. Het boek handelde over de zoektocht naar "De Heilige Graal" en speelde zich af in de 14de eeuw.

Op pagina 60 kleefde er een geel Post-it-briefje met daarop volgende tekst

"Murke, dit is je laatste kans. Kom woensdagavond 21 september om middernacht naar het Sterrebos in Rumbeke. We zullen elkaar ontmoeten aan 'de Sterre' in het bos. Kom alleen !!!! "

Van schrik sloeg ik het boek dicht. Hoe kon iemand weten dat ik dit boek zou nemen en misschien bewoog dit boek wel echt. Maar na een tijdje dacht ik dat dit een flauwe grap was van de vrienden en ik besloot naar het Sterrebos te gaan.

Het was volle maan en een heldere nacht zodat er voldoende licht was om mijn weg te vinden in het Sterrebos. Even voor middernacht zat ik op een bankje aan 'de sterre', te wachten op wat komen zou.

In de verte hoorde ik de kerkklokken. Ik telde de slagen één, twee,.......elf, twaalf,.... dertien ! Murke was er zeker van dat er 13 slagen waren. Murke kreeg de schrik te pakken en wou het Sterrebos verlaten toen hij achter zich het geluid van krakende takken hoorde.

Murke draaide zich om en zag ........

maandag, september 19, 2005

Schwung Festival : une grande réussite

Er staat nog een mooi verslag van Schwung 2005 op onderstaande site

http://hardrockhighway.free.fr/

Klik op ACTU

zondag, september 18, 2005

Wat scheelt er met Murke ?

De laatste tijd vragen mensen zich bepaalde zaken af :

 • Murke laat zijn haar groeien. Hij ziet er ongelooflijk sexy uit
 • Murke laat mensen winnen in kansspelen. Vroeger kon niemand winnen van Murke
 • Murke is altijd uitermate grappig geweest maar nu is het altijd extreem lachen geblazen als Murke "in the house" is
 • "Murke, indien ik niet getrouwd was, vertrok ik direct met jou op wereldreis want jij bent echt de perfecte man" (dixit ........)
 • "Murke, jij weet precies hoe je een vrouw moet bespelen. Vroeger was jij cooler maar nu ben jij zoals de Etna. Vanwaar deze verandering ?" (dixit .........)
 • "Murke, wat moet ik doen opdat je voor mij zou kiezen, ik ben radeloos" (dixit ........)
 • "Murke, ik zou graag eens een knuffelparty met ons twee beleven...... maar dan eentje zonder reglementen" (dixit ........)
 • "Murke, wat moet ik doen met een haagschaar als ik geen haag heb ?"

Wel, ik begon ook bepaalde vreemde gewaarwordingen te ervaren. Veranderingen traden op bij Murke. Daarom ging ik ook ten rade bij specialisten en vandaag kreeg ik de resultaten van de bloedanalyse. Het resultaat was onthutsend !!

NIET VOOR GEVOELIGE KIJKERS !!

Bekijk het resultaat op

http://www.analyzeblood.be/index.php?type=IF&ID=58804&pwd=NQCRBLROHAKQ

zaterdag, september 17, 2005

Murke verliest met opzet

19h30

De bel gaat. Ma staat voor de deur voor de knuffelparty. Ze is een weekje te vroeg. ik had ze graag geknuffeld maar ze had een volledig mannenkoor mee en dat zag Murke niet zitten. En daarenboven is het vanavond pokeravond.

20H00

De janetten betreden het hol van de leeuw. 't mienwerkerke overhandigt de haagschaar aan de slang maar deze herinnert zich niet meer dat hij zondag ll. daarover gebeld heeft met 't mienwerkerke. De woorden "slange" en "alzheimer" komen meer en meer voor in dezelfde zin

We drinken overheerlijke Pomerol. Verder genieten de pokerfriends van Murkes garnaalkroketten. Murke heeft deze garnalen zelf opgevist in de Noordzee met een hengel, kwestie van de beestjes ook een kans te geven.

20H30

We beginnen te pokeren. Mijn tegenspelers weten niet dat ik dinsdagliefje beloofd heb om vanavond te verliezen. Dinsdagliefje is momenteel een mooie bron van inkomsten voor Murke. Niet alleen betaalt ze goed voor zijn diensten maar nu koopt ze ook regelmatig bij Murke "Psilocybe Cubenis" of te wel hallucinerende paddestoelen. Hebben jullie ook al de verandering in haar gemoed opgemerkt ?

Tijdens onze laatste stoeipartij heb ik haar beloofd 't mienwerkerke te laten winnen. Ze vroeg me om minstens 20 € te verliezen maar ik zei dat ik slechts bereid was 1,40 € te verliezen. Ze ging er mee akkoord waarop ik haar omdraaide en verder ging met het liefdesspel

Murke ontwaart natuurlijk de signalen tussen de tegenspelers dat ze vanavond gezamenlijk Murke zullen doen verliezen. Meermaals pas ik met een "full house" in mijn handen. Even heb ik zelfs een "straight flush" in mijn handen maar toch pas ik. Verliezen van deze janetten is echt geen gemakkelijke opgave.

Onze wijndegustatie gaat van Frankrijk over Spanje naar Italië. Murke serveert Indische Samosas met een pikante saus. Ondertussen verliest "de slange" veel geld. Hij stelt voor zijn hamster te verkopen maar krijgt niet meer dan 10 €. De berg casinochips voor 't mienwerkerke groeit zienderogen. Hij wordt dan ook loslippig en zegt dat hij zal meespelen in een reclamespot die binnenkort op alle zenders zal te zien zijn. De fotograaf van Peer merkt terecht op dat je dan geen BV bent. Dus zal 't mienwerkerke iets anders uit zijn mouw moeten schudden.

23H00

De schitterende Live CD "On your feet or on your knees" van Blue öyster Cult weerklinkt door de boxen. Hoe hard Murke ook probeert te verliezen, hij is nog altijd aan de winnende hand. Murke zal de oneerlijke toer moeten opgaan om toch nog te verliezen.

01h00

Oef, Murke is opgelucht. Hij is erin geslaagd om 1,40 € te verliezen. De drie tegenspelers starten een vreugdedans want ze hebben "the great Murke" verslagen. Blijkbaar heeft de fotograaf van Peer nu geen last meer van zijn rug. De enige winnaar van de avond is "t mienwerkerke die meer dan 30 € wint. De grote verliezer is "de slange". Ook de fotograaf van Peer verloor en Murke is er uiteindelijk ook in geslaagd om 1,40 € te verliezen maar het heeft bloed, zweet en tranen gekost.

vrijdag, september 16, 2005

Oplossing fotoquiz


4 van de 5 personen hebben jullie gevonden. Niemand herkende de prachtige mond van Marc Reynebeau.

De oplossing :

 • Angelina Jolie
 • George W. Bush jr.
 • Eddie Murphy
 • Kim Gevaert
 • Marc Reynebeau

donderdag, september 15, 2005

Ondertussen in Slovenië
Met een beetje vertraging dan toch het reisverslag van gastblogster Elzebubbel. Een uitgebreid relaas aangaande hun reis doorheen Slovenië. Veel leesplezier

SLOVENIË
Land aan de zonnige kant van de Alpen.

Zaterdag 23 juli 2005

Een kustlijn van slechts 42 km.
Onze watersandalen verdwijnen bijgevolg in de verste hoek van de autokoffer.
Tijd om de bergschoenen boven te halen.

Al vroeg in de ochtend en fris als hoentjes snorren we richting dit voor ons totaal onbekende land. Er klotst nog wat Kroatisch zeewater in onze oren maar we kijken al uit naar 1 weekje bergvakantie met ons 5.

Aan de passage van de Kroatische en Sloveense grenzen is er opnieuw identiteitscontrole. Vlotjes glijden we het land binnen en de bergpassen op en af. Wat onmiddellijk opvalt, zijn de gekke plaatsnamen zoals MRSJK, SKRJN of het riviertje MZRLEK. Het is ons een raadsel hoe je dit moet uitspreken. Slavische talen klinken heel gek met veel ç’s en z’s met een komiek kapje erop. Hier sturen wij onze kinderen voor dergelijke uitspraak onmiddellijk naar de logopediste !
Ondertussen verheffen zich alpentoppen tot enorme hoogten en zien we bergdalen die gestoffeerd zijn met een vruchtbaar groen tapijt. Wegen banen zich door dichte wouden die af en toe onderbroken worden door akkers en uitgestrekte weiden of wijnplantages. De huizen van de dorpjes die we passeren zijn in bloemen gehuld. Dit doet allemaal heel erg Oostenrijks aan.
We hebben de hele dag de tijd om de trip naar Kransjka Gora af te leggen en nemen daarom een ruime pauze om nog even te stoppen in Ljubljana, de hoofdstad van deze jonge republiek. De rivier die de stad doorkruist heet Ljubljanica. Beiden herbergen het woord ljubezen, dat ‘liefde’ betekent.

We komen er al ‘tegen de noene’ aan. De autoluwe binnenstad is ronduit gezellig. We slenteren er rond terwijl de pastelkleurige huizen en leuke bruggen onze aandacht trekken. Het is marktdag en er heerst een uiterst vrolijke zuiderse sfeer. Veel mannen dragen hoeden tot over de ogen, de vrouwen dragen bonte hoofddoeken. De marktkraampjes hebben allemaal een wit en donkergroen gestreept afdakje. Tussen de gebouwen nestelen zich allerlei pleintjes en rantsoentjes met opvallende elegantie.

Ljubljana profileert zich ook graag als ‘stad der kunsten’, ooit werd hier de oudste filharmonie ter wereld opgericht in 1701. Er lopen veel mensen rond met kunstzinnige ambities en zo genieten we van het straatoptreden van opeenvolgend een violist, een accordeonist en een klassiek gitarist. Verder ook veel kraampjes met kralen, zijde- en andere schilderijen, keramiek, glasbeschildering… Meestal heel genietbaar en verre van kitsch.

We besluiten te middagmalen in een gezellige pizzeria langs de Ljubljanica. Vooral de grote parasols wenken ons, het is er immers warm. We vermoeden dat 1 ‘family-pizza’ niet voldoende zal zijn om onze hongerige kroost te voederen en bestellen er dus maar meteen 2. Madre mia ! We kunnen onze ogen niet geloven als de ober eventjes later met 2 exemplaren komt aandraven ter grootte van –zonder overdrijven- een bistrotafeltje ! Dat wordt ‘stampen en douwen’…. Na het boek ‘Rigor Mortis’ weet ik inmiddels dat een maag ontploft bij een inhoud van 6 liter en laat bijgevolg wijselijk àlle korstjes liggen.

Even later rollen we letterlijk onze auto binnen en rijden door naar Kranjska Gora waar we begroet worden door Marina Oitzl van wie we ons chaletje via Internet huurden.
Een bijzonder warm onthaal staat ons te wachten door Marina en haar 3 honden annex 7 pups. Ze heeft een extra boontje voor de Belgen sedert haar Oostenrijkse herdershond ‘Ruby’gedekt werd door een Belgische reu met als ‘offspring’ 7 schattige wollige pups. Er wordt wat afgelebberd !

De chalet steelt meteen onze harten : een Hans en Grietje-huisje, kraaknet en splinternieuw. Alles geurt naar vers hout en werd heel knus ingericht met IKEA-spullen.
Zie http://freeweb.siol.net./oitzl
Onze met pizza overladen magen nodigen uit om niet meteen alles uit te pakken maar eens de omgeving te verkennen via een wandeling van een 30-tal minuten.
Langs een schitterende aquamarijn rivier met af en toe mooie watervalletjes trekken we steeds verder, hongerig naar avontuur en vastgezogen aan het ons omringende landschap.

DRIE UREN LATER komen we - totaal uitgeput - weer aan in onze chalet met een dochter van wiens humeur gedaald is tot -15°C (de wandeling zou maar 30 minuten duren !).
We waren het spoor bijster geraakt in de prachtige wouden en, ons oriënterend op het geluid van de rivier, zijn we langs Tofov’s kloof op ons gat naar beneden gekomen/gegleden/geploeterd. Survival eerste klasse en de max voor Lowie en Thomas, die als volleerde berggeiten de zeer steile kloof zonder veel problemen als eersten afdalen. Vandaag is de groene trui alvast voor hen !
Na een verkwikkende douche en verlost van onze modderkleren, kruipen we ’s avonds allemaal vroeg onder de wol. Het wordt al heel snel stil in de chalet. Ik beslis echter nog mijn tweede boek te beginnen. Dat wordt ‘Ketter tegen wil en dank’, het relaas van Sebastiaan in het land van de Katharen, waar de ketters rond 1209 op de brandstapel belandden. Mijn eigen voeten gloeien ondertussen alsof ze zélf op de brandstapel stonden…

Zondag 24 juli 2005

Lekker lang uitslapen op zijn zondagochtends.
We worden begroet door de natte neuzen van de honden die nieuwsgierig door de ramen komen piepen of er al iemand wakker is.
Dit wordt een dagje settelen, inkopen doen en plannen maken voor de week.
Wanneer Marina opmerkt dat er wat beweging in de chalet komt, staat ze al meteen aan onze deur met eigengekweekte courgettes en een hoop goede raad. We krijgen heel wat tips over dingen die we absoluut moeten bezoeken, wandelingen, uitstappen, restaurantjes…
We moeten ook plechtig beloven haar GSM-nummer altijd mee te nemen voor het geval we verloren zouden lopen in de bossen. Ze geeft ons ook nog snel eventjes het weerbericht door :
31 °C en het wordt de komende dagen elke dat 1 dag warmer…
Vandaag wordt alvast een rustig dagje met enkel een uitstap naar Kranjska Gora zelf en verder lekker onderuit urenlang lezen…en courgettesoep maken.

Maandag 25 juli 2005

We tuffen richting het nationale park Triglav, een absolute aanrader van onze gastvrouw.
Daar bevindt zich ook de hoogste top van de Julische Alpen, de Triglav (2866m).
Marina heeft vanmorgen nog goedkeurend onze auto bekeken : ‘‘With this car the trip won’t be a problem’’. We hopen dat het zo blijft als ons stalen ros wat later in het park werkelijk voluit moet gaan op een kiezelbaantje waar maar geen eind aan lijkt te komen met hellingen van soms wel 25 (!) % !

Plots zien we een enorme waterval die onmiddellijk uitnodigt de remmen dicht te gooien. Een steile klim door het prachtige berglandschap brengt ons tot een verfrissend avontuur : je kan immers onder het donderende water lopen dat 40 meter boven je hoofd van tussen de rotsen naar beneden duikelt. Het water verstuift in de lucht en parelt op onze bezwete huid. Heerlijk !

Vervolgens rijden we nog een heel stuk tot we niet meer verder kunnen en worden getrakteerd op adembenemende uitzichten op besneeuwde bergtoppen, steile rotswanden en dichte larikswouden. De hele natuur nodigt uit tot wandelen, wandelen en wandelen wat we vervolgens ook doen, steil omhoog onder een loodzware middagzon.
Onderweg geen levende ziel maar wel een gedenkplaat voor een onfortuinlijke voorganger : Sergej 1971 – 2000. Eenmaal de boomgrens gepasseerd, geselt de zon ons ongenadig en moeten we wel elke 10 minuten een drinkstop inlassen. Marina vertelde ons dat het water hier zo zuiver is dat je het zo uit de bergrivier mag drinken. Een godengeschenk !

Na een tweetal uren klimmen keren we terug naar beneden we langs de gemakkelijkste weg : door het koele rivierwater. We stoppen nog even om op adem te komen in een berghut.
Onze trillende bil- en kuitspieren schreeuwen om rust maar eerst moeten we nog met de auto het hele kiezelparcours weer naar beneden.
Na een verkwikkende douche en een stevig avondmaal gaat het licht vroeg uit in de chalet..

Dinsdag 26 juli 2005

Bled staat op de planning vandaag. Mijn ouders zijn er op hotel en we beloofden hen eens op te zoeken. Bled ligt in zo’n romantische omgeving dat het wel lijkt of je een toneeldecor binnenstapt : midden in het 145 ha grote kristalheldere gletsjermeer ligt een klein eilandje met een kerk. Gondeliers varen er met hun gasten naar toe. Dankzij thermische bronnen kan je er van mei tot september heerlijk zwemmen.

We maken de kilometerslange wandeling rond het meer en huren een gondel waarmee we zelf een tijdlang ronddobberen. De vissen zijn er bijna tam en we ontdekken ook een grote roodwangwaterschildpad. Bled is voor ons echter te toeristisch en we besluiten met de auto nog verder te rijden tot aan het meer van Bohinj, zo’n 30 kilometer verderop.

Het meer van Bohinj is het grootste meer van Slovenië. Smaragdgroen en glashelder spreidt het zich uit over het gelijknamige dal tussen de 2000 meter hoge bergen. Het ligt midden in het nationale park en heeft daarom zijn ongerepte karakter behouden. Overal zijn er wandelpaden om te genieten van de wilde schoonheid. Wij verkiezen echter om ons met de kabelbaan naar boven de laten brengen tot aan de top van de Vogel. Beneden is het 32 ° C, boven op de top worden deze meteen gehalveerd. Schitterende uitzichten branden zich opnieuw op ons netvlies.

Vanuit deze alpenoase vertrekt een wandeling van 14 uur, verdeeld over 2 dagen.
Volgens de brochure vermoeiend met beklimmingen enkel voor de geoefende aplinisten en alleen bij mooi weer aan te raden ! Geen spek voor onze bek dus.
We hebben er ook absoluut geen behoefte aan om de duizelingwekkende kam te bedwingen en nestelen ons in de ijle lucht op het alpenterras met een stevige pint. Life is beautiful !
’s Avonds trekken we nog richting Vrsic waar we 23 haarspeldbochten verder genieten van de ondergaande zon die de bergwanden roze schildert. Tijdens het afdalen moeten we even stoppen voor ‘koeien op de weg’ en ‘overhuppelende eekhoorns’.

Woensdag 27 juli 2005

Gisterenavond zijn we nog uit gaan eten in restaurant ‘Frida’. Volgende gerechten kan je terug vinden op een Sloveense menukaart : brodet, sterz, ajwar, zubatac, pasticalda, pasta i fazd, potica, cevapcici, divje prasic, fazan v vinski omake, gobe e smetano, golaz, goveja brzola, klobasa,… Kebab ! Yes ! Een woord dat we begrijpen. Thomas speelt op veilig en bestelt dan ook meteen de ‘kebab’. Even later wordt een schaal voor zijn neus gedeponeerd met diverse soorten grote hompen vlees gespiest op een écht zwaard. We proesten het uit.
De ogen van Thomas rollen in hun kassen. Sloveense kebab, een avontuur op zich !

Eerder deze week hadden we al opgemerkt dat fietsers hier rotverwend worden.
De fietspaden zijn zeer breed met zelfs een stippellijn in het midden voor doorgaand en terugkerend fietsverkeer. Dus huren we 5 mountainbike-achtige tweewielers en trekken erop uit. Langs de rivier wel te verstaan, enfin, daar beginnen we toch.
Kilometersver volgen we het vlakke fietspad langs de Sava Dolinka. Heerlijk relax langs de rivier en de bloemenweiden. Geen auto’s, alleen fluitende vogels.
Als het fietspad ten einde loopt ‘tegen een bergflank’ ziet Stef op de stafkaart dat er wat verder een skischans moet liggen. Zullen we even doorfietsen tot daar ? Baja ! Natuurlijk !
Op dat moment ontpopt dochterlief zich tot een klimgeit eerste klas. Zonder blikken noch blozen geraakt ze steeds verder voorop zonder schijnbaar enige moeite en ze heeft zowaar nog adem over om rustig door te kwetteren. “Even zwijgen, zussie, ik moet mij, pff, concentreren op pedalen, pff, versnellingen, pff, en, pff, adem happen”. Vrolijk trappelt ze verder en 1 bocht later is ze al 3 bochten vooruit ! 3 Kwartier later arriveert ondergetekende aan de skischans. Graag DIRECT 1 liter water a.u.b. want ik heb geweldige zweetborsten en –billen.
Onze dochter staat daar fris als een dochter van 14 maar kan zijn met immense pretoogjes het oudje op te wachten. “Gaat het, mams ?” “Jaja, mijn kind” (Ik lig bijna in zwijm).
En dan heeft onze dochter ook nog ‘adem’ genoeg om de skischans zelf eens te beklimmen…
Jeetje, wat word ik oud.
Heel wat later beginnen we aan de terugtocht. Ik zweer het op de hoofden van mijn drie kinderen : tot aan de plaats waar de fietsen gehuurd hadden, heb ik op de terugweg maximum twee keer moeten duwen wat betekent : dat we dus in het doorgaan de héle tijd bergop gingen maar dat niet voelden tot het steilere gedeelte. Achteraf biecht Stef op dat hij het gezien had aan de hoogtelijntjes op de stafkaart maar hij had wijselijk gezwegen. Bedankt , zunne !

Donderdag 28 juli 2005

Wandeling 6, een absolute must volgens Marina. Iets met watervallen.
We zien het helemaal zitten. Na het bestuderen van de stafkaart hebben we er de hele dag voor uitgetrokken. We starten in Gozd Martuljek langs een bospad dat al gauw uitmondt in een kloof van een een rivierbedding die we vervolgens moeten volgen tot aan de eerste waterval.. Het bordje ‘Pas op, vallende stenen, betreden op eigen risico’ houdt ons niet tegen. Van ver horen we al het donderd geruis van waterval 1 die zo mooi is als alleen watervallen kunnen zijn. Maar…dit was best een makkie. En hop, we vervolgen onze weg naar waterval 2.

Zo’n 400 meter hoogteverschil moet overwonnen worden.
Het is bloedheet maar we zijn in opperbeste stemming en de natuur in deze oerbossen is ronduit overweldigend : natuurlijk uitgeholde paadjes, eenwenoude boomwotels om over te klauteren, beekjes om door te stappen, mossen, gipskruid, boscyclaampjes en duizenden, werkelijk duizenden vlinders. In ons hele leven zoveel vlinders niet gezien ! Het getuigt weeral eens van de puurheid van deze natuur. Vlinders, kikkers, salamanders,…gedijen enkel nog in onvervuilde gebieden. De vlinders zijn zo talrijk dat ze met gemak op je schouder komen zitten en je moet echt oppassen om er geen dood te trappen.

We volgen verder de aanwijzingen van het wandelpad, een witte cirkel met rode bol erin, maar soms is het wat zoeken. Heel vaak moeten we stoppen, drinken, rusten want het gaat steil omhoog en omhoog en omhoog.

Thomas en Lowie liggen op kop. Als echte padvinders hebben ze er een wedstrijdje zoek-de-cirkel-met-de-bol van gemaakt. Dieren zullen we hier wel niet zien, daarvoor zijn onze woudkabouters véél te luidruchtig.

Net voor de tweede waterval wordt het wat ‘tricky’ en moeten we ons eventjes aan stalen kabels vasthouden omwille van glibberige rotsen. Zonder kleerscheuren bereiken we vlotjes de tweede véél spectaculairdere waterval. Ze heeft zich duizenden jaren geleden een weg gebaand hoog tussen de rotsen en kolkt in een heel smalle kloof naar beneden. Mooi, mooi, mooi. We zien een dame (hé, er is hier nog volk !) langs de waterval naar beneden komen en staan verbluft te kijken. Onze kids zijn meteen enthousiast om dat ook eens te wagen maar eerst vragen we haar raad. ‘Not too big a problem”, beweert ze in gebrekkig Engels, “but don’t try with the youngest”, wijst ze naar Lowie die nog steeds met zijn arm in het gips zit.
Lowie en ondergetekende blijven dan maar achter, kijkend hoe de rest van ons nest gevaarlijke toeren uithaalt aan stalen kabels en ijzeren pinnen vlak naast een waterval die zo’n
50 meter naar beneden dondert. Een moeder moet vooral haar ongerustheid niet tonen en als ze even later weer op de begane grond staan , roep ik: “Cool, jongens !”, hopende dat ze de kloppende slagaders in mijn hals niet zullen zien.

Stef stelt voor toch nog eens bivak 3 op te zoeken. Volgens de stafkaart niet te ver meer weg.
Het zicht zou er prachtig moeten zijn. We zijn allemaal akkoord en gaan dus verder, hoger en hoger, Het bergpad wordt een rotspad. Het rotspad wordt een klifpad.
Het klifpad gaat over in ……niets….behalve een steile rotswand met, jawel, stalen kabels en pinnen om je voeten op te zetten. ! Zo te zien niet voor al te ver maar helemaal goed kunnen we het niet zien want er is juist een bocht waarrond de staaldraad verdwijnt.
We kijken naar mekaar en naar de arm van Lowie. Lowie is echter de eerste om te zeggen dat hij vooruit wil en even later hangen we met zijn vijf geplakt tegen de rotswand, zoekend naar de volgende pin. Omlaag een duizelingwekkende diepte, omhoog een top die niet ver weg lijkt, denken we….

De GSM gaat ! Wat een timing ! Het is mijn moeder om te vragen hoe we het stellen in onze chalet ! “Voorlopig goed, ma, maar nu moet ik vlug ophangen want ik hang maar met 1 hand meer vast aan de stalen kabel, ma, en dat zou wel eens minder goed kunnen aflopen !”
Het kabelavontuur hebben we overleefd. Met knikkende knietjes.

Het bergpad wordt verzwolgen door een uitgedroogde rivierbedding waarin het bloedheet is.
De boomgrens zijn we al voorbij en het is opmerkelijk hoe stil het hier is.
Bivak 3 vinden we uiteindelijk na het nodige speurwerk. Een schitterende locatie voor trekkers maar er is geen ziel te bespeuren. Even een lange pauze nemen, wat droge koekjes eten en dan weer naar beneden…..langs de stalen kabels….er is geen andere mogelijkheid.

Enkele uren later stoppen we bij een berghut om te eten. De grote zwarte kookpotten staan vrolijk buiten te pruttelen onder een afdak. Wat wil je eten ? Ga maar kiezen uit de potten !
Goulash, witte koolsoep met hesp en rode bonen, pompoensoep met spek, zelfgemaakte salami met smout. Kies maar. Na onze bewogen tocht doen we ons tegoed aan het krachtvoer en spoelen we de kelen met dennensap dat daar ter plaatse wordt gemaakt .
Marina kan ’s avonds haar oren niet geloven als ze hoort tot waar we die dag geklommen zijn.
“Bivak 3 ?” Ze schudt haar hoofd. “That’s for real alpinists ! You are dangerous people !”

Vrijdag 29 juli 2005

Onze laatste dag in Slovenië. We willen nog wat wandelen ‘rond de deur’. Er is hier immers zoveel te zien. Het wordt alweer een prachtige trip door bloemen- en alpenweiden.
Het is mij eerder al opgevallen dat oude vrouwkes de bossen ingaan op zoek naar champignons. Deze ‘Frau Holles’ zie je later met manden vol grote paddestoelen tergkeren.
Lowie wil ook nog even de rodelbaan proberen die langs de skipiste loopt. Pretpark in open natuur !
’s Avonds gaan we nog eens uit eten bij ‘Frida’ en ik weet al wat ik wil : gobami !
De paddestoelen – puur natuur gebakken met veel look en verse kruiden - zijn overheerlijk.

Zaterdag 30 juli 2005

Uit onze slaap gehouden door blaffende honden zijn we vetrokken om 3u30.
Sterrenhemel en een sikkelmaan als enige gezel.
Reeds om 4u15 zijn we aan de Sloveense grens waar opvallend veel verkeer staat aan te schuiven in de andere richting. De hele dag door zal het niet anders zijn : 20 km file, 25 km file.
Gelukkig steeds aan de andere kant. Dit is een wisselweekend en wat zijn wij blij dat we in de goede richting rijden ! Onderweg ook 2 verkeersslachtoffers gezien : 2 onfortuinlijke reetjes die de grote sprong over de macadam bekochten met hun leven.
Ik hou me bezig met nummerplaten kijken terwijl Stef de kilometers wegmaalt.
Ziehier mijn nummerplatenvangst van de dag (allemaal Duitsers) : LÜLx880, CÜTx406,
BEFx910, WÜFx201, RIPx243, DAxRM 927, SLxAK 23.
Vlak over de Belgische grens merken we PIPO 41 op ! Oké, we zijn weer thuis !
De Fabrytjes hebben in Beveren voor een lekkere BBQ, frisse pint en warm onthaal gezorgd.
Het wordt nog gezellig nagenieten vooraleer we uren later de oprit weer oprijden en verwelkomd worden door de poezen die ons 16 dagen eerder zagen vertrekken.

elzebubbel

woensdag, september 14, 2005

Fotoquiz

't is weer al een tijdje geleden. Maar hier is er terug een fotoquiz.

Hierboven zie je de mond van 5 bekende mensen. Wie geeft als eerste de 5 correcte antwoorden. Dit lijkt mij niet zo moeilijk.

je kan antwoorden in 'comments'. Onderteken met je naam of één of andere alias. Ik laat dan weten hoeveel foto's je juist geraden hebt. Dit kan misschien een hulp zijn voor anderen om ze alle 5 correct te beantwoorden

dinsdag, september 13, 2005

Knuffelparty bij Murke
Volgende week vindt de eerste "Murke - Knuffelparty" plaats.

De knuffelparty is een nieuw evenement waarbij mensen in een veilige omgeving fysiek met elkaar in contact komen zonder seks te hebben.

Want iedereen wordt graag eens geknuffeld !

Er zijn wel enkele regels waaraan men zich dient te houden :

 • Na binnenkomst wordt een voorstelrondje gehouden
 • Daarna dans je een beetje en zijn er aanraakspelletjes. Vervolgens worden enkele knuffelposities geoefend
 • de kleding blijft aan
 • de handen blijven boven de kleding
 • langdurig wrijven over geslachtsdelen mag niet
 • tongzoenen mag niet
 • .......

Meer info over de knuffelparty vind je terug op www.knuffelparty.nl of www.cuddleparty.com

Vrouwen die geïnteresseerd zijn, laat het maar weten. De inkom voor vrouwen is gratis

Mannen die geïnteresseerd zijn, laat het maar weten. Bij mannen vraag ik wel een kleine bijdrage van 7.500 €

zondag, september 11, 2005

Weddenschap betreffende Mr BeanJa, 't was vandaag weer aperitieftime met verlengingen. We eindigden met zijn gedrieën in de OPCD. Daar gingen de gesprekken over een citytrip naar Stockholm, oprichting biljartclub,.....

We dronken cocktails en plots belandde het gesprek bij Mr. Bean. Vraag mij niet hoe wij bij Mr Bean kwamen want dat weet ik niet meer.

We spraken meer bepaald over de aflevering waarin Mr Bean in een restaurant zit en de ober komt met wijn. De ober schenkt een beetje wijn in zodat Mr Bean kan proeven. Als Mr Bean goedkeurend knikt, wil de ober opnieuw inschenken maar dan zegt Mr Bean ..............

Wel daarover hebben we een boompje opgezet. Het Schaap was ervan overtuigd dat Mr Bean zei : "No, I'm driving" terwijl de Slange en Murke ervan overtuigd waren dat Mr Bean zei "No, I have to drive".

We kwamen er niet uit zodat enkel een weddenschap oplossing kon bieden. De inzet was een etentje met wijn in het Walhalla te Roeselare. Indien 't schaap zou verliezen, betaalde hij zowel eten als wijn. Indien de Slange en Murke zouden verliezen betaalde Murke het eten en de Slange de wijn.

Benieuwd wat het juiste antwoord is ? Kijk dan op comments.

Ik wil jullie echter geruststellen, voor de rest zijn we redelijk normaal. Dit is slechts één van onze kleine afwijkingen

zaterdag, september 10, 2005

Gelieve te kuisen !!

Mannekes en Madammekes,

Ik kan bijna niet meer binnenkijken in jullie woonkamer, bureau, slaapkamer want van de meesten onder jullie is het computerscherm danig vervuild. Reiniging dringt zich op.

Ga daarom snel naar www.theslurps.com en je scherm wordt vakkundig en gratis gereinigd.

Vergeet het niet www.theslurps.com

Uw nederige dienaar

Murke

vrijdag, september 09, 2005

donderdag, september 08, 2005

Je eigen radiostation ?
Terwijl je werkt aan jouw computer kan je luisteren naar je eigen radiostation. De Amerikaanse site Pandora Music maakt dit mogelijk.

Je hoeft niet te registreren en de eerste 10 uur zijn gratis. Tik op de site jouw favoriete artiest in en je hoort enkel songs die gerelateerd zijn aan de artiest.

Zo toetste ik volgende artiesten in :

Ted Nugent : en ik kreeg naast muziek van Ted Nugent ook muziek te horen van The Scorpions, AC/DC, Motley Crue, Fozzy (ken ik niet maar klinkt goed),....

Whitesnake : Whitesnake, Def Leppard, Judas Priest, Krokus,....

Sex Pistols : Sex Pistols, The Jam, Lagwagon, MC5, The Offspring,....

Kenny Wayne Shepherd : Kenny Wayne Shepherd, Deep Purple, Lucky Peterson, Tommy Castro, Joe Bonamassa....

Een ideale manier om nieuwe groepen te leren kennen.

Veel plezier met je eigen radiostation. Check it out at http://www.pandora.com

In "comments" kan je jouw keuze bekendmaken en welke andere artiesten gerelateerd zijn aan jouw keuze.

50 foto's Schwung 2005 !!

Een rockfotograaf bezorgde me een CD-rom met meer dan 1.000 (!) foto's van Schwung 2005.

Het betreft vooral foto's van optredende bands maar ook talrijke sfeerbeelden.

Ik heb een 50-tal foto's geselecteerd en je kan ze in chronologische volgorde aanschouwen op mijn photoblog www.flickr.com/photos/murke

Klik op de foto's voor een grotere weergave.

woensdag, september 07, 2005

Top 10 - de meest ongelooflijke lichaamsdelen
(de benen van Tina Turner)

In de Focus-Knack van deze week staat een lijstje afgedrukt. Het Amerikaanse muziektijdschrift "SPIN" selecteerde de 25 meest onvoorstelbare lichaamsdelen van rocksterren.

En warempel, bij de TOP 10 staan er 2 artiesten die je ooit op Schwung aan het werk kon zien.

1. de navel van Madonna
2. de lever van Keith Richards
3. de schedel van Michael Stipe
4. ??????????????????????????
5. het bekken van Elvis Presley
6. de buik van Sid Vicious
7. de wangen van Meg White
8. ??????????????????????????
9. de enkels van Courtney Love
10 de benen van Tina Turner

Weet je welke Schwung-artiesten op plaats 4 en 8 staan. En met welk lichaamsdeel ?

Het antwoord vind je terug bij "comments"

Gratis Vat !!

Je bent een beginnend groepje en je wenst dat er bij ieder optreden van jullie veel volk aanwezig zal zijn. Wel dan noem je jouw groep gewoon GRATIS VAT
Iedere jeugdclub/café die jullie engageert, kan op zijn affiche zetten

Vrijdag 23 september 20h00

GRATIS VAT

Wel gegarandeerd zit de zaak vol.

Vandaag kreeg ik een sympathiek mailtje van deze groep. Bezoek ook even hun website op www.gratisvat.be Deze mannen hebben tevens hun eigen "gratis vat" T-shirts,... alhoewel deze T-shirts duidelijk moeten onderdoen voor de T-shirts van "The Naughty 40 Club"

Boerin zoekt .... Boer !!

Zopas kreeg ik een email van Matanza met daarin onderstaande tekst

Murke,

Indien de mienwerker geen boerin vindt, dan is er wel een boerin met t.tt.n die een boer zoekt.
Kijk op http://www.bigfun.be/Movie/Boerin%20zoekt.........htm

Groetjes,

Matanza

P.S. Zo ben ik ook aan de miene geraakt

Haar bijverdienste


Is het jullie nooit opgevallen dat dinsdagliefje bijna wekelijks nieuwe kleren showt. Verder is het goud- en zilverwerk rond haar vingers en bevallige nek bijna niet meer te tellen. Murke vroeg zich dikwijls af waar ze het geld vandaan haalde

Wel, mijn detective in Arnsberg (Duitsland) bezorgde me verschillende foto's. Ze houdt daar een Biergarten open en in de zomermaanden treedt ze er regelmatig op als "Heisse Hilde".

Die foto's van haar act als "Heisse Hilde" durf ik hier niet te publiceren. Murke wist niet dat er daar een volledig Grillhänchen in kon. Wat ze met "Spanferkel" en "Reuberspeiss" doet, durf ik zelfs niet te beschrijven.

Ondertussen gaat het bergaf met haar man. 't mienwerkerke zit in zak en as. Hij heeft nog 7 maanden om volgende weddenschap tot een goed einde te brengen

"Voor 1 april 2006 moet je BV worden. Je moet minstens 3x op de televisie komen (sprekende rol) en als BV moet je ook de boekjes halen. Minstens 1x op VRT/Canvas, minstens 1x op VTM/Kanaal 2, minstens 1x op VT4"

Van mijn spionnen binnen de media ben ik te weten gekomen dat hij niet meer in aanmerking komt voor volgende programma's

Boer zoekt vrouw

Hij is afgewezen omdat zijn taalgebruik te plat is. Stel je voor, te plat voor 'Boer zoekt vrouw'

Het rad van fortuin

In de preselectie stond het volgende op het bord. Een woord van 6 letters T.TT.N en het mienwerkerke antwoordde tutton (dialect voor 'tot de volgende keer')

Blind Date

Hij kreeg een brief terug van VTM waarin het volgende te lezen stond : "Geachte Heer, U bent niet geselecteerd maar waag je kans terug in het jaar 2008. Want in 2008 is er een speciale uitzending met blinde vrouwen en misschien maak je dan wel kans"

maandag, september 05, 2005

Kakofonie - kakafonie

Enkele posts geleden schreef Murke kakafonie. Murke was ervan overtuigd dat dit correct was. De slange merkte echter op dat enkel kakofonie juist was.

Toen ik dit enkele dagen geleden aankaartte bij enkele mensen van het onderwijs, geloofden ze dit niet. Ook zij waren ervan overtuigd dat kakafonie juist was m.a.w. zij droegen deze kennis ook over op hun studenten.

Ik heb dit nog even gecontroleerd en enkel kakOfonie is correct. Kakafonie bestaat niet

Zo, dan hebben jullie weer iets bijgeleerd op Murkes weblog want Murke denkt dat velen dezelfde fout maakten.

Ik wil die mensen van het onderwijs er nog even aan herinneren dat ze met een exemplaar van "het groene boekje" beloofd hebben. Dank bij voorbaat !

zondag, september 04, 2005

het verschijnsel vrouw

Murke wordt algemeen beschouwd als een vrouwenkenner. Hij weet als geeneen hoe dit vreemde wezen denkt en handelt.

Gisteren was het weer van dat. Dorito had een uitstekende BBQ georganiseerd. Het valt trouwens op dat het altijd de mannelijke kunne is die BBQ's regelt. Dit is één van de vele zaken waar vrouwen niet toe in staat zijn zonder de hulp van mannen.

Aanwezig waren enkele mannen in de fleur van hun leven en enkele vrouwen waarvan de houdbaarheidsdatum al een tijdje verstreken was. Niettemin lieten de mannen deze vrouwen in hun territorium toe want mannen staan er om bekend uiterst tolerant zijn t.o.v. de minder begaafden in deze maatschappij.

In het begin zaten de mannen samen en handelden de gesprekken over onderwerpen als :

- het oplossen van de energieproblemen in de toekomst. Hoe voorzien we de wereld in 2030 van voldoende energie
- Verder discussieerden we over "het gebruik van de Aramese taal binnen de geschiedsschrijving"

m.a.w. de normale onderwerpen die mannen aankaarten als ze alleen zijn

Na een tijdje kwamen de vrouwen ons vervoegen. Als echte gentlemen stonden we recht en, zoals de etiquette het voorschrijft, hielpen we de vrouw plaatsnemen op hun stoel.

Vanzelfsprekend pasten we ons niveau aan. De vrouwen brachten de gesprekken op "het aantal scheten die ze 's nachts lieten". Eén vrouw zei zelfs dat haar scheten een aangename geur verspreidden, alsof er een aerosol met dennengeur in haar anus zat.

De mannen rondom mij keken enigszins verbaasd. Ze wisten niet dat er zoveel vulgariteit uit de mond van een vrouw kon komen. Maar Murke wist, als specialist ter zake, wel beter.

Het ging verder bergaf. De vrouwen beweerden dat ze bij een vent enkel geïnteresseerd zijn in zijn gat, zijn lul en zijn portefeuille. Terwijl wij mannen, kwaliteiten als humor, inlevingsvermogen, intelligentie enorm waarderen bij vrouwen. Het innerlijke primeert op het uiterlijke.

Plaatsvervangende schaamte maakte zich meester van de mannen naarmate de avond vorderde. Mijn nieuwe tante spande de kroon inzake vuilbekkerij.

Even na middernacht verliet ik de BBQ. Thuisgekomen schreef ik op een briefje :

"Niet vergeten - maandag bellen notaris - aanpassing testament - deel tante Terry toewijzen aan El Gordo"

zaterdag, september 03, 2005

Walter BaseggioGisterenavond ging ik op Schiervelde kijken naar de beloftenmatch SV Roeselare - Anderlecht. De hoofdreden waarom ik ging, was het feit dat Walter Baseggio meespeelde.

Er was 700 à 800 man aanwezig en bij Anderlecht stonden naast Baseggio ook Ehret, Lovré en Peersman in de basiself. Een supporter van Roeselare zei terecht dat het spelersbudget van de reservenploeg van Anderlecht ruimschoots het budget van de eerste ploeg van SV Roeselare overschreed.

De match dan. Roeselare kwam op voorsprong maar dan stak Anderlecht een tandje bij en bij de rust was het 1-3.

Ik lette vooral op Walter Baseggio. Het is een speler die ik altijd graag zag spelen. Grote technische bagage en vooral een perfecte pas en traptechniek.

Als mens vind ik het ook een toffe peer. Hij nam tijd om even te praten met de supporters. Op het veld pepte hij de jongere spelers op. Zelf was hij niet te lui om mee te verdedigen. Maar vooral zijn positiespel viel mij op. Hij was praktisch altijd aanspeelbaar en eistte dan ook de ballen op. Eénmaal aan de bal deed hij er bijna altijd iets goeds mee. Baseggio kan als geeneen een splijtende pas door de verdediging geven.

Zo kreeg de nieuwe aanwinst van Anderlecht, Pujol, 3 prachtige passen van Baseggio. Het type passen die je enkel dient te controleren en binnen te trappen. Echter de afwerking bleef sterk in gebreke bij Pujol. Murke denkt niet dat dit het type Anderlecht speler is. Het is meer iets voor Brugge waar men vooral gestalte en atletisch vermogen zoekt (en waar voetbalkunde bijkomstig is).

Murke genoot verder van Baseggio en het tweede doelpunt was een pareltje. Het startte bij Baseggio en na 20 balcontacten/combinaties/driehoekjes belandde de bal terug bij Baseggio die binnen de 16 mooi afwerkte.

Je zag duidelijk dat Baseggio een niveau te hoog was voor sommige van zijn medespelers. Bij één-tweetjes, driehoekjes waren de passen van de medespelers niet perfect (iets te kort, iets te lang). Stel je dat voor met bijv. Goor, Jestrovic,.. en je krijgt vuurwerk

In de tweede helft daalde het tempo en voor affluiten kon Roeselare nog eens scoren. Einduitslag 2-3

Murke vond het jammer dat zo'n talent als Baseggio diende aan te treden met de beloften.

Hopelijk bekomen we op 21 september logeplaatsen op Anderlecht. Want dan is er Anderlecht - SV Roeselare (1ste klasse). Hopelijk doet Walter Baseggio dan mee met het fanionelftal.

TIP : a.s. dinsdag is er op Schiervelde de interland België - San Marino (voor beloften). Aanvang om 19h30 en de inkom is gratis. Murke zal daar ook zijn

donderdag, september 01, 2005

Waar is de tijd dat ....

je Kris de Bruyne samen met Wigbert en Patrick Riguelle (inclusief P.A.) kon boeken voor 35.000 Bef (echt waar, in 1996 of 1997 traden ze bij ons op voor dat bedrag). De Mens kostte vroeger 50.000 Bef (en hij was reeds bekend). Verder waren alle prijzen van Belgische artiesten redelijk te noemen.

Tijden zijn echter veranderd. Hieronder een paar cijfers wat Belgische artiesten deze zomer binnengerijfd hebben. Je kan echter niet spreken van enige vorm van exclusiviteit want naast het bedrag vind je het aantal optredens terug dat ze enkel deze zomer gaven.

Deze bedragen zijn exclusief evtl. percentage deals, PA/lights,....

Novastar 50.000 € (6 optredens)
Natalia 9.000 € (35 optredens)
Admiral Freebee 15.000 € (10 optredens)
Belle Perez 9.500 € (18 optredens)
Clouseau 25.000 € (25 optredens)
Daan 6.000 € (11 optredens)
De Mens 6.000 € (19 optredens)
Gabriel Rios 14.000 € (18 optredens)
Monza 8.500 € (8 optredens)
Vive La Fête 10.000 € (10 optredens)
.........

Ja, soms was het vroeger toch wel beter

Nieuwe programma'sMurke zag de afgelopen dagen enkele nieuwe programma’s die ons door de wintermaanden moeten loodsen

De slimste mens

Sedert Greet op de Beeck weten we dat deelname aan ‘de slimste mens’ risico’s inhoudt. Misschien lezen we binnenkort dat Roos Vanacker aanpapt met Herman Van Rompuy. Murke was een grote fan van de eerste reeksen, de combinatie droge humor van Erik Van Looy & Marc Reynebeau en toffe vragen, maakten dit de ideale afsluiter van de dag.

Na het aanschouwen van de eerste drie afleveringen ben ik echter niet meer zo enthousiast. De humor is afgezakt tot het niveau HT&D en de moppen hebben een ongelooflijke baard. Reynebeau schrijft zijn tussenkomsten niet zelf maar hij zou toch wat kritischer mogen zijn t.o.v. wat de scenaristen hem voorschotelen. Het komt tenslotte uit zijn mond.

Verder is het naturel van Erik van Looy wat verdwenen. Ik heb de indruk dat het voor hem een verplicht nummer geworden is.

Verder is het niveau van de vragen gezakt en schuift men af naar het niveau “pis en kak” zoals Robbe De Hert het perfect verwoordde.

Maar misschien zijn ze zich nog aan het opwarmen en kan het alleen maar beteren. Ik blijf verder kijken

De inspecteurs

In het “leven zoals het is” volgt men nu drie inspecteurs. Ik heb mij bij één inspecteur ongelooflijk geërgerd nl. Bart, de voedselinspecteur (zie foto). Aaargh, er enkel over schrijven doet mijn bloed weer koken. Murke en regeltjes en wetten.... het wordt nooit een goed huwelijk

Bart is echt zo’n ambtenarentype met brilletje die strikt volgens het boekje handelt. Akkoord, er moet controle zijn maar men mag niet overdrijven.

Na zijn dagtaak waar hij een vishandelaar op de markt in Gent, met plezier in de ogen, gekloot had, ging hij nog een broodje eten in “The Corner” in Gent. Als ik in Gent woonde, stopte ik nu en dan in “The Corner”. Je kon er uitstekende broodjes eten. Die Bart vroeg een broodje préparé en zei er nog bij : “Ik waag me aan het grootste risicobroodje nl. préparé”. Zelfs na zijn job genoot hij er nog van om hardwerkende zelfstandigen even schrik aan te jagen. Ik wens hem, op zijn minst, een salmonellavergiftiging toe.