woensdag, november 09, 2011

Las Salinas Grandes & Super Mario

Gisteren een dagje op stap geweest met super Mario. We zijn een 6-tal uur op stap geweest met een remis (taxi). Onze chauffeur was een olijke Zuid-Amerikaan, genaamd Mario die van ons al snel de naam kreeg Super Mario.

Rondrijden met een remis (taxi met vast bedrag) is een schitterend idee voor Argentinië. We betaalden 300 peso (50 Euro) voor 5 uur. Het voordeel is dat de chauffeur de streek kent en dat je in alle rust alles kunt bekijken. Je kan nog zelf je programma samenstellen en samen met de suggesties van de chauffeur is dit een perfecte trip. En bovendien is het goedkoper dan een auto huren in Argentinië

Ons einddoel was Las Salinas Grandes, een immense zoutvlakte op meer dan 4.000 meter hoogte. De zon staat pal boven je en de weerkaatsing op het witte oppervlak maakt het echt een onwereldse plaats. Combineer dit met absolute stilte en je begrijpt dat dit één van mijn lievelingsplekken is op de wereld.

Mensen die er zout winnen of kunstwerken maken met zout zijn volledig bedekt .. Zo lijken ze op Al Qaeda strijders. Maar dit is absoluut noodzakelijk anders verandert hun vel binnen de kortste keren in droog leder.

Vandaag nemen we afscheid van Tilcara, een heerlijk stadje waar meer honden zijn dan mensen. Gisterenavond kregen we het gezelschap van een prachtige hond die meeging naar ons restaurant. Hij begon ons zeer graag te zien en op het marktplein deed hij een poging om de Kip te berijden. Dit tot groot jolijt van de lokale bevolking en ikzelf.

Nu nog een ontbijt in het hotel, een duik in het zwembad en een pijpje op het terras en deze middag vertrekken we met de bus terug zuidwaarts naar San Lorenzo, een dorpje op 10 kms van Salta

Hieronder enkele foto's van onze trip van gisteren. Voor grotere weergave klik op de foto's. Hasta manana

















Geen opmerkingen: