maandag, mei 03, 2010

Roots & Roses Festival @ Lessines

We kwamen aan in Lessines en in het straatbeeld liepen al enkele vetkuifen rond. In de verte hoorden we rockabilly en op het grasplein van Lessines liepen er zowaar lama's, paarden en ... onderstaand exemplaar (bizon, longhorn, muskox,... ?) rond.



Het circus was neergestreken in Lessines en de dieren laat men dan maar grazen op het grasplein van de gemeente. De enige omheining was een witte koord en blijkbaar bleven die dieren binnen deze omheining. Soms kunnen wij in Vlaanderen nog iets leren van onze Waalse vrienden als het regelgeving betreft want blijkbaar werkt het ook met veel minder regeltjes.

Het festivalterrein was uitermate gezellig ingericht o.a. 2 concerttenten, eettenten, terras,... En de multinationals waren niet van de partij dus geen coca cola maar bio-frambozensap, geen frieten maar Turkse soep met linzen of overheerlijke 'Carri Poulet'.

Een ruim bieraanbod incl. trappisten van Rochefort & Achel + hun eigen biertje 'Les Roses'. Kortom veel variatie. Combineer dit alles met veel, kleurrijk et un super sympha publique en je kan spreken van een uiterst geslaagd festival.

En dan de muziek. Gaande van het duo The Black Box Revelation(goed maar ze moeten nog veel boterhammen eten om een set van 60 min te vullen) over de 70-jarige 'pussylover' Andre Williams tot de pletwals en gitaarvirtuoos Dick Dale.
Maar het optreden van de dag was het voor mij onbekende Slim Cessna's Auto Club, een geschifte bende uit Denver die de hele tent in vuur en vlam zette



Myriam van de organisatie liet me weten dat er volgend jaar waarschijnlijk een tweede editie komt. Wel, ik zal zeker van de partij zijn. Meer info ivm Roots and Roses festival vind je hier

1 opmerking:

de bevers zei

Ondertussen vernomen dat het geen bizon, longhorn of muskox is maar een Yak uit Tibet