maandag, november 17, 2008

Lost



Het is zo’n 25° en een stralend blauwe lucht. Ideaal wandelweer. We volgen één van de vele trails die in en rond de bergen leiden. De folder waarschuwt : nooit vertrekken zonder 4 liter water en energy bars, regelmatig rusten en beschutting zoeken. Wij nemen 6 energy bars en 3 liter mee.

Het landschap is echt heel mooi, de combinatie van hemelsblauwe lucht en rode rotsen is hier dan ook vaak het decor geweest voor de opname van cowboyfilms. De trails zijn niet zo goed aangegeven, we volgen paden die paden lijken maar zijn ze dat wel ? Uiteindelijk weten we het niet meer en banen ons dan maar een weg naar beneden tot we op een asfaltweg terechtkomen.

De blonde vamp in haar poepsjieke witte BMW kijkt ons een beetje verwonderd aan terwijl ze de oprijlaan van haar stulpje inslaat. Wat later bemerken we waarom : we zijn terecht gekomen in de achtertuin van haar omheinde met automatische oprijpoort digitaal beveiligde miljoenenvilla ! Een huis zoals je ze alleen maar in het magazine ‘Villa’s’ kunt zien, ’t is niet te doen !! Haar buur heeft een zwembad dat volledig aangelegd is rond de muren van zijn villa. Onze ogen vallen bijna uit hun oogkassen. We slagen erin via het hekken terug op normale weg te komen en een behulpzame wandelaar zet ons terug op goede weg. Blijkt dat we 4 ½ uur gewandeld hebben en 5 kilometer waren afgeweken !

’s Avonds zitten we in ‘Olde Sedona’ nog na te gloeien en te kijken en te lachen met elkaars rood verbrande neus. Ik wil de ratelslang wel eens proeven die men hier serveert, maar ze werd geschrapt van het menu. Blijkt dat de slangen illegaal gepakt werden in de vrije natuur, wat nu verboden is. Dus kiezen we voor gegrilde cactus met kip en buffalobrochette. Hmmmm !





Geen opmerkingen: