maandag, februari 21, 2005

Een gastronomisch weekend

Men moet niet altijd naar de Ardennen gaan om een gastronomisch weekend mee te maken. Afgelopen weekend was Murke op twee etentjes uitgenodigd.

Vrijdag was Murke uitgenodigd om "wild" te eten in Gent. Als voorgerechtje een beetje zalm en een goed glas wijn. Vervolgens kreeg Murke wildpastei op zijn bord. Ondertussen werd er gepraat over Chinese karakters, kregen we imitaties van de Chinees in Roeselare,.... Na de wildpastei kwam een schitterende wildschotel op tafel nl. een stoofpotje van ree en hinde met een goed sausje. Murke zette zijn bovenste broeksknoopje open en er kon nog een bordje bij. Om het gesprek smakelijk te laten verlopen, werd er volop gepraat over beerputten op het Chinese platteland. Na de wildschotel een paar amaretto's en een koffie om het een beetje te laten zakken. En dan opnieuw de maag volproppen met flensjes en tiramisu. Murke voelde zich meer en meer een gans die gevoederd werd met het oog op een grote foie gras. Maar ja, de gastvrouw had zo haar best gedaan en 't moest maar niet zo goed zijn ! Na het etentje deden we nog een paar cafeetjes aan in Gent en bekeken we de jonge kippetjes. Dit bracht ons o.a. in de Fabula Rasa waar er een optreden was van "The Violent Husbands". Een verslag vind je terug op http://gent.blogt.be/index.php?p=43#more-43 Maar Murke voelde zich loom door het vele, excellente eten en omstreeks 01h00 vertrok hij richting Roeselare. Thanks Sjinees en zijn deerne.

Zondagnamiddag was Murke uitgenodigd in Ardooie voor taart met koffie,... de gastvrouw had meerdere taarten gemaakt. Zo kreeg Murke appeltaart, chocoladetaart, citroentaart,... Op zijn bord. Dit in combinatie met zelfgemaakte Grand Marnier, Aquavit en waterkleurige whiskey (?). Murke leerde veel bij aan tafel. Zo maakte één van de tafelgenoten gewag van bomen in Slovenië waar de alcohol zo uit stroomde. Ik keek in zijn ogen en zijn ogen hadden veel weg van een Sloveense boom. Murke had zopas beslist dat hij in de komende 24 uur niets meer zou eten maar toen kwam de gastvrouw met versgemaakte, heerlijk ruikende quiche uit de keuken en Murke zette terug zijn broeksknoopje open. Heerlijk ! Thanks Hilde

Deze week doet Murke het sober aan maar mensen die me wensen uit te nodigen voor een etentje. Hou je vooral niet in !

1 opmerking:

Anoniem zei

't was inderdaad zeer lekker