dinsdag, november 25, 2008

Speel even met de blokjesJe kan nu online blokken spelen tegen een tegenspeler in België of misschien Nederland. Het is een leuk tijdverdrijf. En misschien speel je opeens wel eens tegen Murke

KLIK HIER OM TE SPELEN

maandag, november 24, 2008

HOME AGAIN

Het is me wat : van 32° C naar O° C. Back to reality noemen ze dat. Een Belgische snotvalling zal dan wellicht ook niet lang op zich laten wachten...
Toen ik gisteren kippevellend in Zaventem op de trein stond te wachten met mijn zonnebril nog op mijn hoofd, viel mijn loederig oog op een man compleet in winteroutfit, skilatten op zijn schouder, die de trein richting Hoge Venen nam.
Van woestijn naar 15 cm sneeuw, 't is een nogal ijskoud onthaal !! Er wachtte ons echter een heel warm welkom van vrienden en familie op het thuisfront. Thuiskomen blijft op die manier toch altijd heel fijn. Onze kat Kapitein wijkt momenteel geen cm van onze zijde, alsof hij met velcro aan ons plakt.
Bedankt aan de trouwe lezers voor de leuke comments. Het was een onvergetelijke reis.
Wie ooit hetzelfde parcours wil afleggen, kom gerust eens langs, we hebben altijd een lekker wijntje in huis !

Knuffel en dikke zoen
Cowgirl Chicken en Ranger The Wall

ALCATRAZMet enige reserve wegens serieus vermoeden van te toeristisch bezochten we Alcatraz.
En eerlijk, het mag gezegd : het is een absolute aanrader.

Een idyllisch boottochtje van een 20-tal minuten bracht ons naar het eilandje dat vroeger alleen bewoond werd door pelikanen. De Amerikanen pootten er echter al gauw een militair fort neer ter bescherming van de baai van San Francisco, het fort werd later omgebouwd tot één van de meest tot de verbeelding sprekende gevangenissen ter wereld.

Een boeidende film van een 30-tal minuten vertelt eerst over de geschiedenis. Daarna kan je op je eigen tempo de gevangenis bezoeken met de hulp van een koptelefoon en luisterapparaatje. Deze audiotour kaapte de eerste prijs weg en dat is meer dan verdiend : het boeiende verhaal wordt verteld door vroegere cipiers en gevangen. Je wordt er muisstil van...

Alcatraz was berucht, verdoemd en werd vervloekt door de gevangenen. Ze kraakten er boeven, dieven, verkrachters, moordenaars. Ze verfrommelden ze als tinnen blikjes, vergruisden hen tot nietig stof, kraakten , braken en vernietigden er de grootste misdadigers. Iedereen wou er weg, en wel zo snel mogelijk. Er waren in totaal 9 ontsnappingspogingen. Geen enkele ontsnappingpoging lukte echter : ofwel wachtte er je een kogel van de uitkijkpost ofwel de ijskoude onvoorspelbaare verraderlijke wateren van de de oceaan.

Al Capone zat er 4 jaar vast. Andere beruchte bewoners waren 'Machine Gun' Kelly en de 'Bird Man' Robert Stroud. Alcatraz is beklijvend en beklemmend, je wordt er met de neus op een keiharde wereld gedrukt, een wereld die je vanuit een comfortabele positie als toerist echt zelf moet zien, onbeschrijfelijk !

Als de film 'Escape from Alcatraz' nog eens op de buis komt die het verhaal vertelt over 3 boeven die zich 1 jaar lang dagelijks een weg naar de vrijheid schraapten door hun celmuur door middel van een soeplepel : KIJKEN !
vrijdag, november 21, 2008

NO POWER IN THE FLOWER ANYMOREWe hebben gisteren heerlijk gestruind door Haight Ashbury, de oude hippiewijk van San Francisco. 's namiddags namen we dan de kabeltram, een welkom vervoermiddel door deze gezellige stad vol supersteile straten.

We konden zonder de minste moeite wel 100 foto's nemen van allerhande creaturen : schots en scheef, tandenloos, shaggy baggy, met vreemde kapsels, op stap met hond én kat én rat op de rug van de hond, stoned, weird, dakloos, slapend, omvallend, man in rok, compleet getatoeërde vrouw, zingend, muziekspelend, gay, lesbo, amorf,.... we've seen it all. We hebben ons echter beperkt tot de gebouwen, die al even kleurrijk waren.

Het moet echter gezegd, er lopen nog weinig echte hippies rond, het is dan ook gekend dat de flower power kinderen niet konden weerstaan aan de verlokkingen van een meer comfortabel leven. De wijk is er echter nog en geeft een heel goed beeld van hoe het eens was. Er zijn heel wat leuke memorabiliawinkeltjes, oosterse wierookwinkeltjes, oude bookshops en recordshops. De absolute top zijn echter de vintagewinkels, waar je echt alles kunt vinden voor elke gelegenheid !

De geest van The Grateful Dead, Janis Joplin,... waart hier nog altijd rond en hoewel er borden hangen no drugzone wordt er volop gedeald en ruik je overal weedgeuren. De anarchie is er nog altijd aanwezig

Uren later zakken we nog af naar Fisherman's Wharf, bekend staande als de 'tourist trap' van San Francisco. We maken een korte wandeling langs de pier en genieten van de zon (ja, nog stééds zon, België !).
's Avonds is het weer feest voor de smaakpapillen bij het verorberen van een Clay Pot Sea food in Chinatown. Morgen gaan we naar Alcatraz met de boot. Hopelijk laten ze ons daar nog los !donderdag, november 20, 2008

Murke en Kip in een gay-saloon

Eén van de goedkoopste manieren om in San Francisco te overnachten is via Only in San Francisco

Hotels zijn duur in San Francisco maar Murke is erin geslaagd om voor ongeveer 100 $ per nacht een suite te verkrijgen met zicht op San Francisco (super king bed, bureau, living, superbadkamer met jacuzzi, keuken, espressomachine met koffie, ....)

We hebben al diverse miles te voet afgelegd in San Francisco en de eerste indruk is er één van whaawh. San Francisco rocks !

's avonds hebben we San Francisco verkend en Kip vond 'het gat in de muur'. We passeerden een donkere saloon met obscure figuren voor de deur. We besloten toch binnen te gaan want we hoorden "Fire" van Arthur Brown. Wat was dat ? The Hole in the Wall was één van de mooiste saloons/pubs die we ooit bezochten. Alles in het teken van psychedelica. De barman Gary was goedlachs en leek op Billy Gibbons van ZZ Top


Na een biertje leerde ik de Kip een shot tequila drinken (inclusief zout en limoen). De Kip had er duidelijk zin in. Even rondgekeken en enkel mannen in de saloon. Mannen met neusringen, tattoos, ontbloot bovenlijf, leder,... ja, dit was een gay-saloon maar wat voor één. Uitstekende psychedelische muziek, prachtige inrichting (je kon er uren rondkijken) en ruige maar uiterst sympathieke aanwezigen.

We besloten verder te wandelen in Folsom Street en zagen een prachtige wijnbar "Terroir". We genoten er van een uitstekend glas witte wijnBiertjes, tequila en wijn ... ons maagje begon te knorren en we passeerden aan Rocco's. Een gezellig, Italiaans restaurant waar we een heerlijke forel verorberden. Zoals in veel restaurants in de VS werd hier ook rijkelijk veel look gebruikt but we love it.Het is hier nu 3h30 in de morgen en Murke is klaarwakker en Kip zit te lezen in bed. Dus een beetje bloggen, een espresso drinken en dan in de vroegte terug San Francisco verkennen.

Deze keer dompelen we ons onder is de hippiesfeer van weleer in Haight Ashbury. Bezoek hier de schitterende website - Trip here to enter

Klik ook even op de letter I van de homepage. Als dat maar goed afloopt :-)

Love and Peace to you all

woensdag, november 19, 2008

Guthrie's Alley CatNa een rit van Death Valley door Seqouia National Park belandden we uitgehongerd en uitgedorst in Bakersfield (California). Ons GPS systeem weet ook van de warmte. Ik weet niet wie voor de Nederlandstalige vertalingen gezorgd heeft in onze GPS maar het is lachen geblazen o.a. neem de volgende toerit (dwz afrit). Onze GPS ziet ook voortdurend rotondes waar er geen zijn....

Honger en dorst dus. We vonden een prachtig Spaans/Zuid-Amerikaans restaurantje waar we zeer goedkoop een jamaicaanse kip en een Braziliaans steak veroberden. Vervolgens trokken we naar de ruige kroeg Guthrie's Alley Cat

Ruige rockers, tattoos alom maar ook surfers, latino's zorgden voor een prachtige ambiance. We kwamen ogen tekort. We zijn ervan overtuigd dat enkele Bevers zich hier absoluut in hun sas zouden voelen.

Ondertussen nog een beetje reclame gemaakt in Bakersfield voor Bukkies Café a.s. zaterdag in de preute. 3 outlaws nemen morgenvroeg het vliegtuig naar België want ze willen persoonlijk kennismaken met Mr. Angry en Miss Titty from The Pussy

Nu in bed want morgen rijden we naar San Francisco met enkele bloemen in ons haar

dinsdag, november 18, 2008

Murke at Dante's View (Death Valley)

Je wandelt op de bergkammen van Dante's View. Absolute stilte, verzengende hitte en wondermooie vergezichten.

Murke maakte er volgend kort filmpje. Hopelijk geeft dit jullie een indruk van het immense van Death Valley

DEATH VALLEY - de braadpan van de duivel
Vergeef me, ik kan dit niet beschrijven.
Het is te mooi, te heet, te moeilijk, te onwerelds, te duivels, te extreem.
Voor wat kip betreft, het summum !

Ik hou het bij 'droge' feiten :

- de op één na heetste plek van de aarde, record 56,7°C
- het laagste punt van Amerika, 86 meter onder de zeespiegel
- het regent er minder dan 50 mm per jaar
- de kangoeroerat haalt haar water uit noten en de lucht die ze inademt
- er leven hier vissen(Pupfish)in water van 35°C dat vijf keer zo zout is als dat van de oceaan !
- er leeft hier een slak die nergens elders ter wereld voorkomt (de Badwaterslak)
- het is het grootste Amerikaanse Nationale Park, buiten Alaska
- er zijn tientallen oude verlaten goud- en zilvermijnen
- er werd borax gewonnen, een doorschrijnend wit kristal dat gebruikt wordt voor de produktie van glas en keramiek, maar ook voor zeep en antivriesmiddelen.
De kristallen werden vervoerd met lange karren, getrokken door 20 muildieren naar het dichtsbijzijnde spoorwegstation, 260 km verderop !
- de duivel heeft hier zijn eigen golfterrein : Devil's Golf Course
- autofabrikanten testen hier hun produkten in de meest extreme omstandigheden
- in juli gaat hier de prestigeuze Badwater Ultramarathon door(www.badwaterultra.com)