dinsdag, november 11, 2008

En, wat hebben we vandaag geleerd ?






- dat de, wat wij vrachtwagens noemen, hier gewone mobilhomes zijn.
- dat de eigenaars van die reusachtige mobilhomes bovendien hun personenauto achteraan nog eens meeslepen + moto + extra frigo, enz... Je weet niet wat je ziet !
- Dat de vrachtwagens van hier in geen enkele normale Belgische straat passen, je gaat beter aan de kant als zo'n mastodont voorbijrijdt, en vooral als hij toetert (klinkt als de stoomboot van Sinterklaas, maar hij trakteert wel niet met snoepjes!)
- dat je hier mag fietsen langs de autostrade
- dat onze cactus op een embryootje lijkt als je deze vergelijkt met de oversized exemplaren van hier
- dat je maar beter een volle tank hebt, geen panne en enkele liters water als je door de woestijn rijdt. Er is hier, sinds enkele snoodaars de indianen verbannen hebben, niks, maar dan ook niks dan zand, rotsen stof en cactussen. Er staan dan ook waarschuwingsborden 'Blowing dust area'.
- dat de koffie hier goedkoop is (0,40 Euro in het Cactus café)
- dat de highway zo recht is dat het wel lijkt of ze met een liniaal getrokken is
- dat er héél véél radiozenders zijn. Wij hebben genoten van country, opera (!) en texmexschlagers. Maar niets gaat natuurlijk boven lekker ouderweste (hard)rock en luidop meezingen met Lynyrd Skynyrd, Black Sabbath, Megadeth, Slipknot, enz...
- dat we ons afvragen wat die enkele zonderlingen die hier in aftandse caravanparken hokken, de godganse dag uitvreten en waarvan ze leven ???
- dat de Amermikanen hun gevangenen dumpen in megagevangenissen midden in de woestijn. We zijn er zo 2 gepasseerd (o.a. Lewis prison). En dat ze hiervoor perfect hun redenen hebben : als je niet kunt overleven op cactus en ratelslang, blijf je beter waar je bent ! Blijkbaar zijn er toch nog wanhopigen die een poging ondernemen want het mooiste waarschuwingsbord van de dag was : STATE PRISON. DO NOT PICK UP HITCHHIKERS !!

Groetjes aan iedereen !
Kip en Murke
vanuit Tuscon, Arizona (zo'n 60 km van de Mexicaanse grens)

Geen opmerkingen: