zaterdag, mei 07, 2005

Murke & de slange naar klomppop

Gisteren omstreeks 16h00 vertrokken we richting Ovezande (NL, bij Goes) naar Klomppop. De slange die ik vanaf nu Redel noem (hij lijdt aan de ziekte van Redel, hij heeft meer haar op zijn zak dan op zijn schedel) betrouwde op zijn GPS systeem. De tocht van 100 kms die normaal een 75 minuten duurt, duurde op die manier 140 minuten. De GPS leidde ons naar de ferryboot in Breskens maar deze is enkel nog voor voetgangers en fietsers. De man aan het loket zei ons : "Nooouuuuuuuwww, je moet terug joch, 32km".

Nadat we schitterende dorpjes passeerden als bijv. Waterlandkerkje, kwamen we uiteindelijk aan bij de tunnel onder de Westerschelde. De GPS van Redel had echter nog geen weet van het bestaan van deze tunnel zodat we volgens de GPS in het water belandden. De stem van de GPS zei : "blurp, blurp,..."

Redel had zich vanzelfsprekend weer een paar keer versproken. Zo zie hij opeens : "Ja, ze geven ze de melk in de pap" (ipv de pap in de mond geven). Verder hadden we onze fantasie de vrije loop laten gaan en dachten we dat Klomppop enkel zou bevolkt zijn door mooie blonde Hollandse stoten met het typisch Nederlandse gebit en hun poezelige voetjes in klompen. Uiteindelijk had Marco Borsato gelijk want "dromen zijn bedrog".

Vlug affiches uitgehangen, flyers uitgedeeld en jakkes jakkes een Heineken en een Amstel malt gedronken (wat een zeikbier). Ook de vrouw van het mienwerkerke was op klomppop (je weet wel, zo'n klein exemplaar met een veel te lange zwartlederen jas).

De muziek was niet veel soeps dus besloten we eerst even iets te gaan drinken in Goes. We gingen naar rockcafé "De Pompe" waar aan de ingang een briefje hing met volgende tekst "Het is verboden joints te rollen of te blowen op het terras". In het café roken we direct de typische cannabisgeur en naast ons zat men gewoon een joint te rollen. Bepaalde exemplaren in het café zweefden duidelijk al enkele meters boven de grond.

Murke moest nog een etentje betalen aan Redel (verloren weddenschap) en we besloten Grieks te eten. Er was een supervriendelijk dienstertje (Murke & dienstertje 't is toch iets speciaals) dat 7 ringen droeg. Ze had nog één vingertje over zonder ring. Murke bestelde een "Akropolis schotel" en Redel bestelde ....... (ben de naam vergeten). We bestelden tevens een goede fles nemea-wijn. Het dienstertje liet mij voorproeven en toen ik zei dat het OK was, zie ze : "Nemea is een goede keuze, ik dan deze wijn ook waarderen". We hadden geleerd in "Hoezo" dat herhalen van een bestelling + bevestigen van een keuze aanleiding geeft tot het geven van een grotere tip en dat klopt.

Na het eten vertrokken we terug naar Klomppop voor "White Cowbell Oklahoma". Op het podium kwamen een 9-tal geschifte gasten. Zeer luid geluid en gimmicks als een sheriff, een tuinkabouter met de 'fuck you'-vinger, vuur uit een slijpsteen, een eland op het podium,... De eerste 15 minuten was dit OK maar dan werd het gewoon. Ik had er meer van verwacht.

Dan maar terug naar huis en onderweg zeverden Redel & Murke er op los. De ajuinen van de Akropolisschotel begonnen te werken zodat we met open ramen reden

4 opmerkingen:

Anoniem zei

het is best dat jullie ALTIJD met de ramen open rijden

Anoniem zei

zie ze , zij ze hihihihih....

Anoniem zei

zie ze, ZEI ze hahahaha

Anoniem zei

Als murke versprekingen toe-eigent
iemand anders is het omdat ze meestal uit zijn eigen mond zijn gekomen. Murke ("The Perfect"?)toch ...

Snake