zaterdag, september 17, 2005

Murke verliest met opzet





















19h30

De bel gaat. Ma staat voor de deur voor de knuffelparty. Ze is een weekje te vroeg. ik had ze graag geknuffeld maar ze had een volledig mannenkoor mee en dat zag Murke niet zitten. En daarenboven is het vanavond pokeravond.

20H00

De janetten betreden het hol van de leeuw. 't mienwerkerke overhandigt de haagschaar aan de slang maar deze herinnert zich niet meer dat hij zondag ll. daarover gebeld heeft met 't mienwerkerke. De woorden "slange" en "alzheimer" komen meer en meer voor in dezelfde zin

We drinken overheerlijke Pomerol. Verder genieten de pokerfriends van Murkes garnaalkroketten. Murke heeft deze garnalen zelf opgevist in de Noordzee met een hengel, kwestie van de beestjes ook een kans te geven.

20H30

We beginnen te pokeren. Mijn tegenspelers weten niet dat ik dinsdagliefje beloofd heb om vanavond te verliezen. Dinsdagliefje is momenteel een mooie bron van inkomsten voor Murke. Niet alleen betaalt ze goed voor zijn diensten maar nu koopt ze ook regelmatig bij Murke "Psilocybe Cubenis" of te wel hallucinerende paddestoelen. Hebben jullie ook al de verandering in haar gemoed opgemerkt ?

Tijdens onze laatste stoeipartij heb ik haar beloofd 't mienwerkerke te laten winnen. Ze vroeg me om minstens 20 € te verliezen maar ik zei dat ik slechts bereid was 1,40 € te verliezen. Ze ging er mee akkoord waarop ik haar omdraaide en verder ging met het liefdesspel

Murke ontwaart natuurlijk de signalen tussen de tegenspelers dat ze vanavond gezamenlijk Murke zullen doen verliezen. Meermaals pas ik met een "full house" in mijn handen. Even heb ik zelfs een "straight flush" in mijn handen maar toch pas ik. Verliezen van deze janetten is echt geen gemakkelijke opgave.

Onze wijndegustatie gaat van Frankrijk over Spanje naar Italië. Murke serveert Indische Samosas met een pikante saus. Ondertussen verliest "de slange" veel geld. Hij stelt voor zijn hamster te verkopen maar krijgt niet meer dan 10 €. De berg casinochips voor 't mienwerkerke groeit zienderogen. Hij wordt dan ook loslippig en zegt dat hij zal meespelen in een reclamespot die binnenkort op alle zenders zal te zien zijn. De fotograaf van Peer merkt terecht op dat je dan geen BV bent. Dus zal 't mienwerkerke iets anders uit zijn mouw moeten schudden.

23H00

De schitterende Live CD "On your feet or on your knees" van Blue öyster Cult weerklinkt door de boxen. Hoe hard Murke ook probeert te verliezen, hij is nog altijd aan de winnende hand. Murke zal de oneerlijke toer moeten opgaan om toch nog te verliezen.

01h00

Oef, Murke is opgelucht. Hij is erin geslaagd om 1,40 € te verliezen. De drie tegenspelers starten een vreugdedans want ze hebben "the great Murke" verslagen. Blijkbaar heeft de fotograaf van Peer nu geen last meer van zijn rug. De enige winnaar van de avond is "t mienwerkerke die meer dan 30 € wint. De grote verliezer is "de slange". Ook de fotograaf van Peer verloor en Murke is er uiteindelijk ook in geslaagd om 1,40 € te verliezen maar het heeft bloed, zweet en tranen gekost.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Je moet het maar kunnen uitleggen hee !!!!

Anoniem zei

Ergens rond de klok van 02h00

Zeer stil kom ik binnen in de slaapkamer. 't Vrouwtje ligt te snurken en ik vlij me neer naast haar onder de dekentjes.
"Hoe is het geweest?" zegt de stem in het duister.
Met veel moed zeg ik dat ik iets meer dan 30€ gewonnen heb.
"AFGEVEN" roept de stem, maar ik weiger natuurlijk. Mijn jas moet nog ingekort worden en ik moet nog eten gaan halen voor de hamster.

Ik sluit de ogen, droom van onze volgende pokeravond en zie Murke, de Slange en de fotograaf, allen naakt en met een ton rond hun witte lijf de pokerzaal verlaten.

Wat heb ik heerlijk geslapen...

Mister flush

Anoniem zei

Dromen zijn bedrog (marco Borsato)

Anoniem zei

Mister Flush, moest je droom uitkomen : speel niet verder! Laat Murke, de Slange en de fotograaf aub hun ton niet verspelen ! Of anders geen foto's. Please. Het oog wil ook wat.