maandag, mei 31, 2010

Rommelmarkten

Het zou het meervoud kunnen zijn van rommelmarkt maar ik vind het een mooi nieuw werkwoord. Rommelmarkten = snuisteren op een rommelmarkt of leuke spulletjes verkopen op een rommelmarkt.

Meermaals per jaar kun je ons wel ergens aantreffen op een rommelmarkt of een 'flea market' in binnen-en buitenland. Nu en dan laten we ons verleiden tot de aankoop van iets origineels en soms kun je ongelooflijke koopjes doen bijv. we kochten in New York tweedehandse 'Texan Boots' voor slechts 25 $ (prijs nieuw 600 $).

Eén of twee keer per jaar staan wij zelf met een standje op een rommelmarkt, zo ook gisteren op de Tassche bij 'It is I Le Puit'. Ik geniet van de sfeer en de verhalen die verteld worden aan je kraampje. Enkele voorbeelden :

- twee jongeren waren bezig met muziek en waren op zoek naar nieuwe geluiden of rare mixen. Zo kochten ze bij mij een LP van 'Uriah Heep' en een 'New Beat-verzamelaar' en ze bespraken reeds hoe ze dit zouden kunnen mixen of hoe ze samples zouden kunnen gebruiken. Ze waren zo begeesterd en sympathiek dat ik ze nog een LP cadeau gaf.

- Mijn professioneel fotostatief is al een paar keer mee verhuisd en zeker 10 jaar niet meer gebruikt. Een jong koppeltje was geïnteresseerd en ook zij hadden een mooi verhaal dus ik liet hen het statief voor 5 €... zij zeer blij en de Kip ook blij dat dit statief de deur uit is.

- Een oud ventje paste mijn oude schoenen. Hij was blij dat ze pasten en hij kreeg ze voor 1 €. Ik had een beetje met die eenzame, oude man te doen en schonk hem nog een paar schoenen gratis. Ook deze man was tevreden.

Hoe ouder ik word, hoe minder ik gehecht ben aan zaken verzamelen. Mijn LP en CD-collectie was vroeger heilig maar nu kan ik er zonder problemen afstand van doen. Het pleziert me als ik muziekliefhebbers 8 LP's kan verkopen voor 20 €. Zij zijn tevreden met hun mooie vondst en dan ben ik ook tevreden.

Verder wil ik 'it is I Le Puit' en zijn Russische eega 'Inga' bedanken voor de warme ontvangst en het heerlijke spek met eieren.

Op zaterdag 4 en/of zondag 5 september vind je ons op de grootste rommelmarkt van Europa, nl. de braderie in Lille (F). We zullen er kilometers wandelen tussen standjes, nu en dan een aperitiefje en zeker 'mosselen met frieten' eten.

Momenteel hebben volgende personen reeds bevestigd dat ze zullen meegaan naar Lille : CD uit M., It is I Le Puit, Inga, Kip en Murke.


donderdag, mei 27, 2010

eten in een restaurant met 26 sterrenVolgende week donderdag ben ik uitgenodigd in een restaurant met 26 Michelinsterren. Hoe kan dit ?

Benieuwd, klik dan HIER

Op voorhand extra sporten om al dat lekkers tot mij te laten komen :-)

dinsdag, mei 25, 2010

Mijn pinksterweekend in een notendop

Vrijdagavond : 'Ode aan de Duinasperges'-menu in Den Dyver, begeleid met aangepaste bieren

Ik genoot enorm van het onderstaande

Mechelse koekoek. Gegrilde asperges. Lookslakken. Aardpeer.
Paddenstoelenschuim met limoen en rode ui.
Rodenbach Grand-Cru

---
Zeebaarsfilet. Basilicum asperges.
Mini-trostomaten in de oven. Lamsoor. Geroosterde pijpajuin.
Gefruite aardappelen. Groene botersaus.
Orval

---
Aardbeien. Amandelen. Dragon.
Citroenijs met zwarte peper


Zaterdagmorgen : De Morgen

Op het terras in het zonnetje de zaterdageditie van de Morgen lezen, het paginagrote kruiswoordraadsel invullen. Ik lees ook een artikel "De bierbuik en hoe hem kwijtraken". Daarin staat 'De buikomtrek ter hoogte van de navel betekent een gezondheidsrisico vanaf 104 cm bij mannen'. Even de proef op de som genomen en Aaarghhh 110 cm .... dus dat betekent tijd voor actie o.a. meer bewegen en het bourgondische nu en dan eens afwisselen met het gezonde

Zaterdagmiddag : Tajine

Mijn ma kreeg voor haar moederdag een tajine en we werden uitgenodigd om haar eerste gerecht te proeven. De mix van kruiden, groenten, gehaktballen, ei,... werd meer dan gesmaakt door Kip en mezelf

Zaterdagnamiddag : Fietstocht

De buikomtrek van 110 cm indachtig een fietstocht gemaakt van ruim 45 kms

Zaterdagavond : Blender + Detectives

Ik kocht deze week een blender. Vruchtensapjes en groentensapjes zijn vanaf nu dagelijkse kost ten huize Murke. Zaterdagavond dronken we o.a. een Karnemelk smoothieOndertussen genoten we van de twee detectives op Canvas nl. Hunter & Wallander.

Zondag : Rustdag

In de spiegel zie ik 's morgens een kreeft... een beetje verbrand na het fietstochtje. Zoals altijd beschouw ik zonnecrème als iets voor mietjes ... misschien toch even mijn mening herzien.

De rest van de zondag bestaat uit 'dolce far niente', heerlijke koude schotel die de Kip klaargemaakt heeft, lezen,...

Maandag : Fietsdag

Even een fietstochtje uitgestippeld, via het fietsknooppuntennetwerk, in het Brugse Ommeland. Fietsen in de auto en start aan Tillegembos. De route kan je lezen op elsbabbel

Iets voor Jabbeke zien we in het bos een wegwijzer "Zweeds Zomer Café". Uiteraard ben ik, als Scandinavia-lover, benieuwd wat dit is. In een gewoon rijhuis is in de hof een Zweeds terras. Het Zweeds zomer café draagt de mooie naam 'Mjollnir'. En omdat je ook nog iets leert op de blog van Murke ... Mjollnir is de benaming voor de hamer van Thor, de god van de donder.

Ik drink er Vikingbier uit een hoorn. Het is het Zweedse bier "Spendrups Old Gold". De kip drinkt 1/2 liter vers bessensap en we proeven ondertussen van heerlijke Zweedse haringDe uitbaters van het café Mjollnir zijn verknocht aan Zweden. Meerdere malen per jaar trekken ze naar Zweden. Ondertussen kijken we rond en schieten we beiden in een lach bij het zien van een Scandinavische weersteen (zie hieronder, klik op foto voor grotere weergave).... het weer voorspellen is zo moeilijk niet :-)Iets verder stoppen we nog aan het dorpscafé De Tijger-bij Marie-Jeanne waar bijna alle dranken 1 € kosten. Ik geniet er van een frisse Rodenbach

Dinsdagmorgen : Medelijden en schuldgevoel

Ik kom wakker met een gevoel van medelijden met de mensen die vandaag en morgen moeten werken. Ik worstel met een schuldgevoel daar ik nog twee dagen verlof heb

vrijdag, mei 21, 2010

Stem op de lekkerste stad van West-Vlaanderen5 West-Vlaamse laureaten strijden voor de titel van ambassadeur van 'Vlaanderen Lekker Land'.

Lekkerbekken kunnen binnenkort genieten van diverse culinaire projecten in onderstaande steden.

- Uilenspiegel & Lamme Goedzak@Damme
- Ieper, te gast bij de Ieperse Frisse Katers
- Oostende, met Ensor aan Tafel
- Poperinge, hoofdstad van het goede leven
- Roeselare proeft

Ontdek deze projecten en stem op je favoriet.

KLIK HIER

Stuur dit gerust door naar vrienden, collega's, familie lekkerbekken of schrijf er eens een culinair stukje van op je blog, Facebook,....

donderdag, mei 20, 2010

Ode aan de duinasperges

Vrijdagavond brengen Kip en ik een "Ode aan de Duinasperges".

Benieuwd wat dit is ?

Klik dan HIER

dinsdag, mei 18, 2010

verkiezingsaffichesBinnenkort kunnen we er niet meer naast kijken. Kopjes met daaronder veelbelovende of niet bijster originele slogans.

Vandaag zag ik bovenstaand exemplaar in Brugge. En prompt kwam er een andere autovariant in mij op

Geef je C4 aan Mercedes

Hebben jullie nog ludieke suggesties ?

Eén van de slechste moppen ooit ?Ieder jaar krijg ik van mijn vader een exemplaar van de scheurkalender "De Druivelaar". Wanneer ik 's morgens een kopje koffie zet, lees ik graag eens het mopje/weetje van de dag. Maar vandaag stond er toch één van de slechtste moppen ooit op de kalender

- Waar ga jij met vakantie ?
- Als ik de lotto win, naar de balkan anders naar het balkon


hahahahahahahahahaha

maandag, mei 17, 2010

Ronnie James Dio is niet meer

Eén van de mooiste stemmen in het metalgenre is overleden op 67 jarige leeftijd (maagkanker). Hij schitterde ooit op Schwung en ter nagedachtenis 'Love is all' van Roger Glover (Deep Purple) maar met de mooie zang van Ronnie James Dio

Ronnie, veel plezier in 'Heaven and Hell'

zondag, mei 16, 2010

Ik ben een beetje mijnen kluts kwijt

Een heerlijke zaterdagmorgen. Het enige dat aan mijn geluk ontbreekt is een pijpje met vanilletabak.

Dus op de fiets naar mijn favoriete tabakswinkel 'Ceuninckskes' in Roeselare. De winkel wordt uitgebaat door een optimistisch oud vrouwtje die altijd in is voor een babbel en die vooral een uitgebreide kennis heeft inzake sigaren, pijptabak,...

Ik kies mijn pakje vanilletabak en ik zie bij het afrekenen dat ze moeite heeft om zich te concentreren. En ze zegt : "Oh, ik ben een beetje mijnen kluts kwijt".

Ik vraag haar hoe dit komt en ze zegt : "Deze morgen komt er een klant binnen en bestelt een pakje sigaretten, hij rekent af en als ik mijn kassa open doe, zet hij een revolver op mijn hoofd ..... de politie is juist weg maar telkens als er iemand binnenkomt, heb ik een beetje schrik"

We babbelen nog wat en blijkbaar was het een grote jongeman met donkere zonnebril en handschoenen aan. Het was vroeg dus enkel 200 € wisselgeld zat er in de kassa.

Op zo'n moment begint mijn bloed lichtjes te koken. Een weerloos slachtoffer uitkiezen dat vanaf nu met schrik iedere klant zal begroeten en dat voor .... hoop en al 200 €.

's avonds in het nieuws hoor ik dat vandalen in Antwerpen ruiten van auto's hebben ingegooid, de handrem losgezet en de wagens in de Schelde hebben geduwd.

Middeleeuwse marteltechnieken als duimschroeven aandraaien, radbraken, kielhalen en zelfs vierendelen lijken me plots een gepaste straf voor de krapuultjes hierboven beschreven

woensdag, mei 12, 2010

Het bordspel Opera

Afgelopen weekend brachten we door ten Huize CD en Dames in Mortsel. Het werd een supergezellig samenzijn. In de namiddag tajines kopen in Borgerhout en nadien een paar bollekes nuttigen op het terras van De Duifkens (aan de Bourla)

's Avonds hebben we dan uiterst heerlijk gegeten o.a. King Crab, arroz marisco (portugese variant van Paella), lopende chocolade met vodka. Dit alles gelardeerd met Picon, cava, witte wijn, limoncella,....

Dus een frisse wandeling zondagmorgen op de rommelmarkt op het dageraadplein deed wonderen. Aan een standje kocht ik dit splinternieuwe spel OPERA aan een spotprijs. Dit weekend zal ik mee eens in dit spel verdiepenTot slot dank ik CD uit M. & Dames hartelijk voor het gezellig weekend en, hou 4 en 5 september vrij want dan gaan we naar de grootste rommelmarkt van Europa nl. de braderie de Lille

Hou je van lekkerbekken ?Word dan fan van 'ambassadeur van Vlaanderen Lekker Land' en je ontdekt beetje bij beetje het lekkers dat de 5 West-Vlaamse laureaten aanbieden

Programma Peer compleet !Blues Peer strikt Jerry Lee Lewis - Gva.be

En bevalt het jullie ?

vrijdag, mei 07, 2010

Hoe maak je een screenshot ?Gisteren moest ik een website op jpeg krijgen om in te voeren in een powerpointpresentatie. Maar hoe doe je dit ?

Dus even 'google' raadplegen en het bleek poepsimpel. Hier even de te volgen stappen :

- ga met je rechtermuis over de klok rechtsonder
- Klik op de toets Prt Scr (Print Screen), naast toets F12
- Open het programma 'Paint' (meestal bij bureau-accessoires)
- druk vervolgens CTRL + V samen in
- en in paint verschijnt de website
- enkel opslaan of afdrukken

Voor mij was dit nuttige info ... misschien voor jullie ook

woensdag, mei 05, 2010

Siegfried Bracke schreef ooit nog een liedje voor de kip !

Het muzikale verleden van Siegfried Bracke | Studio Brussel

Druk, drukker, drukst maar ....

in het weekend gaan we naar 't stad. We brengen een bezoekje aan CD uit M. en Dames. Kip en ik kijken er al naar uit. Op het programma o.a.

- iets kopen voor moederdag ?
- terrasje doen, kroeg bezoeken, wandelen, mensen kijken, babbelen,...
- 's avonds heerlijk eten bij CD uit M. Enfin, dat hopen we :-)
- zondagmorgen rommelmarkt op het dageraadplein en aperitief
- .....

Maar nu eerst nog bergen werk verzetten. Even een kopje koffie halen en dan verder in vijfde versnelling

maandag, mei 03, 2010

Ik Stem Niet...

Rood, groen, blauw, oranje, geel, bruin,.... ze maakten er de afgelopen jaren een absoluut zootje van. Beste politici, vervuil ons straatbeeld dit jaar niet langer met jullie koppen en jullie loze beloftes. Beste VRT, VTM, Persgroep, Corelio,... geef de politici geen klankbord om hun holle frasen tentoon te spreiden. We zitten met een gigantische staatsschuld dus graag politici die niet de populaire toer opgaan maar concrete voorstellen doen 'hoe we dit zullen oplossen'. En dat zullen geen populaire maatregelen zijn maar ik verkies deze onpopulaire maatregelen boven loze beloftes van rozengeur en manenschijn

Ik ben het beu en heb besloten om deze keer niet te stemmen. Ik heb dan ook deze petitie ondertekend.

Ben je ook niet akkoord met de huidige gang van zaken en wil je dit kenbaar maken KLIK DAN HIER

Posted using ShareThis

Zou het niet mooi zijn indien we deze lijst met 1.000.000 namen kunnen mailen naar alle politici. Misschien worden ze dan wakker !

Of is dit een utopie ?

Roots & Roses Festival @ Lessines

We kwamen aan in Lessines en in het straatbeeld liepen al enkele vetkuifen rond. In de verte hoorden we rockabilly en op het grasplein van Lessines liepen er zowaar lama's, paarden en ... onderstaand exemplaar (bizon, longhorn, muskox,... ?) rond.Het circus was neergestreken in Lessines en de dieren laat men dan maar grazen op het grasplein van de gemeente. De enige omheining was een witte koord en blijkbaar bleven die dieren binnen deze omheining. Soms kunnen wij in Vlaanderen nog iets leren van onze Waalse vrienden als het regelgeving betreft want blijkbaar werkt het ook met veel minder regeltjes.

Het festivalterrein was uitermate gezellig ingericht o.a. 2 concerttenten, eettenten, terras,... En de multinationals waren niet van de partij dus geen coca cola maar bio-frambozensap, geen frieten maar Turkse soep met linzen of overheerlijke 'Carri Poulet'.

Een ruim bieraanbod incl. trappisten van Rochefort & Achel + hun eigen biertje 'Les Roses'. Kortom veel variatie. Combineer dit alles met veel, kleurrijk et un super sympha publique en je kan spreken van een uiterst geslaagd festival.

En dan de muziek. Gaande van het duo The Black Box Revelation(goed maar ze moeten nog veel boterhammen eten om een set van 60 min te vullen) over de 70-jarige 'pussylover' Andre Williams tot de pletwals en gitaarvirtuoos Dick Dale.
Maar het optreden van de dag was het voor mij onbekende Slim Cessna's Auto Club, een geschifte bende uit Denver die de hele tent in vuur en vlam zetteMyriam van de organisatie liet me weten dat er volgend jaar waarschijnlijk een tweede editie komt. Wel, ik zal zeker van de partij zijn. Meer info ivm Roots and Roses festival vind je hier