zaterdag, maart 12, 2005

Machiavel in den AB

Murke was blij toen hij gisteren om 15h00 zijn computer kon uitzetten en kon vertrekken naar Brussel. Omstreeks 17h00 vond Murke parking in de Dansaertstraat (vlakbij de beurs).

Eerst even rondwandelen in het kille, regenachtige Brussel (altijd een plezier). Dan een restaurantje binnen om iets te eten. In dat restaurantje zaten zoals in het liedje van Raymond 'twee meisjes', het betrof hier wel twee kraaien van om en bij de 90 jaar. Twee vriendinnen die zich mooi opgekleed hadden (burberry stijl) en genoten van een stevige 'Gordon Scotch'. Ondertussen gaven ze hun visie op het leven. En daar beide hardhorig waren, kon het gehele restaurant meeluisteren en 't was de moeite. Zeer mooi en grappig ! Murke hoopt op zo'n manier oud te worden.

Vervolgens met de flyers richting Ancienne Belgique voor het concert van Machiavel. De reacties waren zeer positief : "O Les Scorpions - alléchant - Europe ça existe encore ? - Ah, le sung festival on vient toujours - on a déjà nos places". De Waalse uitspraak van Manfred Mann kan ik niet neerschrijven maar het lijkt op de manier waarop Oguh dit uitspreekt.

Vervolgens met de webmaster een paar Stella's drinken aan den toog. De AB was voor 3/4 gevuld en, genen zever, Murke en de webmaster waren hoogstwaarschijnlijk de enige Vlamingen in de zaal. Toen Murke naar het toilet ging verschoot het mooie, Vlaamse WC-meisje als ik haar aansprak in het Nederlands. Van contentement vereerde ze me prompt met een blow job. Murke betaalde met plezier 40 ct.

Het concert duurde twee uur en bevatte ijzersterke nummers uit de jaren 70, stijl Marillion, Hawkwind, Yes, een vleugje Rush, Genesis.... De muzikanten zijn stuk voor stuk klasbakken en de zanger is nog zeer goed bij stem. Ook hun huidige uitgesponnen versie van 'Fly' is uitstekend. Jammer genoeg bevatte deze set ook enkele echt kleffe momenten die enkel te pruimen vallen onder de taalgrens. Getuige de vele aanstekers + rode lichtjes die onze Waalse broeders tevoorschijn toverden. Op Schwung zal een gebalde set van 50 minuten uitstekend zijn en ze mogen er nog een paar kleffe nummers in laten want een mens moet toch op een bepaald moment een potje bestellen aan den toog. Kortom, liefhebbers van het betere symfowerk komen bij Machiavel zeker aan hun trekken.

Na het concert nog een Stella gedronken en dan richting Roeselare

Geen opmerkingen: