donderdag, november 10, 2011

Het regent, het zegent .. chocoladekorrels van ...




Eindelijk regen. Voor de eerste maal in Argentinië regent het en het doet ongelooflijk veel deugd.

Gisterenmiddag zouden we normaal met de autobus vertrekken vanuit Tilcara. Maar er was een 'retraso' (vertraging). Na lang aandringen kreeg ik te horen dat de bus met pech aan de kant stond ergens aan de Boliviaanse grens en dat de vertraging minstens 4 uur zou duren.

Ik besloot op een andere manier in San Lorenzo (Salta) te geraken en kreeg zonder problemen mijn geld terug.

Snel naar de olijke dikkerds aan de taxistand en één was bereid ons halfweg naar Jujuy te brengen voor 40 peso (7 Euro), een trot van bijna 100 km. Duur zijn de onofficiële taxi's hier niet :-)

En Speedy was vroeger waarschijnlijk rallypiloot want in een uur doorkruiste hij de bergen en leverde ons af aan de busterminal van Jujuy.

Maar ik zag de bus niet zitten en een officiële taxi van Jujuy naar Salta kostte 300 peso (50 Euro). Ik betaalde Speedy 50 peso ipv 40 en vroeg of hij geen goedkopere manier kende om ons naar Salta te brengen. Prompt ontstond er een prachtig schouwspel :

Speedy : 'Eh Gordo, va a Salta ?' (vertaling : hey vetzak, ga je naar Salta)
El Gordo : 'Si'

We kwamen overeen dat El Gordo ons naar Salta zou brengen voor 120 peso. Als Speedy rallypiloot geweest was dan was El Gordo vroeger zeker Formule 1 piloot geweest. Voortdurend kauwde hij op cocabladeren en nu en dan eens de oogjes toeknijpen was de boodschap. What a ride !

Eindresultaat : we deden er iets meer dan 2 uur over van Tilcara naar Salta. Met de bus ging dat 4 uur duren en bovendien was het nog goedkoper dan met de bus. Mission accomplished !

De temperatuur bedroeg ondertussen 38°C en we waren dan ook blij dat we konden inchecken in hostal Cuatro Torres

Het hotel oogde prachtig van buitenaf. Aan de binnenzijde was er wel nog wat werk aan de winkel. De supersympathieke uitbater Marcello maakte echter alles goed. We betaalden voor een kamer met superjacuzzi net geen 50 € wat ook reuze meeviel.

De kip nam een duik in het zwembad en ikzelf bekommerde me om 97 cl Salta pils.

Gedurende de nacht bleef de temperatuur boven de 30° en konden we niet zo goed de slaap vatten.

Beiden snakten we naar regen en onze smeekbede werd verhoord. Het heeft geregend.

Nu nog een koffie en dan met de bus richting Cafayate, het centrum van de wijnindustrie. Onze smaakpapillen verlangen al naar de Torrontes druif. Hasta manana

Geen opmerkingen: