woensdag, oktober 11, 2006

FOCUS in de namiddag op Schwung 2007 ?













FOCUS
Nieuwe cd en festivaltour 2007


Focus manifesteerde zich met haar unieke progressieve rock gedurende de jaren '70 als het meest succesvolle exportartikel van de Nederlandse popmuziek. De band leverde gedurende haar hoogtijdagen een aantal -voornamelijk instrumentale - hits af zoals ‘Hocus Pocus’, ‘House of the King’ en ‘Sylvia’. Daarnaast was de groep ook verantwoordelijk voor tijdloze albums als ‘Moving Waves’, ‘Focus 3’ en ‘Hamburger Concerto’. Albums die heden ten dage nog altijd als pareltjes in de geschiedenis van de Nederpop worden gezien.

Na een voorzichtige comeback die zich tot dusver hoofdzakelijk buiten onze landsgrenzen afspeelde (o.a. in Engeland, Scandinavië en Brazilië) en resulteerde in de goed ontvangen cd ‘Focus 8’, is de band dankzij een fantastische line-up, een nieuwe cd “Focus 9 / New Skin” en een aanstaande wereldtournee weer helemaal terug in de frontlinie.

Uiteraard is oprichter en muzikaal genie Thijs van Leer (Hammond-orgel/dwarsfluit) nog altijd het boegbeeld van de band. Ook terug op het vertrouwde nest is Pierre van der Linden, de virtuoze drummer die zo bepalend was en is voor de oorspronkelijke Focus-sound. Samen met Bobby Jacobs (telg uit de bekende jazzfamilie) op bas is dit duo verantwoordelijk voor de zo kenmerkende Focus-groove. De band wordt gecompleteerd door de getalenteerde Niels van der Steenhoven op gitaar. Een gitarist die zich zonder voorbehoud kan meten met menige (inter)nationale gitaarheld.

Een nieuw Focus tijdperk is aangebroken. Bezoek de nieuwe website http://www.focustheband.com/
Luister naar de samples van vier nieuwe tracks en ontdek de hernieuwde passie in de nieuwe composities. Deze prijken inmiddels ook op de nieuwe cd ‘Focus 9 / New Skin’, die uitgebracht is op het vooraanstaande Red Bullet-label van Willem van Kooten.
Zo mogelijk nog overtuigender zijn de concerten van Focus. Tijdens deze optredens worden trouwe fans getrakteerd op alle klassiekers van de groep en verrast door de kracht van het nieuwe materiaal. “Our music is evolution, not revolution”, zei Thijs van leer ooit over de muziek van Focus. Welnu, de evolutie is in volle gang.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

niet twijfelen, vastleggen. zeker doen ! Is echt een band voor de namiddag op schwung, een beetje zoals machiavel 2 jaar geleden

Nog andere namen gekend ?

Koen

Anoniem zei

David kan misschien eens praten met Thijs. Wie weet gaat het hem beter af dan met den Jan.
't mienwerkerke

de bevers zei

Redel,

Ik had dit natuurlijk gelezen en in mijn hersenen zit een klein plaatsje voor zo'n tips.

Is bijna rond evenals onderhandelingen met ??? & ??? & ??? zitten goed

Anoniem zei

Ja, laat Focus maar komen!