vrijdag, september 30, 2005

Citroën DS
















Gisterenavond nog even langsgeweest te Mietjes. En gelukkig maar, want de aanwezige Alzheimertjes wisten al niet meer wat ze vrijdag 30/9 dienden te zeggen tegen de reus (de uitbater van de 'Poane preute')

't mienwerkerke : "joen bakkebaarden zijn geliek een poane preute"
matanza : "joene kletskop is geliek een poane preute"

Wil je gratis drank, kijk dan nog even naar een vorige post waar je het correcte antwoord vindt.

Ik wilde net het café verlaten toen de slang en zijn collega binnenkwamen, vergezeld van een Rus. De Rus heette Marat en was een computerwizzard. Hij was een leverancier van de slange. Sympathiek detail, Marat droeg een T-shirt van Deep Purple en wist ongelooflijk veel van Deep Purple, Whitesnake, Dio,.. Hij had Deep Purple vorig jaar aan het werk gezien in Rusland. Een ticketje kostte daar maar even 150 € (voor vele Russen is dat een maandloon).

De Rus wou vele foto's en we namen een foto van hem en Mietje. Toen zeiden we dat Mietje de Miss België was van vorig jaar waarop wij en Mietje in lachen uitbarstten. De Rus wist nu even niet of dit humor was of niet.

Matanza stelde voor om bij hem thuis nog een single malt whisky te nuttigen. Vanzelfsprekend waren we direct akkoord.

Toen we aankwamen bij Matanza, zei hij dat hij eerst zijn pijlgifkikkers diende te voederen. In een soort aquarium waar constant 90% vochtigheid is, wierp hij levende mini-vliegjes. En ja hoor, daar kwam zo'n prachtige pijlgifkikker. De slange zei : "Indien ik thuis zo'n kikker zou hebben, zou ik daar iedere avond naar kijken". Misschien een tip voor zijn vrouw om hem meer thuis te zien, koop een pijlgifkikker.

We proefden een 5-tal excellente single malt whisky's. Eén whisky beviel me echter niet, je rook sterk de turf (Matanza noemde deze whisky het rioolputje) en de smaak was een beetje zoals de geur.

We eindigden met een grote fles "La Chouffe". Ondertussen was de Rus als boven zijn theewater. Wij hadden een rode kaboutermuts van "La Chouffe" op zijn hoofd geplaatst en hem wijsgemaakt dat dit het traditioneel hoofddeksel is van de Belgen.

Lichtje tipsy verliet ik het huis van Matanza. Thuis aangekomen keek ik nog even naar de televisie en er was een reportage ivm de Citroën DS. Murke kwam te weten dat ingenieurs 20 jaar in het geheim gewerkt hadden aan de ontwikkeling van deze revolutionaire wagen qua vorm, ophanging,....

En wat Murke mooi vond, was dat DS stond voor Déesse (godin). Murke vond dit prachtig en met een glimlach op zijn gezicht kroop hij onder de dekentjes

Geen opmerkingen: