woensdag, oktober 04, 2006

The New York Dolls


Gisteren traden The New York Dolls op in de Handelbeurs te Gent.

De Handelsbeurs ( www.handelsbeurs.be ) is een prachtige zaal met supergezellige foyer, ... Zelfs de toiletten zijn meesterwerkjes qua architectuur.

Veel bekend volk dus ... veel pinten gedronken ... Plots kwam daar zelfs de bakker uit Limburg binnen. Deze keer echter zonder taart. Maar hij heeft beloofd om op Schwung een taart mee te brengen

Het voorprogramma werd verzorgd door Revenge 88 die versterkt waren met Serge Feys (Arno) op keyboards. Op Schwung had ik niets gezien van hun optreden omwille van de problemen met het Cooper - management. Wel het was een zeer genietbare set en Murke genoot.

En dan was het de beurt aan The Dolls. David Johansen was nog vermagerd en woog waarschijnlijk nog 45 kg. Hij droeg een catsuit en denk daarbij kitschere juwelen en een gigantisch Mick Jagger-bakkes en je bent er.

Maar wat een optreden. Pure energie van het begin tot het einde met tussen de nummers door plaats voor een grapje. The NY Dolls amuseerden zich en iedereen in de zaal kregen ze mee. Ook nu speelden ze terug een Janis Joplin cover

Na 1h15 was de sneltrein voorbijgeraasd ... Murke verliet uitermate tevreden maar lichtjes tipsy de Handelsbeurs

Geen opmerkingen: