zaterdag, september 03, 2005

Walter Baseggio



Gisterenavond ging ik op Schiervelde kijken naar de beloftenmatch SV Roeselare - Anderlecht. De hoofdreden waarom ik ging, was het feit dat Walter Baseggio meespeelde.

Er was 700 à 800 man aanwezig en bij Anderlecht stonden naast Baseggio ook Ehret, Lovré en Peersman in de basiself. Een supporter van Roeselare zei terecht dat het spelersbudget van de reservenploeg van Anderlecht ruimschoots het budget van de eerste ploeg van SV Roeselare overschreed.

De match dan. Roeselare kwam op voorsprong maar dan stak Anderlecht een tandje bij en bij de rust was het 1-3.

Ik lette vooral op Walter Baseggio. Het is een speler die ik altijd graag zag spelen. Grote technische bagage en vooral een perfecte pas en traptechniek.

Als mens vind ik het ook een toffe peer. Hij nam tijd om even te praten met de supporters. Op het veld pepte hij de jongere spelers op. Zelf was hij niet te lui om mee te verdedigen. Maar vooral zijn positiespel viel mij op. Hij was praktisch altijd aanspeelbaar en eistte dan ook de ballen op. Eénmaal aan de bal deed hij er bijna altijd iets goeds mee. Baseggio kan als geeneen een splijtende pas door de verdediging geven.

Zo kreeg de nieuwe aanwinst van Anderlecht, Pujol, 3 prachtige passen van Baseggio. Het type passen die je enkel dient te controleren en binnen te trappen. Echter de afwerking bleef sterk in gebreke bij Pujol. Murke denkt niet dat dit het type Anderlecht speler is. Het is meer iets voor Brugge waar men vooral gestalte en atletisch vermogen zoekt (en waar voetbalkunde bijkomstig is).

Murke genoot verder van Baseggio en het tweede doelpunt was een pareltje. Het startte bij Baseggio en na 20 balcontacten/combinaties/driehoekjes belandde de bal terug bij Baseggio die binnen de 16 mooi afwerkte.

Je zag duidelijk dat Baseggio een niveau te hoog was voor sommige van zijn medespelers. Bij één-tweetjes, driehoekjes waren de passen van de medespelers niet perfect (iets te kort, iets te lang). Stel je dat voor met bijv. Goor, Jestrovic,.. en je krijgt vuurwerk

In de tweede helft daalde het tempo en voor affluiten kon Roeselare nog eens scoren. Einduitslag 2-3

Murke vond het jammer dat zo'n talent als Baseggio diende aan te treden met de beloften.

Hopelijk bekomen we op 21 september logeplaatsen op Anderlecht. Want dan is er Anderlecht - SV Roeselare (1ste klasse). Hopelijk doet Walter Baseggio dan mee met het fanionelftal.

TIP : a.s. dinsdag is er op Schiervelde de interland België - San Marino (voor beloften). Aanvang om 19h30 en de inkom is gratis. Murke zal daar ook zijn

2 opmerkingen:

Anoniem zei

eistte????

de bevers zei

Goed Oguh,

nobody's perfectt !

Murke