donderdag, september 22, 2005

Geheime boodschap voor Murke (kettingverhaal)

Bepaalde mensen hebben gevraagd om nog eens een kettingverhaal te starten. De bedoeling is om verder te borduren op het voorgaande. Leef jullie maar eens uit

Geheime boodschap voor Murke

Murke had dringend behoefte aan leesvoer en bezocht dan ook de bibliotheek. Murke bekeek de diverse ruggen van de boeken en zijn oog viel op het boek "De Ketter" van Bernard Cornwell. Murke had even de indruk dat het boek bewoog om zijn aandacht te trekken maar Murke schreef dit toe aan de hoeveelheid alcohol die hij de avond voordien tot zich had genomen in het bijzijn van zijn vrienden. Iedere dinsdagavond was er namelijk biljartavond bij één van de vrienden thuis en dit ging altijd gepaard met overmatig alcoholgebruik. De naam van de biljartclub was dan ook toepasselijk "de alzheimertjes"

Ik nam het boek en begaf me naar de balie. De bibliothecaresse keek naar het boek en keek dan met schrik in haar ogen naar mij. Toen ze me het boek teruggaf, was er een enorme bliksemschicht te zien gevolgd door een luide donderslag alsof de goden vertoornd waren.

Thuisgekomen begon ik meteen aan dit historisch boek. Het boek handelde over de zoektocht naar "De Heilige Graal" en speelde zich af in de 14de eeuw.

Op pagina 60 kleefde er een geel Post-it-briefje met daarop volgende tekst

"Murke, dit is je laatste kans. Kom woensdagavond 21 september om middernacht naar het Sterrebos in Rumbeke. We zullen elkaar ontmoeten aan 'de Sterre' in het bos. Kom alleen !!!! "

Van schrik sloeg ik het boek dicht. Hoe kon iemand weten dat ik dit boek zou nemen en misschien bewoog dit boek wel echt. Maar na een tijdje dacht ik dat dit een flauwe grap was van de vrienden en ik besloot naar het Sterrebos te gaan.

Het was volle maan en een heldere nacht zodat er voldoende licht was om mijn weg te vinden in het Sterrebos. Even voor middernacht zat ik op een bankje aan 'de sterre', te wachten op wat komen zou.

In de verte hoorde ik de kerkklokken. Ik telde de slagen één, twee,.......elf, twaalf,.... dertien ! Murke was er zeker van dat er 13 slagen waren. Murke kreeg de schrik te pakken en wou het Sterrebos verlaten toen hij achter zich het geluid van krakende takken hoorde.

Murke draaide zich om en zag ........

14 opmerkingen:

Anoniem zei

in het tegenlicht van de maan een in donkere pij gehulde gedaante,
die hem de woorden toesprak, "l'infinito,Universo e mondi" Murke dacht even te dromen...

Anoniem zei

... maar hij herkende de stem. Hij hoorde ze het laatst op 29 april 1976 toen hij met dicht geknepen ogen door een met roet bewerkt stuk glas naar de zonsverduistering zat te kijken.
"Op 3 oktober tussen 10h00 en 12h15 is het weer zover" zei de stem. Murke sprong recht en zei...

Anoniem zei

jij vuile kwelgeest. in 1976 zei je me dat ik de zoon van Satan was en dat het op 3 oktober 1976 zover zou zijn. Tussen 10h00 en 12h15 zou het gebeuren.

Wel op 3/10/1976 had ik van 10h00 tot 12h15 een geweldige erectie. Dit lijkt misschien niet zo erg maar het was juist het PMS schoolonderzoek en ik stond daar pas mooi in mijn onderbroek met een hardnekkige stijve.

Ik wist toen niet wat een erectie te maken had met de duivel en nu nog altijd niet.

Zal het op 3 oktober weer van dat zijn ?

Waarop de kwelgeest zei : Nee Murke, op 3 oktober word je officeel de zoon van Satan en het volgende staat je te wachten ..

Anoniem zei

...MURKE wou iets dichter bij het gadaante komen, maar hij was terug alleen.
Nu begon hij zich snel uit de voeten te maken, terwijl de cijfers hem door het hoofd suisden.
Plots kwam hij tot een akelige ontdekking.
Bij zijn wagen gekomen stapte hij in, nam pen en papier en waarachtig zijn vlugge berekening klopte.
3 oktober is de 276 e dag van het jaar, 2+7+6=15 1+5= 6.
Het bloed in zijn aders snoerde zijn keel dicht, 6 6 6 ...

Anoniem zei

Het teken van Lucifer !
Murke trok zijn Amperbroekie recht en zijn Vla Pens in. Neen, hij was geen Pillen Pikker en zag niet dubbel. Hij rekende alles nog eens na met zijn Sompomp en net toen hij zijn Harde Hoed wou opzetten om zijn Trap Paard te bespringen, rinkelde zijn Yuppie oorbel...

Anoniem zei

Het was Rita (niet de orkaan) uit New York. Ze vroeg of Murke haar foto gekregen had van het vrijheidsbeeld. De wolken en de smog rond het beeld hadden een duivelse uitstraling volgens Rita. Rita adviseerde Murke om goed op zijn tellen te passen want 3 oktober was inderdaad een gevaarlijke datum. Na het telefoongesprek wist Murke niet meer wat hij moest doen. En alhoewel Murke niet bijgelovig was, besloot hij toch om raad te vragen aan een wijze man. Volgens Murke kon de schooldirecteur hem helpen want zijn nieuwe vriendin had niet voor niets de gave. Murke kwam aan bij de school en zonder kloppen ging hij het bureau binnen van de schooldirecteur. Murke schrok want wat hij toen zag tartte elke verbeelding .....

Anoniem zei

Henk Elsink was blijkbaar ook van de partij die nacht: hij liet de klok 13 slagen slaan!

Anoniem zei

...de schooldirecteur was dooskijker aan het spelen met een zwevende teef !

Anoniem zei

of voor de mensen die geen Zuid-Afrikaans kennen. Hij speelde gynaecoloog bij een stewardess.

Op de binnenkant van haar dijen ontwaarde de schooldirecteur de cijfers 666. Toen hij wat verder en dieper ging en met een zaklamp het geslacht van de stewardess inspecteerde, kon hij binnenin de stewardess duidelijk het volgende lezen "U betreedt het rijk der duisternis op eigen risico"

Toen pas merkte de schooldirecteur Murke op. Hij schrok en vertelde wat hij zopas had gelezen. Murke vertelde hem de volledige voorgeschiedenis o.a. sterrebos... en samen vertrokken ze naar de gave want deze zou hen wel kunnen helpen...

Anoniem zei

Beiden deden een korte wandeling rond de speelplaats, Murke zijn probleem uitleggend, de directeur wijselijk knikkend, ten teken van begrip.Een halve minuut later kwamen beiden terug in het bureel van de directeur. Zij zagen dat de gave juist klaar was met het glad strijken van een aantal plooien in haar exotisch weelderige kledij en dan heel bereidwillig een luisterend oor verleende voor Murkes grote problemen.
Murke zou de oplossing vinden na het uitvoeren van 2 (twee) opdrachten:
Vooreerst moest hij zaterdagmiddag bij Mietje verschijnen met natgemaakt glad achterover gekamd haar en daar uitsluitend cola drinken, kwestie van duidelijk inzicht in zijn probleem te krijgen.
Verder moest Murke nadenken over volgende problemen, kwestie van aan te tonen dat hij intelligent genoeg was en dus de hulp van de gave waardig was:
Op zijn vroegere school, waar Murke dus zijn toevlucht en hulp zocht, worden de leerkrachten geconfronteerd met allerlei problemen, waaronder ook de hier onder volgende rekenproblemen.
Zich herinnerend dat Murke indertijd een hoge graad van intelligentie ten toon spreidde, vond de directeur het geraden om Murke een aantal van deze rekenproblemen voor te schotelen, met de hoop dat Murke die zou kunnen oplossen en met de zekerheid dat, indien Murke dat kon, de oplossing van zijn andere problemen slechts een fluitje van een cent zouden betekenen.
Leerlingen (Murke vroeger niet natuurlijk) maken soms eigenaardige rekenfouten.
Waar zou de denk- of rekenfout schuilen in volgende rekensommen?
9+ 3=...11
79- 3=...49
90-84=...14
67-27=...33
60- 4=...64
46-38=...12
8=...13+ 5
3x78=...45
68-14=...45
Zowel de gave als de directeur verzekerden Murke dat, als hij beide opdrachten tot een goed einde bracht, hij inzicht zou krijgen en zijn grote problemen direct zouden opgelost zijn.
Met een brede grijns en blijkbaar vol vertrouwen trok Murke naar Mietje toe om zijn eerste opdracht uit te voeren...
Een uurtje later trok hij huiswaarts, zijn vrienden verzekerend dat hij zijn gsm zou afleggen voor de rest van het weekend, dit om zich ten volle te kunnen concentreren op de oplossing van de hem voorgeschotelde rekenproblemen.....

de bevers zei

Murke met zijn IQ van 200 vond de opgave natuurlijk poepsimpel. Ter illustratie enkele oplossingen

79 - 3 = 49 (7-3 = 4 en 9 - 0 = 9 dus 49

68 - 14 = 45 (8 - 4 = 4 en 6 - 1 = 5 dus 45

.....

Nu was het enkel afwachten ! Volgens de gave zou het probleem zich vanzelf oplossen.

Murke luisterde naar Kenny Wayne Shepherd en dit bracht herinneringen terug van Los Angeles.

De bel deed Murke terugkeren naar de realiteit. Murke deed open en verschoot zich bijna een bult want wie stond daar voor de deur ....

Anoniem zei

De schooldirecteur.
Had Murke echt gedacht er zo rap vanaf te zijn ? De directeur kan blijkbaar nog beter tellen dan Murke want hij had nog maar 2 (twee) oplossingen gezien en er waren 9 (negen) oefeningen.
Dus, zou Murke wel eerst eens héél zijn huiswerk willen maken en de andere 7 (zeven) oefeningen ook willen oplossen?

de bevers zei

"Allez" zei Murke. "Hoe kun je twijfelen aan mijn rekenkunsten. Ik geef je hierbij nog twee oplossingen"

8 = 13 + 5 (5x1) + 3 = 8
46 - 38 = 12 (4-3 = 1) en (8-6 = 2) dus 12

Toen stelde Murke het volgende voor aan de schooldirecteur.

Als Murke de overige oplossingen gaf, moest de schooldirecteur een etentje betalen in De Gondel aan Murke en 10 vrienden/vriendinnen die hij kon kiezen.

De schooldirecteur durfde het niet aan en gunde Murke het voordeel van de twijfel. Met zijn staart tussen zijn benen verliet hij Murkes appartement.

Murke had er dorst van gekregen en ging naar 't sjampetterke ....

Anoniem zei

stak de deur open, en ging op zijn gebruikelijke plaats zitten.
En Frank,sprak Dirk nieuwe look...
Murke nog steeds bezig met de tekst
"U betreedt het rijk der duisternis op eigen risico" antwoorde, voor mij een dubbelen Buschmills van 16 jaar.
Plots viel het Murke op dat hier nietde normale muziek weerklonk, hij dacht de stem van Olivier Tarabo te herkennen.
A.u.b. zei Dirk, Murke nipte niet zoals gewoonlijk van zijn glas maar nam een stevige slok, stak een sigaar op ...