maandag, februari 25, 2008

Carnaval in Roeselare

Dit weekend was leesweekend. Ik las o.a. 'muugepuut 'van Brusselmans, 'De verveling van de keeper' van Dimitri Verhulst. Dit is zeker geen wereldliteratuur maar 't is toch leuk om te lezen.

Zondagnamiddag mooi weer .. dus besluiten we om even naar 't stad te wandelen (trouwens uitstekende training voor mijn knie).

Snel kwamen we tot de vaststelling dat het carnavalstoet was. Carnaval in Roeselare klinkt in Murkes oren hetzelfde als een beachparty in Siberië.

Murke is absoluut niet aan carnaval maar was aangenaam verrast door de eerste groep die we zagen in de Ooststraat ... zelden zo'n goede groep "marginalen" gezien. Bij nader inzien bleek de stoet nog niet gestart en betrof het gewoon het zootje ongeregeld dat naar het carnaval komt.

Snel naar de St Georges gevlucht om bij een paar pilsjes te bekomen van dit trauma. Vervolgens naar de Piet Gein om een portie hardrock tot ons te nemen. En om te eindigen belandden we in 't Sjampetterke alwaar Murke volgend gesprek aanhoorde

Zij : En was 't een zwaar accident
Hij : Ja, hij ligt nog in de kliniek
Zij : En is hij bij de zijnen
Hij : Ja, maar hij krijgt kunstmatige adembehandeling


Toen we naar huis gingen, zag ik nog enkele carnavalgangers die probeerden recht te lopen. Ik hoopte voor hen dat ze geen kunstmatige beademing nodig zouden hebben

Alaaf

3 opmerkingen:

wallican zei

godver, ik heb weer enkele skone foto's gemist.
volgend jaar beter

vgm

Anoniem zei

de weekbode was ter wok wie weet
de reporter ter plaatse

Anoniem zei

Ge moet eens naar de CV's (sic) kijken in de weekbode van de kandidaten prins karnaval . Dan weet ge genoeg.

Ollie