vrijdag, maart 11, 2005

De slappe lach

Gisterenavond moest Murke er even uit. Rond den toog van het café stonden we me enkele goede vrienden, bijna allen lid van "the naughty 40 club" en we hadden allen duidelijk zin in een paar uurtjes ongebreideld zeveren.

Het begon al toen we twee stukken lunchworst verorberden. "Ik zie under allemaole geirne (gevolgd door traantje)" zag in de lunchworst het gerimpeld geslachtsdeel van nonkeltje. Dit was het begin van het gezever.

Op een bepaald moment waren we bezig met de beltonen van onze GSM. In de nieuwe GSM van "ik zie under allemaole geirne (gevolgd door traantje)" zaten er superleuke deuntjes en nu komt het. We ontdekten dat als je de GSM op trilfunctie + tune zet en vervolgens de GSM rechtop op den toog plaatst en als er vervolgens iemand belt naar deze GSM dan danst het GSM-toestel.

Natuurlijk was het hek helemaal van de dam. Iedereen plaatste zijn GSM op de toog en er werd er op losgebeld. De GSM's (en Murke) dansten op de tonen van 'hurdy gurdy', "tapdance", "toreador",.... Na een tijdje probeerden we enkele varianten uit o.a. 2 GSM's samen laten dansen, of een GSM rechtop plaatsen aan de rand van de toog en dan kijken of er iemand durft bellen.

Het klinkt onwaarschijnlijk maar Murke kreeg op een bepaald moment gedurende een paar minuten de slappe lach en dat deed ongelooflijk veel deugd. Want inderdaad lachen is gezond.

Iets later op de avond haalde "de slang" zijn mini-computer/telefoon/oorapparaat boven en in dit ding zaten enkele TV-tunes en filmfragmenten opgeslagen. We deden prompt een quiz aan de hoek van den toog en hoorden tunes en fragmenten uit 'the sound of music', 'star trek, the next generation', 'annie', 'the flying doctors' en 'hillstreet blues'. Tot eenieders verbazing won "ik zie under allemaole geirne (gevolgd door traantje)" deze quiz. Hopelijk heeft hij gisterenavond nog een kous gevonden bij zijn bed anders zullen zijn lakens er proper uit gezien hebben.

Na 3 uren in het café ging Murke naar huis en genoot nog van 'Peking Express". 't was een gezellig avondje en ideaal om de batterijen terug op te laden. Wat is een café toch een wonderlijke uitvinding.

Geen opmerkingen: