vrijdag, november 21, 2008

NO POWER IN THE FLOWER ANYMORE



We hebben gisteren heerlijk gestruind door Haight Ashbury, de oude hippiewijk van San Francisco. 's namiddags namen we dan de kabeltram, een welkom vervoermiddel door deze gezellige stad vol supersteile straten.

We konden zonder de minste moeite wel 100 foto's nemen van allerhande creaturen : schots en scheef, tandenloos, shaggy baggy, met vreemde kapsels, op stap met hond én kat én rat op de rug van de hond, stoned, weird, dakloos, slapend, omvallend, man in rok, compleet getatoeërde vrouw, zingend, muziekspelend, gay, lesbo, amorf,.... we've seen it all. We hebben ons echter beperkt tot de gebouwen, die al even kleurrijk waren.

Het moet echter gezegd, er lopen nog weinig echte hippies rond, het is dan ook gekend dat de flower power kinderen niet konden weerstaan aan de verlokkingen van een meer comfortabel leven. De wijk is er echter nog en geeft een heel goed beeld van hoe het eens was. Er zijn heel wat leuke memorabiliawinkeltjes, oosterse wierookwinkeltjes, oude bookshops en recordshops. De absolute top zijn echter de vintagewinkels, waar je echt alles kunt vinden voor elke gelegenheid !

De geest van The Grateful Dead, Janis Joplin,... waart hier nog altijd rond en hoewel er borden hangen no drugzone wordt er volop gedeald en ruik je overal weedgeuren. De anarchie is er nog altijd aanwezig

Uren later zakken we nog af naar Fisherman's Wharf, bekend staande als de 'tourist trap' van San Francisco. We maken een korte wandeling langs de pier en genieten van de zon (ja, nog stééds zon, België !).
's Avonds is het weer feest voor de smaakpapillen bij het verorberen van een Clay Pot Sea food in Chinatown. Morgen gaan we naar Alcatraz met de boot. Hopelijk laten ze ons daar nog los !







1 opmerking:

Anoniem zei

Schoenen zijn versleten zeker ? Zal de teensloefkes zondag klaarzetten (en een sjerpke want sneeuw gehad vannacht). Dinsdaglief
Ps Filmtip van de dag 'Escape from Alcatraz'. Best bekijken voor jullie de boot opspringen.