maandag, december 17, 2007

De Kerstmarkt

Het was me het weekend wel.

Op vrijdagavond hebben we onze stoemp bereid. 50 kilo patatten jassen, knolselder, spruiten, wortelen, prei,.... alles in gigantische hoeveelheden. vervolgens nog 300 worsten voorbakken. Dit duurde maar eventjes 7 uur voor we klaar waren. Gelukkig was er nu en dan een drinkpauze

Zaterdagmorgen om 8h30 koffie en koeken bij reus en tetje en dan onze stand opbouwen. De ene was al wat frisser dan de ander maar al bij al verliep het zeer vlot.

De wortelen en spruitjes werden opgehangen aan onze kerstbomen. Dit werkte op de lachspieren van sommigen. Anderen (lees : ketelbuiken :-)) brachten hun vitaminespiegel op peil door nu en dan een stuk van een wortel of spruit te bijten

Veel bekende gezichten, veel onbekende gezichten en vanaf 17h00 was het op de koppen lopen in onze stand. Onze La Chouffe producten in ccmbinatie met onze stoemptapa werden uitermate geapprecieerd.

Mensen bekeken foto's op het scherm en er werd gelachen, gezongen. Soms weerklonk een Oooh door de tent als er iemand van de aanwezigen iets minder gracieus op een foto stond.

Omstreeks 23h00 werd de electriciteit afgesloten. In de ijzige kou werd snel afgebroken en genoten we nog van een nightcap in de Poane preute.

Ik heb mezelf rot geamuseerd, ik hoop van jullie hetzelfde ... enkel dat mannetje met zijn hamertje, dat zondagmorgen mijn kop vereerde met een bezoekje, mag volgend jaar thuisblijven.

Hieonder enkele sfeerfoto's



















3 opmerkingen:

Anoniem zei

KREEG VOLGEND BERICHT BINNEN :
Beste huidige, ex - en andere verwanten met KSA BeBo,

Je weet het of niet, maar dit werkjaar viert 'onze' vereniging zijn 75-jarig bestaan!
Na een oproep in de Weekbode voor het bekomen van alle info omtrent BeBo moeten we vaststellen dat weinig man daarop reageert.

We zijn er van overtuigd dat jullie hartje zeker en vast nog blauw en oranje kleurt.
Dus zouden we jullie willen vragen: pluis alles uit vanuit uw familiale - en vriendenkring!

We zijn er zeker van dat bvb ouders van gasten die hier staan wel iets weten over hun jeugdjaren in Beveren, en misschien ook iets over BeBo?
Namen van klasgenoten van toen waar ze weet van hebben die in BeBo gezeten hebben,...

Dus beste vrienden: het enige wat we vragen, ga eens bij papa of opa op de schoot en hoor hen uit wat er nog in hun hersenpan zit over BeBo ... Vooral adressen!!

Het is namelijk de bedoeling het oudste ex - lid 'nog in leven' te vinden van BeBo!
Er staat jullie zeker en vast nog een verrassing te wachten in het voorjaar van 2008!

Oudleiders kunnen zich registreren op de website www.ksabebo.be!
Je mag namen, adressen van kennissen - oudleiders - ook doorsturen naar kurt.vanderper@skynet.be.

Alvast bedankt om ons archief te spijzen!

Vriendelijke KSA groet!
KSA BeBo



Wil elk Murke lezer met Bebo-roots zijn adressenbestand aanspreken bitte grtz ziggy

Er is een speciale vermelding voor wie Peter Braeckevelt, Filip Descamps, Bart Desmet of vincent Verkest bereikt !!! Wat zou er van die willy's geworden zijn ...

Anoniem zei

Heel wat kandidaten voor de bebo-reunie op de foto's trouwens !!!
'T is waarschijnlijk trouwens de enige kerstmarkt ter wereld met een wandelende Stove (kan dit niet gecommercialiseerd worden) Hopelijk heeft iemand regelmatig nen blok hout op-in-tegen-dwarsdoor de Stove gesmeten.

Anoniem zei

Ze hebben - omwille van het koude weer - de stove uit de boom gehaald !