zondag, september 04, 2005

het verschijnsel vrouw





















Murke wordt algemeen beschouwd als een vrouwenkenner. Hij weet als geeneen hoe dit vreemde wezen denkt en handelt.

Gisteren was het weer van dat. Dorito had een uitstekende BBQ georganiseerd. Het valt trouwens op dat het altijd de mannelijke kunne is die BBQ's regelt. Dit is één van de vele zaken waar vrouwen niet toe in staat zijn zonder de hulp van mannen.

Aanwezig waren enkele mannen in de fleur van hun leven en enkele vrouwen waarvan de houdbaarheidsdatum al een tijdje verstreken was. Niettemin lieten de mannen deze vrouwen in hun territorium toe want mannen staan er om bekend uiterst tolerant zijn t.o.v. de minder begaafden in deze maatschappij.

In het begin zaten de mannen samen en handelden de gesprekken over onderwerpen als :

- het oplossen van de energieproblemen in de toekomst. Hoe voorzien we de wereld in 2030 van voldoende energie
- Verder discussieerden we over "het gebruik van de Aramese taal binnen de geschiedsschrijving"

m.a.w. de normale onderwerpen die mannen aankaarten als ze alleen zijn

Na een tijdje kwamen de vrouwen ons vervoegen. Als echte gentlemen stonden we recht en, zoals de etiquette het voorschrijft, hielpen we de vrouw plaatsnemen op hun stoel.

Vanzelfsprekend pasten we ons niveau aan. De vrouwen brachten de gesprekken op "het aantal scheten die ze 's nachts lieten". Eén vrouw zei zelfs dat haar scheten een aangename geur verspreidden, alsof er een aerosol met dennengeur in haar anus zat.

De mannen rondom mij keken enigszins verbaasd. Ze wisten niet dat er zoveel vulgariteit uit de mond van een vrouw kon komen. Maar Murke wist, als specialist ter zake, wel beter.

Het ging verder bergaf. De vrouwen beweerden dat ze bij een vent enkel geïnteresseerd zijn in zijn gat, zijn lul en zijn portefeuille. Terwijl wij mannen, kwaliteiten als humor, inlevingsvermogen, intelligentie enorm waarderen bij vrouwen. Het innerlijke primeert op het uiterlijke.

Plaatsvervangende schaamte maakte zich meester van de mannen naarmate de avond vorderde. Mijn nieuwe tante spande de kroon inzake vuilbekkerij.

Even na middernacht verliet ik de BBQ. Thuisgekomen schreef ik op een briefje :

"Niet vergeten - maandag bellen notaris - aanpassing testament - deel tante Terry toewijzen aan El Gordo"

Geen opmerkingen: