donderdag, december 30, 2004

Voorspoedig 2005 vanuit Parijs

Nog een paar uurtjes en dan verlaat ik Parijs richting Lille.

Gisterenmorgen begon de dag aangenaam. Murke stond in de kleine lift van het hotel samen met 2 boomlange Nederlanders. Volgend gesprek vond plaats :

Kees 1 : Nouwwwwwwwwww wat zijn die liftjes klein in Parijs
Kees 2 : (doelend op Murke) Maar ook de mensjes zijn er klein
Murke : maar wel met grote oren om jullie beter te kunnen horen

Deze lift-Roodkapjevariant zorgde ervoor dat de 2 kezen gedurende 15 sec. met hun mond vol tanden stonden. Een triomfantelijke grijns toverde zich op Murke z'n gezicht.

Na het ontbijt begon Murke aan zijn ochtendwandeling en als hij langs het Musée Grévin passeerde, zag hij dat er slechts een tiental mensen wachtten. Murke besloot dan ook deze Parijse variant van "Madame Tussaud" even te bezoeken. Vooreerst kwam je in een indrukwekkende spiegelhal waar, mede door lichteffecten, een immense ruimte werd gecreëerd. Er waren mooie wassenbeelden te zien van o.a. Serge Gainsbourg, Naomi Campbell (zeer levensecht). Maar het wassenbeeld van Madonna hadden ze op een maandag gemaakt, gelukkig hing er een naamkaartje anders had ik ze niet herkend. Met Tony Blair hebben de mensen van het Musée Grévin waarschijnlijk een 'practical joke' uitgehaald want wat hadden ze die man flaporen aangemeten. Dat zal waarschijnlijk te maken met de aangeboren rivaliteit tussen Fransen en Britten. Verder waren er ook een 3-tal figuranten aanwezig in het museum. In stilstand kon je ze echt niet onderscheiden van de echte wassenbeelden. Subliem ! Murke was echter lichtjes teleurgesteld want er stond geen standbeeld van ...... Sophie Marceau. Ook geen enkele Belg was vertegenwoordigd in dit museum. Na een uurtje kwam ik buiten en nu stond er een rij wachtenden van meer dan 100 meter. Murke had het goed getroffen.

Murke wandelde verder en kwam langs winkeltjes met ronkende namen. Zo had je een boekenwinkeltje met de naam "Mona Lisait". In de wijk St. Paul zag Murke in een Afrikaans winkeltje speciale houdertjes voor reukstokjes (essences), vervaardigd uit Keniaanse zeepsteen. Murke besloot er eentje te kopen en na de aanblik van de mooie ogen van de verkoopster, kocht hij er zelfs twee (wat zijn mannen toch zwakke wezens !!). Van nu af aan zal Murkes appartement altijd geuren naar Musk of Patchouli,....

In de late namiddag pikte Murke de Amerikaanse horrorprent "The Grudge" mee in de UGC (version originale). Deze niet-bloederige horrorfilm is uitstekend gemaakt door een Japanse regisseur, wiens naam ik even vergeten ben. In de hoofdrol Sarah Michelle Gellar (beter bekend als Buffy, the Vampire Slayer). Waar een klassieke horrorfilm een 5-tal spanningsmomenten bevat, heeft "The Grudge" er wel 30 à 40. Dit in combinatie met prachtige muziekeffecten + prima camerawerk zorgen ervoor dat je om de 5 minuten kippenvel krijgt of opschrikt. Op een bepaald moment wordt het zelfs lichtjes ondraaglijk. Liefhebbers van het genre, ga het bekijken. Gevoelige zieltjes blijven beter thuis.

Mijn laatste avond sluit ik af in café "les 2 Moulins" (zie vorige post). Na een lichte maaltijd zet ik me op het verwarmde terras met een glas "Veuve Clicquot" en kijk naar de mensjes die passeren. Dit is pas echt genieten !!

Nu nog een paar uurtjes genieten in Parijs en dan morgen een gezellige jaarwisseling beleven in intieme kring met enkele vrienden. Murke kijkt er al naar uit.

Wel dat was het vanuit Parijs. Murke wenst jullie allen een prachtig 2005 toe !!

woensdag, december 29, 2004

Le Murke nouveau 'irresistible' est arrivé !

Gisterenmorgen vroeg stond Murke al bij het ochtendgloren aan de ingang van het kerkhof van Père Lachaise. 10 jaar geleden heb ik dit kerkhof al eens bezocht tijdens de zomermaanden en ik moet zeggen dat het immense kerkhof veel mooier is op een zonnige wintermorgen. De combinatie van de opkomende zon, vrieskou, kale bomen, vele raven en kraaien, verweerde graftombes overwoekerd door mossen,... doen Murke geloven dat hij beland is in een verhaal van Edgar Allan Poe.

Een extra voordeel bij zo'n vroeg tijdstip in december is het feit dat er bijna geen bezoekers zijn. Zo sta ik helemaal alleen bij het graf van Jim Morisson. Al bij al een bescheiden grafje met maar slechts 2 bloemen. Ik denk dat er op het graf van Jean-Pierre Monseré in Beveren meer bloemen liggen. Wie komt er binnen 50 jaar nog kijken naar dit graf want de generatie van 2054 zal waarschijnlijk niet meer geïnteresseerd zijn in The Doors. Een kerkhof confronteert je telkens weer met de vergankelijkheid en je graf weerspiegelt ook wie je bent in het leven. Murke denkt hoe groter het graf (van sommigen bijna een mini-kathedraal), hoe groter deze mens een smeerlap en egoïst was in het aardse leven. Zo is het graf van Edith Piaf nederig te noemen terwijl het graf van Rothschild (bankier en multimiljardair) getuigt van grootheidswaanzin. Een immense tombe naar analogie van de farao's in blinkend wit en voorzien van een ingang en bovenaan groot het 'Rothschild'-logo. Wel, meneer Rotshchild ook jouw beenderen zullen al in vergevorderde staat van ontbinding zijn, evenals deze van Piaf,... maar mijn respect gaat toch uit naar de bescheiden Piaf .

Na een tweetal uur ronddolen op het kerkhof is het tijd voor een espresso. Nadien verken ik het 11° arrondissement en in de rue Oberkampf valt mijn oog op een opvallend kapsalon 'Chez Cathy Bleue'. Murke vindt het tijd om zijn pluimen wat bij te knippen. In het kapsalon werken drie meisjes van Syrisch/Egyptische origine. Pikzwarte haren, gitzwarte ogen en volledig in het zwart gekleed nl. nauwaansluitende zwarte pantalon en een zwart topje die de navel zichtbaar laat. Cathy stelt voor om mijn haar op een bepaalde manier te knippen en stelt tevens iets voor waarvan ik enkel de woorden 'massage' + 'shampoo' begrijp. Natuurlijk ga ik akkoord en één van de meisjes brengt mij naar een wasbak en ik lig op een lange zetel en zij wast mijn haren met welriekende shampoo. Daarna geeft ze mij nog een relaxerende hoofdmassage. Murke sluit de ogen en laat zich dit welgevallen. Na een tiental minuten vertoeven in de sfeer van "de sprookjes van 1001 nacht", is het tijd voor het knipwerk. Cathy zelf bekommert zich om Murke en het blijkt een echte praatvaar waarmee het gezellig babbelen is. Het gesprek verloopt via het spiegelbeeld en Murke ervaart dat als zeer aangenaam. Via Cathy verneem ik dat de 'rue Oberkampf één van de nieuwe hotspots is in het uitgangsleven van Parijs. Ze geeft me nog een paar adressen waar men gezellig kan eten of een nachtje stappen. Na afloop van het gesprek + knipbeurt is Murke meer dan tevreden. Le Murke nouveau irresistible est arrivé !

Ik neem hartelijk afscheid van de 3 bloedmooie Shéhérezades en op straat wordt le Murke nouveau irresistible nagefloten door vrouwelijke bouwvaksters op hun stellingen.

Ik loop door rue Oberkampf, richting Bastille en ga naar één van de café/restaurants die Cathy me aangeraden heeft nl. "Le Charbon". Dit café/restaurant wordt uitgebaat door studenten en is zeer mooi ingericht. Zeer opvallende luchters. Het publiek bestaat uit een bont allegaartje en het gerecht dat ik gekozen heb nl. gegrillde scampi's met rijst en kokossaus is uitermate lekker. Natuurlijk heb ik eerst een punch gedronken uit ile-de-la-reunion.

's namiddags wandel ik door het gezellige 11° arrondisement en neem ik ook de metro naar Les Jardins des Tuileries want dit park bezoek ik altijd wanneer ik in Parijs ben. Onderweg heb ik ook mijn eerste aankoop verricht nl. een zwarte Japanse Pyama. Eindelijk heeft Murke eens een pyama en 't is direct een zeer schoon exemplaar

Het wordt avond en Lotje heeft me het restaurant "Chez Marianne" aangeraden in de wijk 'Le Marais'. Ze overtuigde me met het argument dat "Les serveuses sont comme des poemes". Dat wil Murke natuurlijk zien. Maar 'Le Marais' blijkt uitgestorven op 28 december en dit is niet normaal om 20h00. Normaal is dit een zeer bruisende wijk maar nu zijn alle restaurants, ofwel gesloten ofwel bijna leeg. Bij 'Chez Marianne' zit er niemand en zijn er ook geen wondermooie serveuses zichtbaar. 'k zal tijdens de zomer even terugkomen.

Dan maar een willekeurige metro genomen en afgestapt aan 'Gare de Lyon'. Daar was er zeer veel volk aanwezig en op 1km van het station vond Murke een goed Chinees restaurant waar hij zich eens goed volpropte. Met een volle maag nam Murke de metro voor een trip van 3/4 uur tot aan de rue Blanche. Moe maar voldaan vertrok Murke naar dromenland.

dinsdag, december 28, 2004

Murke en Amélie Poulain

Gisteren aangekomen in Parijs. Direct gedaan wat ik het liefst doe nl. wandelen en mensjes kijken. Zo heb ik gisteren de wijken Montmartre, Quartier Latin en Pigalle (waar mijn hotel ligt) doorkruist.

Eerste stop op mijn wandeling was het café "Les 2 Moulins" (rue Lepic 15). Dit is het café dat het decor vormde voor de film "le fabuleux destin d'Amélie Poulain". En inderdaad het café is identiek aan het café in de film. Misschien rust mijn hesp wel op de stoel waar ook de bevallige poep van Audrey Tautou op gezeten heeft. 't gedacht alleen al, whoearghh. Ik bestel een hapje bestaande uit "des oeufs brouillés" gegarneerd met groene asperges en een espresso. Ik beeld me de filmscenes in en zelfs de serveuses zijn schriele exemplaren die ook flaneren in de film.

Nu ik toch in Montmartre ben, wil ik ook wel eens de beklimming naar de Sacré Coeur doen. De buitenkanten van Montmartre zijn mooi en gezellig. Echter hoe hoger je komt, hoe meer toeristen en hoe meer toeristenvallen. Het afgrijselijke 'Place de Tertre' waar derderangskunstenaars portretten maken van de lelijke smoelen van toeristen laat ik zo snel mogelijk achter me.

Bovengekomen aan de Sacré Coeur heb ik een mooi zicht over Parijs. Ik besluit ook even de basiliek binnen te gaan. En Murke verwacht even sterk onder de indruk te zijn, als wanneer hij de Dom van Keulen binnengaat, maar dat valt sterk tegen.

Vooreerst gebiedt 'un surveillant' me nors om mijn muts af te zetten. De Antichrist in Murke wordt wakker en liegt : 'je suis enrhumé'. Die loser laat me binnen zonder problemen. En ik had graag eens mijn arsenaal aan bijbelkennis geëtaleerd. Je wordt verplicht om een rondgang te maken in de Sacré Coeur. Overal staan offerblokken en probeert men je het geld uit de zakken te kloppen. Ik steek een theelichtje aan voor de zielerust van al mijn vrienden en vriendinnen maar stop natuurlijk geen 2 Euro in de offerblok. Qua schijnheiligheid kunnen de meeste kaloten nog iets leren van Murke. Dus, beste vrienden, ik weet niet of je zielerust op die manier gegarandeerd wordt.

Ik vervolg mijn weg in de basiliek en kijk omhoog naar de schilderijen. Zo bots ik tegen een Italiaanse schoonheid. We verontschuldigen ons beiden en ze heeft nog een mooie glimlach in petto voor Murke. Miljaar, miljaar, Murke krijgt zelfs onreine gedachten in de Sacré Coeur. Een theelichtje van 2 Euro zal hier niet helpen. Dan maar de grote middelen nl. een novenenkaars aansteken van 10 Euro. Maar ook nu betaalt Murke niet.

Bij het buitenkomen, krijgt Murke een beetje schrik. Stel dat er toch iets is na de dood en dat Murke bijvoorbeeld na zijn dood bij Sinte Pieter komt die aan een kassa zit, zoals in de GB, en hij scant Murke in en Murke krijgt een kasticket van 12 Euro (1 novenenkaars en 1 theelichtje, december 2004). Daarom, vrienden, als ik sterf, stop dan 12 Euro in mijn broekzak. Want voor 12 Euro wil ik niet naar 't vagevuur gaan.

Na die vele wandelingen, neem ik de metro richting 'Quartier Latin' waar ik nog enkele goede restaurantjes ken. Jammer genoeg zijn vele zaken gesloten tussen Kerst en Nieuwjaar. Gelukkig vind ik nog een goed Argentijns restaurant waar ik na een goed gevulde dag geniet van een steak 'saignant' en een goede fles wijn. Wat kan 't leven toch schoon zijn !

zondag, december 26, 2004

Vrouwelijke compagnon gezocht !!


Gezocht : vrouwelijke compagnon om Murke te vergezellen op dinsdagavond 18 januari. Murke haalt je op en bezorgt je een gezellige avond in het casino Kursaal van Oostende. Je bent uitgenodigd op de exclusieve verkiezing van de West-Vlaming van het jaar (incl. hapjes en Laurent Perrier). Nadien brengt Murke je veilig en wel terug thuis. Enige vereiste : met klasse uitgedost zijn en indien getrouwd, geen jaloerse echtgenoot. Wens je van dit aanbod te genieten, laat me dan weten waarom ik jou zou verkiezen. Dit kan zowel via privé email of via comment op dit weblog. Laat jullie maar een keer goed gaan. Voor een grotere weergave van de uitnodiging, klik op de afbeelding Posted by Hello

Sophie Marceau ?


Murke vertrekt morgen voor 4 dagen naar Parijs (een verjaardagsgeschenk van enkele vrienden, waarvoor hartelijk dank !!!!). Van een goede fee ontving Murke deze week enkele giftige paddestoelen. Murke veroberde deze paddestoelen gisteren in een omelet en wat hij dan beleefde, tart elke vorm van realiteit. Murke beleefde een pracht van een nacht in Parijs met zijn 'femme fatale' Sophie Marceau. Details zijn echter niet vatbaar voor deze weblog. Als Murke maar een tiende van deze fantasie zou kunnen beleven in Parijs, voelt hij zich als God in Frankrijk. Of hoe de realiteit nooit de droomwereld kan evenaren ! Many Thanks to S. Posted by Hello

vrijdag, december 24, 2004

een verliefd koppeltje


Gisteren kwam mijn nonkeltje binnen te Mietjes. Hij was mooi gladgeschoren, had een flashy hemd aan en droeg flashy bowlingschoenen. Volgens brombeer waren dit echter geen schoenen "sportschoenen zijn geen schoenen, ik zie dat niet graag. Zo zijn er mensen die niet graag sandalen zien, wel ik zie niet graag sportschoenen" (dixit brombeer). Natuurlijk vroegen we waarom nonkeltje er zo piekfijn uitzag en hij zei : "dit is mijn Palma tenue". Wat wij natuurlijk niet geloofden. Dus trok Murke er samen met detective Bol op uit om de waarheid te vernemen. En inderdaad we troffen nonkeltje aan samen met mijn nieuwe tante. De cupidootjes vlogen in het rond, de vlindertjes dartelden in hun respectievelijke buikje en buik. Maar we moesten dit al lang zien aankomen hebben. Getuige deze foto die in augustus genomen is in Lille. (Murke kreeg toestemming van beiden om deze foto te publiceren) Posted by Hello

woensdag, december 22, 2004

grappige feestdagen (2)


Nog een grappige kerstkaart ! (met dank aan Marc W.). Voor grotere weergave klik op de kerstkaart Posted by Hello

Grappige feestdagen


grappige feestdagen toegewenst vanwege Murke, met of zonder schaap Posted by Hello

Ben jij een goede detective ?

De knappe Brigid Harker doet een oproep. Haar broer Jon is spoorloos verdwenen. Kun je haar helpen om hem terug te vinden. Alle verdere info vind je terug op de site www.helpmefindjon.com Veel succes op jouw geheimzinnige, occulte zoektocht. Overal vind je tips die je verder kunnen helpen. Beweeg je muis over de vele schermen, leg verbanden, leef je in,.... en misschien kan je Brigid Harker wel helpen.

maandag, december 20, 2004

Rock & Rumble


"Rock & Rumble" zit er op. 't was meer dan gezellig. Een goed gevulde zaal, schitterende LIVE-prestaties, sympathieke groepen zonder kapsones, veel humor aan den toog. Wat wenst een mens nog meer ? Hierbij een foto van Peter Pan Speedrock in Ardooie (met dank aan Jan De Duytsche). Binnenkort een uitgebreider verslag van deze avond. Posted by Hello

zondag, december 19, 2004

Te huur voor de Kerstdagen !!


Nu te huur voor de kerstdagen. Man (inclusief lichtgevende kerstmuts en dronken blik in de ogen) : 25 Euro per uur, Vrouw (verkleed als Mickey Mouse met kindje op de arm) : 25 Euro per uur. Boek ze nu !! (voor een grotere weergave van de foto, klik op de foto) Posted by Hello

vrijdag, december 17, 2004


SEXUELE VOORLICHTING ? Posted by Hello

Heimwee naar Alaska


Op zo'n miezerige dag als vandaag heeft Murke een sterk gevoel van heimwee naar Alaska. Om zich een beetje in Alaska te voelen bekijkt Murke nu en dan diverse webcams in Alaska. Op de site http://www.akmining.com/webcams.htm vind je diverse webcams terug in Alaska. In het Noordelijke Barrow is het momenteel - 22°C. In Fairbanks (zie foto) is het momenteel - 11°C. Wat zou ik graag dit tranendal, dat West-Vlaanderen heet, verlaten om in "The Marlin" in Fairbanks bij - 11° C een "arrogant bastard" te nuttigen. Beam me up Scotty ! Posted by Hello

donderdag, december 16, 2004

Gaat Murke naar Clouseau ?Murke heeft een uitnodiging gekregen voor een exclusief feest binnen de VIP-lounge van het Sportpaleis tijdens het concert van Clouseau a.s. donderdag 23/12. Ik word er verwacht voor een uitgebreid etentje in combinatie met de nodige dranken. Jammer genoeg heb ik slechts 1 uitnodiging anders kon ik nog een kutje meenemen. Verder word ik er persoonlijk verwacht zodat ik deze uitnodiging niet aan iemand anders kan doorgeven die Clouseau wel graag hoort.

Maar Murke naar Clouseau ? Hij die een grondige afkeer heeft van dit soort muziek. Hierbij enkele overwegingen pro en contra

Waarom moet Murke WEL gaan naar Clouseau

  • er zal uitstekend eten en drank aanwezig zijn
  • er zal schoon kip rondlopen

Waarom moet Murke NIET gaan naar Clouseau

  • Uit principe, omdat hij dit soort muzikaal geleuter verafschuwt
  • Daar gaat zijn reputatie als hardrocker
  • Stel dat Murke daar de vrouw van zijn leven vindt, vol van humor, mooi,.. maar ene die er op staat dat hij jaarlijks de 15 Clouseau - shows in het sportpaleis bijwoont, aarghh
  • Stel dat Jambers daar toevallig een reportage maakt "Hardrockers op het concert van Clouseau", wat drijft hen, wie zijn ze, waar komen ze vandaan en ze brengen mij in beeld

Een verscheurende keuze waar Murke nog niet uit is

Posted by Hello

Wie is deze man ?


Ik krijg van alles in mijn mailbox. Zo kreeg ik vandaag van een anonieme cartoonist een cartoon van een trouwe Schwung-medewerker. Herkennen jullie deze man ? Posted by Hello

woensdag, december 15, 2004

gratis met Ryanair !!

Momenteel loopt er een actie bij Ryanair. Indien je boekt voor donderdag 16 december middernacht vlieg je heen en terug van Charleroi naar bijv. Dublin, Stockholm, Barcelona, Milaan, Rome,... voor slechts 0,02 € (of te wel iets minder dan 1 oude Bef). Daarbij moet je wel nog de luchthaventaksen rekenen en zo komt de vliegreis heen en terug op een bedrag tussen 23 en 38 €.

Enige voorwaarden om van dit uitzonderlijk bod te genieten. Je dient te vertrekken op dinsdag of donderdag en het aanbod geldt voor vluchten tussen 21 december 2004 en 10 februari 2005

Voor iemand die er even tussenuit wil, is dit zeker een goedkope manier.

Geïnteresseerd ? Boek dan voor morgenavond op www.ryanair.com

kerstkaart van Deep Purple


Via de post krijg ik jaarlijks vele kerstkaarten. Deze kerstkaart van Deep Purple kreeg ik vandaag in mijn brievenbus. Deze kerstwensen zijn voor iedereen die meegeholpen heeft aan Schwung 2004 en ook aan alle bezoekers van Schwung 2004. Ik had wel een beetje meer rock & roll verwacht in een kerstkaart van Deep Purple. Om de kerstkaart beter te lezen, klik even op de kerstkaart en je krijgt een vergrote weergave van de kaart Posted by Hello

René Martens (2)


Van onze fotograaf Marc kreeg ik deze prachtige zwart/wit foto toegestuurd van René Martens. Hebben jullie ook mooie foto's of bezwarend materiaal, mail het me dan en misschien plaats ik het wel op mijn weblog Posted by Hello

zalf (3)


Blijkbaar kijken veel mensen naar de zalfjes op mijn weblog. Zo kreeg ik deze foto binnen van 'de reus'. Het betreft nieuwe zalf voor homo's. De reus had deze zalf nog staan in zijn medicijnkastjePosted by Hello

dinsdag, december 14, 2004

Het groot dictee der Nederlandse taal

Zoals ieder jaar test Murke zijn kennis van de nieuwe spelling tijdens "Het groot dictee der Nederlandse taal". dit jaar werd de tekst opgesteld door Remco Campert en Jan Mulder. En het moet gezegd, in tegenstelling tot vorige edities, was deze tekst veel gemakkelijker. Waar in vorige jaren het gemiddeld aantal fouten rond de 35 lag, was het gemiddelde dit jaar 25 fouten.

En Murke die vorig jaar 37 fouten had, kon de schade dit jaar beperken tot 22 fouten waarmee hij zeer tevreden is. En van de 22 fouten zaten er reeds 3 fouten in één woord nl. Tweede-Kamerlid.

Indien ik me eens een avondje of een paar dagen zou bezig houden met de nieuwe spellingsregels dan moet het perfect mogelijk zijn om max. 15 fouten te behalen.

De volledige tekst kan je nalezen of je kan deze tekst laten voorlezen op www.standaard.be

Murke maakte fouten in o.a. volgende woorden cadans, gedachte-exercitie, santenkraam, egards, gecraqueleerde, antraciet, Pampus, sms'te, pats-boem, resuscitatie, prakkiseren,...


maandag, december 13, 2004

Murkes Top 10 CD's van 2004


Aanstaande vrijdag 17 december draait Murke zijn Top 10 CD's van het jaar 2004 in café 't Sjampetterke. Ook anderen zullen hun top 10 presenteren zoals Ronny (Piet Gein), Dirk (Sjampetterke), Dirk (Billboard) en nog meer gekend volk. Kom gerust eens af om mijn Top 10 te beluisteren. Hieronder vind je reeds mijn Top 10 van CD's uitgebracht in 2004. De Humo muziekcritici of andere muziekpolitie's zullen zeker niet akkoord gaan met Murkes keuze maar who cares.... Murke heeft naar eer en geweten de 10 CD's gekozen die hij het meest oplegt en dus wel het liefst zal horen

TOP 10 Murke

10. Kings of Leon "Aha Shake Heartbreak"
09. Rammstein "Reise, Reise"
08. Triggerfinger "Triggerfinger"
07. Europe "Start from the Dark"
06. UFO "You are Here"
05. DIO "Master of the Moon"
04. Anthrax "The greater of two evils"
03. Saxon "Lionheart"
02. The Datsuns "Outta sight / outta mind"
01. Motörhead "Inferno" Posted by Hello

vrijdag, december 10, 2004

anti-virus voor mensen

Murke is al een een paar dagen ziekjes. Het begon dinsdag met lichte koorts, lopende neus en hoestbuien. Murke nam zijn traditionele gezondheidscocktail bestaande uit :

- superstevige hoestsiroop, je komt er zelf een beetje high van
- een paar aspro's
- een 1/2 liter warme melk gemixt met honing en whiskey

Vervolgens slapen en uitzweten en normaal na een paar dagen is Murke beter. Gisterenavond was ik dan ook ietsje beter en dacht ik eraan om in het weekend eens goed uit te gaan en te flyeren voor Rock & Rumble.

Echter deze morgen doken er nieuwe verschijnselen op. Murke ondergaat wisselende temperatuurschommelingen. Het ene moment heb ik het bloedheet en het andere moment voel ik me in Alaska. Dit gaat gepaard met trilling in de benen. Dit zijn potverdorie symptonen van malaria.

Ik neem vanavond nog even mijn gezondheidscocktail en wacht af tot morgen maar indien dit niet zou beteren zal ik toch even tot bij de dokter moeten gaan.

Murke vraagt zich af of er in de toekomst een soort anti-virusprogramma zal bestaan voor mensen bijv. men krijgt maandelijks een injectie met een update van alle anti-lichamen voor de bestaande virussen. Het zou zelfs een mooi ideetje zijn voor een gimmick in Star Trek.

Zo, nu mijn 1/2 liter melk + ingredienten nuttigen en dan mijn poezelige voetjes onder de dekentjes steken en hopen dat het morgen beter is

Eerder op deze weblog kon je reeds West-Vlaamse anti-homozalf bewonderen. Koentje liet me weten dat Glaxo nu ook zalf uitgebracht heeft voor de West-Vlaamse schoonheden.  Posted by Hello

dinsdag, december 07, 2004

Jennifer Lopez wil zwanger worden in Londen


"Jennifer Lopez heeft zich teruggetrokken in een Londens luxehotel met één doel : zwanger worden. Het popidool onderbreekt haar drukke leven en wil in alle rust een kind maken. Lopez laat niets aan het toeval over. Ze eist eiwitdrankjes en 10 verschillende verse vruchten per dag"

Dit bericht staat vandaag te lezen in de kranten. Murke, goed mens als hij is, vertrekt dan ook morgen naar Londen om dit arme meisje te helpen met haar probleem Posted by Hello

Murkes eindejaarsvragen

In de HUMO komen weer de jaarlijkse eindejaarsvragen terug. Ik lees deze altijd met veel plezier o.a. Urbanus komt deze week schitterend uit de hoek op de vraag "wat was de belangrijkste gebeurtenis van 2004 ? ", antwoordt hij : "ik zag laatst bij een West-Vlaamse vetmester een varken met een hoofddoek. er zijn geen zekerheden meer !"

Hieronder krijgen jullie allen de mogelijkheid om zelf jullie eindejaarsvragen in te vullen. Murke geeft alvast het goede voorbeeld :

vraag 1 Wat vindt U de belangrijkste gebeurtenis, evolutie of trend van het voorbije jaar ?

de beslissingsnemers in de internationale en nationale politiek stellen bijna niets meer voor. Het zijn ofwel witteboordcriminelen of oetlullen o.a. Bush & Kerry (die Amerikanen konden niets goeds kiezen), Sharon, Berlusconi,.... en nationaal o.a. Bertje 'bleiter' Anciaux, Steve Stevaert en de VLD-kleuterklas. Graag terug mensen als Mitterand, Kohl,... !

vraag 2 Wat vindt u het beste en wat het slechtste radio-en/of tv-programma van 2004

Beste Radio : Classic 21 en De Nieuwe Wereld op Radio 1
Slechtste Radio : Donna en aanverwanten
Beste TV : coupling, het geslacht de pauw, de slimste mens, het eiland, expeditie robinson, Peking express
Slechtste TV : alles met Grootaers, Crabbé en de Wauters-broertjes. Verder dagelijkse soaps en opengesperde vagina's op TV waar kinderen uit komen.

vraag 3 Wat vindt U het beste boek/toneelstuk/concert en wat de beste film en de beste CD van 2004

Beste boek : imprimatur (Monaldi & Sorti)
Beste toneelstuk : ik krijg stilaan een afkeer van de woorden toneel, theater en cultuur
Beste film : The Sting (nochtans een film uit de jaren '70 die ik pas dit jaar gezien heb)
Beste concert : UFO op Schwung 2004
Beste CD : Inferno van Motörhead

vraag 4 Wie wenst U wat toe voor 2005

Ik hoop dat de ogen stilaan opengaan van iets meer dan 900.000 kiezers in Vlaanderen. Wie stemt nu toch voor een partij die in 2004 op de IJzerwake SS-collaborateurs als Staf De Clercq eerde. Verder is het nieuwe logo van het Vlaams Belang een identieke kopie van de leeuwenkop in het logo van het Sint-Maartensfonds en Were Di (ook verenigingen waar menig ex-SS-er onderdak vond). van een breuk met het verleden gesproken. Hopelijk moeten we binnen 10 jaar niet zeggen : "wir haben es nicht gewüsst".

Verder wens ik ook alle moslimfundamentalisten een sappig stuk varkensvlees toe

Laat jullie ook maar eens gaan op de eindejaarsvraagjes. Dit kan je door te antwoorden op comment.

vrijdag, december 03, 2004

Roger Moore in 't Sterrebos

Op canal plus een luchtige Britse komedie gezien. "That lucky touch" uit 1975 is een niemendalletje met in de hoofdrol de Britse heer 'par excellence' Roger Moore. De film speelt zich af in België. En naast Brussel speelt een groot gedeelte van de film zich af rond het kasteel "Sterrebos" in Roeselare (Rumbeke). Murke kreeg een beetje een warm gevoel bij het zien dat Roger Moore ooit nog acteerde in zijn geboortestad, Roeselare. Zou ik toch een beetje van Roeselare houden ?

Waarschijnlijk weet bijna niemand in Roeselare van het bestaan van deze film af. Anders zou dit misschien een mooi idee zijn om dit op te nemen in de toeristische brochures van Stad Roeselare. Ik denk dat veel Britten een ommetje zouden maken langs het Sterrebos indien ze zouden weten dat dit het decor was van bovenstaande film

Ik vraag me nu af of dit in 1975 iets teweeg gebracht heeft in Roeselare m.a.w. waren er veel kijklustigen in en om het Sterrebos om een glimp op te vangen van Roger Moore die toen wel één van de bekendste filmacteurs ter wereld was. Of waren de mensen van Roeselare daar niet van op de hoogte en gebeurden de opnames in alle stilte ?


donderdag, december 02, 2004

Mzsteriax / de puzzelnachtmerrie


Aargh, de aartsmoeilijke puzzelmarathon is weer begonnen. Probeer de 5 niveau's te doorlopen om zo je universitair diploma in de puzzelkunde te behalen. Dit is echt niet van de poes. Waag je kans op http://www.creativepuzzels.nl/spel/speel1/mzsteriax5 Hulp en verhulde tips kun je vinden op volgende sites http://quebec.messageboard.nl/8183/index.php en op http://puzzelkolder.proboards22.com. Voor beide sites dien je jezelf wel eerst even te registreren. Verder kan google je ook vooruithelpen. Een tip voor je eerste puzzel. Het betreft een vrouwennaam van 7 letters. Om een goed antwoord in te tikken, dien je ook de code te gebruiken dit is op het einde _12. Dus vul in ......._12 Veel succes en vele slapeloze nachten ! Je kan op deze post vragen stellen en commentaar geven op mzsteriax 5 Posted by Hello